· 

2022-07-30 JO21 RDW Sports-JO21 Telstar 0-9 (0-4)


2022-07-30 JO21 RDW Sports - JO21 Telstar          0-9 (0-4) (vr)


 

JO21 van Telstar is een maatje te groot voor Voetbalschool RDW Sports,  0-9  (0-4)...


Zaterdagmiddag 30 juli speelde de JO21 van Telstar een oefenwedstrijd tegen de Voetbalschool RDW Sports uit Badhoevedorp. Dit team bestaand uit spelers, teruggekomen uit diverse geledingen van enkele BVO's, werd gecoacht door  Robin de Weij.  Gelukkig dat deze mannen van RDW Sports de plaats in wilden nemen van JO21 AFC, om reden dat de planningen niet helemaal juist waren afgestemd, en de mannen van Goed Genoeg geen team beschikbaar hadden.....

 

Dat Telstar er een echte wedstrijd van wilde maken bleek al in het eerste kwart van de partij.  Binnen 20 seconden had de bal al, na een interceptie van Rynchaintelo Knoll, de 1-2 met Caner Demircioglu, voorzet, terugleggen van Aaron Misehouy, waarbij 2 ploeggenoten elkaar net hinderden, om de 0-1 binnen te schieten. Een paar minuten later was het dan toch raak. Een pass vanachteruit werd onderschept, maar alsnog naar de linkerflank gespeeld, Stef Bleiji was er met een mooie actie over de vleugel, naar de spitspositie waar Aaron Misehouy er als de kippen bij was de bal binnen te schieten, 0-1. Kort hierop was er weer een prachtige aanval, waarbij de aanvallers van Telstar, de zeker niet slechte tegenstanders de hielen lieten zien. De tweede Telstar goal werd op rechts-midden ingeleid door Zakaria met een crosspass naar links. Stef Bleiji ontving de bal en gaf hem in de loop van Jair mee, hij plaatste de bal naar de tweede paal, waar Caner Demircioglu de bal aan Aaron Misehouy in de loop aanspeelde, het resultaat had ik al verklapt.  Wederom een prachtige aanval over links. Nu was het wederom het duo Jair Bryson en Stef Bleiji die nu Zakaria Fathi in staat stelde de bal bij de tweede paal in te schieten, 0-3.   Het was vlak voor het einde van het eerste blok van 25 minuten, toen Jayden Turfkruier

de bal met de buitenkant voet, feilloos achter de RDW-Sports keeper beukte, 0-4, dit op aangeven van Caner Demircioglu.  Dan kwam de drink pauze die, zo als het leek, voor de RDW Sports-spelers wat gunstiger uitviel dan voor de "Witte Welpen" van Michael Dingsdag.  Even was de vaart eruit, en zo kon RDW Sports iets meer in balbezit komen, zonder dat het gevaar opleverde. Éen enkele redding was er nodig van Lucas, die de bal prachtig uit de bovenhoek tikte. Met deze 0-4 stand brak de rust aan....

 

De tweede helft kwamen de Telstar-boys weer goed uit de kleedkamer.  Na een goede onderschepping, kort na rust van Jinroy Ramjanam, werd met een goede steekpass Stef Bleiji, in staat gesteld de 0-5  Rond de 60e minuut was het de jarige job Caner Demircioglu, die een vrije trap op het hoofd van Jip Molenaar plantte en met een ferme kopstoot liet de boomlange Volendammer de RDW-Sports keeper kansloos, 0-6.  Jarige job Demircioglu was nog niet klaar met zijn exercitie, een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter schoot deze man de bal in de rechterbovenhoek van de keeper, 0-7.  Het wordt een beetje eentonig, maar de assist van de 0-8, was weer een van "CD", die nu weer vanaf rechts, de bal bij de verre paal Luca Vaglica plaatste.  De laatstgenoemde kon de bal artistiek in het doel koppen.  Het verhaal werd wat één tonig, door de opsomming van namen, maar ja het was niet anders.  Toch moet ik niet vergeten om de 0-9, en afsluitende treffer op het net te gooien....  De 0-9, werd door Jayden "Tank" Turfkruier ingeleid. Over de rechterflank stak hij naar binnen, een steekbal op Jinroy Ramjanam leverde de 9-klapper op....  Gezegd moet worden dat beide Telstar-keepers niet veel te doen hebben gekregen, maar de momenten dat het nodig was stonden zij er, met een prachtige redding..... Al met al een zeer verdiende overwinning, met heel sterke momenten.... Natuurlijk zijn er nog leermomenten genoeg, maar met de inzet van deze groep boys gaat het dit seizoen wel goed komen.....

 

Nog even een nabrander, omdat niet iedereen van het team in het zelfde "kindermaatje shirt" valt, ging Ass. Scheidsrechter van het team, Rolf Muller, voor Jip "the Mountain" Molenaar, een XXL ophalen, in Velsen-Zuid.  Top gedaan, en bedankt Rolf..... 

 

MotM: vandaag was mijn "Man of the match",  en als je het verslag hebt gelezen kun je dat wel raden, is natuurlijk jarige job Caner Demiricoglu  (RR)