· 

2022-08-06 ADO'20 1 - Telstar JO21 2-0 (2-0)


2022-08-06 ADO'20 1 - Telstar JO21 2-0 (2-0)


 

Eerste voorbereidingsverlies voor de JO21 van Telstar in Heemskerk, en te lief tegen fysiek sterker ADO'20 2-0.....

 


Zoals in het kopje al valt te lezen waren de "Young White Cubs" uit Velsen-Zuid net iets te lief voor de mannen uit Heemskerk.  Gezegd moet worden dat de jongelingen wel goed partij gaven maar, een enkeling daargelaten, net iets te weinig body tegen de fysiek ietwat sterkere mannen aan de dag legden. Toch waren er ook weer wat licht- en leerpuntjes voor de staf, om mee te nemen naar de volgende vriendschappelijke wedstrijd (OFC 1), waarbij de jongens misschien wat slimmer met hun krachten moeten omspringen.  Als je fysiek iets minder bent dan de tegenstander, dan moet je wel wegblijven uit de duels. Dit is een les die ik zelf heb geleerd, als wij met onze D.W.S. jeugd, het keer op keer na de winterstop, moesten afleggen tegen jeugdteams van Ajax.  Dat moet, naast de onderlinge coaching, nog even door de jongens worden opgepakt, naar mijn mening.....

 

ADO'20 begon fel, en wist de eerste paar minuten Telstar terug te dringen tot op de eigen "16". Het vlot druk zetten, was een blauwdruk van de eerdere wedstrijden van de JO21, waar zij dit zelf veelvuldig deden. Zij lieten ADO'20 even uitrazen, en namen het initiatief over. Maar juist in deze fase (6e min) was het toch raak voor de Heemkerkers. Op het verkeerde moment doordekken vanuit de laatste linie leverde ruimte achter deze linie, en daardoor kon de rechterspits  de bal vanaf de "16" redelijk ongehinderd langs Lucas van Ingen schuiven, 1-0..... Hij deed het trouwens op de Telstar-goal weer behoorlijk goed.  Direct hierna waren het de Telstar "Youngsters", weer die met goede moed het ADO'20 doel onder vuur namen.  Thijs Meereboer ging het duel aan en de afvallende bal werd door Zakaria Fatihi, helaas voor het team, over het doel geschoten.  Het spelbeeld bleef grotendeels gelijk.  Beide team kwamen maar moeizaam tot mogelijkheden, en anders was ADO'20 net iets slimmer, op en rond de vijandelijke "16".   Met enkele counters wisten zij Telstar af en toe met felle counters toch bij de les te houden.  Helaas was vanmiddag ook bij het leidende trio, niet iedereen in goede doen, waardoor enkele buitenspel gevallen niet helemaal correct werden beoordeeld.  Zo ook toen Done-Jilll Lie-a Kwie die de bijna, volgens mij was het de doorgebroken Tesselaar het lopen belette en hem vasthield.... De  MIY floot, maar de ADO'20-speler liet zich even gaan, waarna een klein opstootje ontstond.  Toch de vrije trap voor ADO'20 waarbij Brenda, weglopend van zijn directe tegenstander, de bal op het hoofd nam bij de eerste paal en in de korte hoek raak kopte, 2-0.....  Niet onverdiend trouwens......

 

Na 40 minuten werd de rust bereikt, waarbij volgens afspraak (gebrek aan fitte spelers) de tweede helft maar 35 minuten zou gaan duren (?)....   Deze tweede helft begon de JO21 grotendeel met de mannen die vanuit het JO18 van Telstar (21/22), en die probeerden uit alle macht de achterstand in te halen.  Echter ook nu bleek dat de Heemskerkers wat gehaaider waren dan de mannen uit Velsen-Zuid.  Het toevoegen van Sebastiaan (JO18) in de spits gaf het team iets meer kopkracht in de spits, echter waren de mannen die eronder  moesten komen vaak niet op tijd aanwezig om aan zijn werkzaamheden een vervolg te geven.  Zo  werd het grootste deel van de 35 minuten tegenhouden, en waren de speldenprikken van de Witte Welpen onvoldoende om het de ADO'20 keeper lastig te maken.....  De Telstar goalie van de tweede helft, Jesse Vink wist zijn doel schoon te houden waarmee de ruststand tevens de eindstand werd.....  Voor de mannen van Michael Dingsdag was dit het eerste verlies in deze voorbereiding, maar naar mijn mening hebben ze toch weer een stap gezet.....  

 

Mijn MotM: vandaag waren er twee spelers die  hiervoor in aanmerking kwamen, Zakaria Fatihi en Jayden "De Tank" Turfkruier, die beiden lieten zien dat er, als zij zo doorgaan, nog veel valt te genieten val bij dit team.... (RR)