· 

2022-07-02 JO16 Telstar in finale van BFC, Bussum


2022-07-02 JO16 Telstar in finale van BFC, Bussum

Selectie van Steve Olfers dringt in Bussum knap door tot finale

Telstar grijpt bij BFC net naast Talent Cup

 

Telstar Onder 16 is er nét niet in geslaagd de BFC Talent Cup op zijn naam te schrijven. De spelers van Steve Olfers – of beter gezegd: de twee elftallen die elkaar gedurende het hele toernooi afwisselden – drongen knap door tot de finale, maar moesten daarin hun meerdere erkennen in SC Cambuur uit Leeuwarden. De klap die de Friezen vroeg in de wedstrijd toebrachten (2-0), kwam Telstar niet meer te boven (2-1).

 

Toch was het glas bij Olfers duidelijk half vol. Na de toernooiwinst van vorige week bij De Blokkers in Hoorn, lieten de Witte Leeuwen zich ook na de tweede trainingsweek van hun beste kant zien. Cambuur ging er weliswaar met de hoofdprijs vandoor, maar andere gerenommeerde clubs als FC Groningen, FC Eindhoven en FC Volendam eindigden in het deelnemersveld van acht (ver) achter Telstar. Het spel was bij vlagen prima, de opbouw goed verzorgd en de defensie bleek solide.  

 

Het openingsduel met FC Volendam, dat Telstar Onder 16 ook in de competitie zal tegenkomen, betekende een flitsende start voor het elftal van Olfers. FC Volendam begon fel, maar na een paar minuten nam Telstar de controle over. Tom Smit had al de 1-0 op zijn schoen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De voorsprong kwam er toch via Julian Louwman, die de openingstreffer ook nog eens (koelbloedig) liet volgen door de 2-0. Voor en na zijn doelpunten had keeper Sem Mendel geluk dat FC Volendam tegen de lat en paal schoot. De uiteindelijke overwinning voor Telstar was verdiend.

 

In de wedstrijden die volgden, was het degelijkheid troef en bogen de Mannen van Staal niet. Na de doelpuntloze (groeps)wedstrijd tegen Cambuur, bleek de volgende 0-0 – tegen Be Quick 1887 – voldoende om de kruisfinales te bereiken, waarin de winnaar van poule A FC Eindhoven wachtte. Het werd – nadat er 25 minuten lang opnieuw niet was gescoord –  de wedstrijd van Sven Scheringa, Berkantcan Poelgeest, Abdulghanie Ait Mouhou en Sem Mendel.

 

 

De eerste drie benutten in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie hun penalty en Sem pareerde één Eindhovense pingel. Het feestje dat na de beslissende strafschop van Abdulghanie op het veld werd gevierd, verklapte dat er na twee weken trainen al een hecht team ontstaat.

 

Helaas bleek dat team net niet goed genoeg om de grote beker in ontvangst te mogen nemen. Twee foutjes werden resoluut door Cambuur afgestraft, waarna Tom Smit op aangeven van Milan Wilson nog wel de 2-1 maakte. Maar de gelijkmaker viel ondanks een aantal halve kansen niet. Toch verlieten de Telstar spelers het sportcomplex met de kin omhoog en de borst vooruit. Het is duidelijk dat er op het trainingsveld stappen in de goede richting worden gezet.