· 

2022-07-21 JO21 Telstar- "WA"-Argon 5-1 (2-1)


2022-07-21 JO21 Telstar- SV Argon (voetbalschool) 5-1 (2-1)

 

De JO21 van Telstar hersteld zich goed, na een vlotte achterstand tegen "Argon", 5-1 (2-1)...


In de "kop" en de aankondiging die ik dinsdag had gemaakt, heb ik SV Argon opgevoerd als tegenstander.  Reden hiervoor is dat de elftalleider van de JO21 een klein beetje was gefopt door de elftalbegeleiding van de Wooter Academy. Hierdoor was mijn aankondiging fout, maar omdat we zo min mogelijk de wildgroei aan "voetbalscholen", die als paddenstoelen uit de grond gestampt worden, waar de kwaliteit niet echt gewaarborgd is, geen gratis reclame geven....  Veelal blijken de oprichters van die scholen, "goed bedoelde, geld genererende" horzels die de jongeren, met een droom als voetbal prof, niet echt kunnen ondersteunen, maar hiervan wel flink profiteren.  Vanavond, zo bleek in het eerste half uur,  was deze voetbalschool wel van betere kwaliteit, dan gemiddeld....  

 

Het was een toch een beetje verrassend dat de mannen van de "(Nordin)Wooter Academy", al na 7 minuten,  na dom balverlies op de middenlijn profiteerden, en uit een knap uitgespeelde counter de 0-1 achter Telstar-keeper Shaguille konden binnenschuiven.   Hierna kwamen de mannen van Michael Dingsdag, in de 22e minuut, nog een keer goed weg, door een goede save uit de verre hoek van de Telstar-keeper.

Eigenlijk was de eerste goede Telstar aanval, in de 27e minuut over de linkerflank, waar Luca met een mooie combinatie, Zakaria 1-op-1 voor de keeper zette. Ik bedoel hij zette de Telstar aanvaller(s) 2-op-1 voor de keeper, maar de rappe aanvoerder verloor het overzicht, en de kans was verkeken.  Met het kort druk zetten van dezelfde aanvoerder, werd het sein gegeven om de "WA" achterhoede snel onder druk te zetten, waardoor snel balwinst aanvallend direct gevaar opleverde.  Zo ook toen Links-achter Bjorn de bal opdreef. Hij ging een dubbele 1-2 aan met Tim, en kreeg randje "16" de bal terug. Daarna haalde hij gelijk een echte spits, met zijn linker-pootje de bal ongenaakbaar hard achter de uitstekende "WA"-keeper, 1-1 (29e min.). Vanavond was de avond van de linkerflank, twee minuten later was het wederom een aanval over die kant, een pass van Jayden, en nu een mooie afronding van aanvoerder Zakaria, 2-1. Met deze stand brak ook de rust aan....

 

Direct na rust was de speech in de kleedkamer goed aangeslagen bij de " Witte Welpen".  Al binnen de minuut was het Thijs, die na goed doordekken van jongeling Jinroy, de bal binnen kon schieten, 3-1.  Een beter begin dan de eerste helft. Kort hierop (48e.) was het de "WA-keeper de baas over Naoufal was. Hij blokte knap de inzet van de Telstar-aanvaller, die door Caner met een goede steek-pass was weggestuurd. In de 7e minuut was het wederom Jinroy, die met druk zetten op het middenveld, de bal onderschepte. Hierna werd Aaron in staat gesteld en iets gelukkiger dan bij zijn overige pogingen vandaag om de 4-1 te kunnen scoren. Ook mocht Naoafal in de 78e minuut,  vanavond was hij ten opzichte van vorige week veel actiever, de 5e schutter die op het score-board kon komen, 5-1.  Daarmee was de drang naar de goal(s) niet gestild, maar de uitstekende atleet op het "WA"-doel de aanvallers telkens de baas.  Een goede overwinning was het deel voor de " Witte Welpen", die wederom lieten  zien dat ze deze week, onder extreme omstandigheden, op de training niet hadden stil gezeten....

 

MotM:  vanavond was naar mijn idee de jongeling Jinroy op het middenveld de beste speler, die met zijn onderscheppingen de tweede helft , heel belangrijk was (RR)