· 

2022-07-14 JO21 Telstar - Kon. HFC 3-1 (2-1)


2022-07-14 JO21 Telstar - Kon. HFC 3-1 (2-1)

JO21 van Telstar ook in de tweede "oefenpot" de bovenliggende partij, tegen goed verzorgd voetballend Kon. H.F.C. 3-1 (2-1)


Donderdagavond 19:00 uur Buko Stadion, Velsen-Zuid, was het een decor waar je de vingers bij aflikt. Lekker windje, goede temperatuur, een mooi veld, dus alles om een lekkere pot voetbal te spelen, of -te kijken. Vanavond waren er voor een JO21 wedstrijd best een aardig aantal supporters opgekomen. Merendeels uit omgeving Velsen, maar ook uit Haarlem, waar de Koninklijke hun thuishaven heeft....

 

De wedstrijd was vanaf "acquit", zeer vermakelijk, waarbij beide ploegen er echt een fijne, maar ook pittige pot van wilden maken.  Het begin was voor de "Witte Welpen", tenminste als je deze kerels nog zou kunnen noemen. Hoewel, vanavond liep er toch een echte welp tussen. In de laatste linie van Telstar liep een nog maar 15 jarig talent rond, namelijk Mano Olfers, die liet zien dat de jeugdopleiding onder leiding van Rory Roubos, misschien haar vruchten kan gaan afwerpen.  Telstar schoot uit de startblokken, maar de goal, van de jongste van het veld werd, in de 5e minuut, voor "hands" afgekeurd door de uitstekende leidsman Manuel Uijttewaal. Het initiatief werd enigszins overgenomen door de bezoekers, na mistasten van Rychaintelo Knoll

achterin werd de bal beheerst door de KHFC-spits achter de uitstekend meevoetballende Telstar-doelman Lukas geschoten, 0-1 (20e min.).  Het fijne voor deze snelle rechtsachter, tegenwoordig zeggen ze "rechter-wingback" Rychantello Knoll, was dat hij ongeveer 10 minuten later Caner Demircioglu in staat stelde om de 1-1 in de touwen te schieten, en dus revanche nam.  Dat de mannen van Michael Dingsdag, de touwtjes weer stevig in handen hadden genomen, bleek in de laatste minuut voor rust.  De "tank" Jayden Turfkruier zette, zoals enkele keren eerder weer goed door, en stelde Mano Olfers in staat om zijn eerste doelpunt bij de "grote jongens" te maken, de 2-1 (45e min.) Helaas was de "mandjes man" een beetje in de bonen, want bij de rust bleken er toch écht 3 mandjes aan de T-kant te hangen i.p.v. 2....  De wens is de Vader van de gedachte.....

 

De tweede helft was wederom, net als de vorige wedstrijd tegen FC Lisse onder 23, naar mijn gevoel iets minder dan de eerste. Het kan liggen aan de tegenstander die er een schepje bovenop gooide, of aan het thuis-team, dat misschien een stapje minder deed. Enkele keren kwam Telstar, in het mooie uittenue gekleed, goed weg.  Ook deze week bracht de paal redding voor de "vliegende keep" Shaquile Eendragt die de tweede helft de honneurs waarnam, en dit met verve deed. Aan de andere kant waren het de aanvallers Aaron Misehouy en Nicharell, die een goede aanval opzetten en deze ook knap afronden, 3-1. Ook de nieuw van SC Heerenveen overgekomen Sebastiaan was enkele keren met het hoofd dichtbij, maar kon geen doelpuntje meepikken. Aan het einde van deze partij had de "mandjes man" toch nog gelijk gekregen.... Drie mandjes vóór, één tegen..... 

 

 MotM:  naar mijn idee, was Man of the Match was Jayden "de tank" Turfkruier, die zeer waardevol voor het team was, en met de wedstrijd beter gaat spelen. Daarnaast een goed debuut voor de 15 jarige welp, die het goed deed..... (RR)