·

2022-05-22 JO16 Telstar - DCG 2-1 (1-0)

Wil je nog overig nieuws bekijken, vanTelstar  teams, klik dan op het Telstar logo.

Blijf anders hier op de Sportafdeling van  mijn site.....

Winst voor JO16 van Telstar tegen DCG in de laatste wedstrijd van het seizoen, 2-1.....

Telstar JO16 speelt de laaste competitiewedstrijd thuis tegen DCG JO16. Het is voor beide teams lekker voetballen want ze kunnen niet meer degraderen en bij winst blijven ze op dezelfde plek staan. Benieuwd hoe Telstar de competitie afsluit.

1ste helft
Het is lekker weer. Telstar begint met veel balbezit dat dwongen ze ook af door snel balverovering. Telstar wilde snel aanvallen maar was wat slordig en te gehaast. Met hoogdruk werd Telstar gevaarlijk en waren er al een paar momenten geweest dat DCG de bal niet goed kon weg werken. In de 5de minuut pakt Ait Mouhou dichtbij het doelgebied de bal af van de rechter centrale verdediger van DCG. Hij dribbelde snel richting het doel en schoof de bal langs de keeper het doel in 1-0!! Na het doelpunt werden er veel kansen gecreëerd maar kon Telstar het overwicht niet uitdrukken in doelpunten.

2de helft
Met 4 Wissels begon Telstar met verse krachten de 2de helft Bayrak erin voor Olfers
Reijne erin voor Treffers, Lamkadame erin voor Stillitano, Raspoort erin voor Ait Mouhou

Er werd wat rustiger naar elkaar toe gespeeld daardoor had Telstar meer balbezit.
In de
58ste minuut wist DCG uit het niets te scoren. Na veel lange ballen was er 1 die wel goed viel en konden ze de bal in het doel van Telstar schieten 1-1. Nu werd het weer een spannende wedstrijd omdat DCG er weer in geloofden en er kwamen meer duels en strijd. Na het doelpunt werd Telstar wel weer sterker aan de bal. Er werd in hoog tempo naar elkaar toe gespeeld. Er kwamen grote kansen maar die konden we niet in het doel trappen. In de 60 minuut kwamen er 2 Wissels in Olfers erin voor Bakridi, Ait Mouhou erin voor Aleksandrovs.

De 69ste minuut werd er gescoord door Raspoort. Het begon met mooi samenspel op eigenhelft. Waarbij de bal van links naar rechts werd gespeeld en zo bij onze rechtsback Oyemah kwam. Hij had een mooie actie aan de rechterkant van het veld. Oyemah dribbelden het doelgebied in en kon zo de bal terug leggen op Raspoort. Raspoort schoot de bal hard lang de keeper 2-1!! De wedstrijd werd goed uitgespeeld en Telstar sloot de competitie af met winst. Volgend seizoen is er bijna een heel nieuw team die het mogen laten zien in de 4de divisie en word er weer hard gestreden voor kampioenschap. We zijn benieuwd naar de nieuwe gezichten (SO).