· 

2022-07-07 JO21 Telstar-JO23 FC Lisse 5-1 (5-1)


2022-07-07 JO21 Telstar-JO23 FC Lisse 5-1 (5-1)


 

Telstar JO21, overrompeld FC Lisse onder 23 de eerste helft, en waren een maatje te groot voor de Lissenaren, 5-1 (5-1).....


De eerste 20  minuten leek het vanavond of de mannen van trainer Michael Dingsdag en ass. trainer/hoofd jeugdopleiding Rory Roubos, de hele zomer hadden door getraind. De ene knappe aanval na de andere werden op het FC Lisse doel losgelaten.  Binnen de eerste 20 minuten was het dan ook al 3-0 voor de "Witte Leeuwen Jr.", die in een mixed samenstelling waren begonnen. Voor mij was het ook weer de eerste wedstrijd van het seizoen, waar ik mee zeggen wil, dat voor mij ook enkele boys nog nieuw waren, en ik niet iedereen bij naam ken....   Het was in de 7e minuut Loran, die het leer uit de rebound achter de FC Lisse keeper prikte. Echter daarvoor al waren enkele goede voorzetten van rechts onbenut gebleven. Misschien omdat de bal iets te snel werd voor geplaatst, of dat de midden-aanval niet helemaal op tijd ter plaatse waren.... Dit laat ik even in het midden.  In de 11e minuut was het aanvoerder Zakaria, die op aangeven van Aaron, de 2-0 kon inschieten. De 3-0 ontstond nadat Tim, met een goede steekbal Loran zijn tweede kon laten maken.  Dan rond de 20e minuut, de omslag van de concentratie. Achterin een onnodige sliding die resulteerde in balverlies en de 3-1 voor de bezoekers inleidde.  De Witte Leeuwen Jr. zetten weer aan, wat leidde in enkele, mooie maar onbenutte kansen.... De counter op één van deze kansen werd door de Lissenaren knap overgenomen, en door niet helemaal goed doordekken, kwamen zij in een 1-op-1 situatie met de Telstar goalie.  Echter waren ze in de afronding niet zuiver - en ongelukkig, genoeg en schoten ze het (kunst) leer op de paal... Het duurde bijna een kwartier, voordat Aaron een prachtige assist op Zakaria gaf, die de bal bekwaam afrondde, 4-1.  De 5-1 en laatste goal kwam op naam van Loran, die daarmee zijn derde treffer aantekende, nu wederom uit een assist van Tim.  Daarmee was de kous eigenlijk af.  Tim en Aaron 2 assists, Loran een hattrick.....

 

De tweede helft dachten de Velsenaren, het zit wel goed, we doen het een beetje rustiger aan.  Echter was dit het team, geheel gewisseld voor de eerste 45-minuters, had hier naar mijn idee iets meer xxx in kunnen leggen, om het de opgekomen toeschouwers wat te vermaken, en zich zelf wat beter te presenteren..... De tweede helft was er ook weinig te melden, dus laat ik het hierbij....

 

Mijn MotM: Loran belangrijk door zijn doelpunten productie, echter was het Zakaria die vanavond naar mijn idee het beste rendeerde (RR)