· 

2022-05-18 Seizoen afsluiting in Toernooi-vorm in het BUKO stadion van Telstar


2022-05-18 Seizoen afsluiting in Toernooi-vorm in het BUKO stadion van Telstar

Foto: AmsterdamNed Photography - By Chris D....      Randy Wolters krijgt uitleg van de jongste (7) Waterloo G1-speler
Foto: AmsterdamNed Photography - By Chris D.... Randy Wolters krijgt uitleg van de jongste (7) Waterloo G1-speler

 

Gezellig afscheidstoernooi bij Telstar, levert misschien wel spelers op, voor het nieuwe seizoen.... 


De afsluiting van het lopende seizoen van Telstar, werd er één waarschijnlijk voor velen, om nooit te vergeten. Of het nu de jongens, mannen en ouders van de boys waren iedereen, misschien een enkele kniesoor niet, genoot met volle teugen.  Het was tevens het afscheidstoernooi van Jeroentje, bij zijn vereniging Waterloo G1, de zeer gewaardeerde "mandjes hijzer" en tevens de enige echte  "Witte Leeuw" in Velsen, die vandaag zijn laatste stappen als speler zette.  Na het laatste fluitsignaal, van één van de goed leidende arbiters, er waren enkele zeer jeugdige en goede vrijwilligers en daarnaast een iets rijpere gevonden, die de wedstrijden in goede banen leidden.
Trouwens nog even een toevoeging over de ietwat oudere leidsman, hij leidt bijna alle thuiswedstrijden van de buurclub in het Rood-Wit....

 

Het toernooitje werd trouwens door de "Staf en Kantoor" van Telstar op een leuke manier georganiseerd, waarvoor dank van de deelnemers....

 

Er werd een mixed-toernooi afgewerkt door de deelnemende verenigingen, waarbij de JO19 Dames van DSS,  Waterloo G1, Local Boys, RKVV Velsen, Alliance'22, de JO16 van Telstar en daarnaast ook de spelers en staf van Telstar 1, elkaar  lastig maakten maar ook gezelligheid troef was. .  Vanuit alle teams werden ploegjes gemaakt, die elkaar bestreden in partijen van 2x20 minuten, waarbij geen enkel onvertogen woord naar elkaar, noch de leiding werd geuit.....


Opvallend was het dames team van DSS, van trainer-coach Jordi, waar enkele zeer pittige meiden, zich het kaas niet van het brood lieten eten. De duels werden niet geschuwd en al in de eerste minuten van het toernooitje moest keeper-Trevor zijn uitersten krachten aanwenden om het leer uit zijn doel te rossen. Als ik het goed heb opgevangen langs de lijn, mag minimaal één van de dames volgend haar bij Telstar Dames O21 aansluiten. volgens mij liepen er meerdere goede speelsters rond...  Maar ja, dat is mijn persoonlijke mening.....

 

Er was veel te genieten voor het opgekomen publiek, waar het 35+ team Alliance'22 in het mooie Groen Zwarte tenue, het balletje nog zeer behendig rond speelde, en ook enkele mooie acties en kopballen op doel lieten zien.... De Local Boys en RKVV Velsen, wat grotendeels met het eigen team speelde, maast het Telstar jeugd team, moesten met hun jeugdige enthousiasme, flink opboksen tegen de wat geroutineerde, oudere mannen, maar lieten zien dat ook zij enkele talenten in de gelederen hadden.....  De mooiste actie van de avond was er één van de RKVV Velsen spits, die het leren monster net onvoldoende met het hoofd kon beroeren, om de bal in het vijandelijke doel te werken.  Het plaatje is er niet minder om.....

 

In de slot partij van de avond tussen de Telstar Staf en Waterloo G1, waar naar mijn mening enkele Telstar spelers voor volgend seizoen emplooi zochten, mocht Telstar-keeperstrainer Bas, zich zeer gelukkig prijzen toen, een écht ongelooflijke spetter van Waterloo-speler Kees, op de uiteenspatte. Deze gehele KKD competitie, waar ik dit seizoen mijn fotokunstjes langs de lijn kon vertonen, had ik uit noch thuis bij geen enkele club, dit zo hard zien doen.... Kees geweldig....  Daarnaast was een geweldige redding van Waterloo keeper Bjorn een hoogtepunt van het toernooi....  Misschien dat de TD van Telstar hem voor volgend seizoen een aanbieding kan doen.  Hij is normaliter, samen met zijn echtgenote, degene die de ballenjongen en meisjes organiseert, tijdens alle thuiswedstrijden....  Op deze mensen draait Telstarrrrr, om even iets te refereren... (RR)