· 

2022-08-16 JO21 Telstar - D.E.M 1 2-2 (2-0)


2022-08-16 JO21 Telstar - D.E.M 1  2-2 (2-0) vr


Tim van de Loo scoort fraai de 1-0m voor Telstar JO21 tegen DEM 1
Tim van de Loo scoort fraai de 1-0m voor Telstar JO21 tegen DEM 1

JO21 Telstar moet gelijkestand dulden tegen 3e divisionist DEM, na een absolute wauw wedstrijd, die net te lang duurde, 2-2 (2-0)....


Het was prachtig om te zien hoe de jonge mannen in de felle strijd mee konden tegen derde divisionist DEM, van Mark de Vries.  Het begin was net als in eerdere wedstrijden van de "Young White Cubs" voor tegenpartij DEM.  Zij probeerden net als vorige week tegen derde divisionist ADO'20 (0-2), snel druk te zetten op Telstar.  Dit lukte maar ten dele, omdat de jongelingen van Michael Dingsdag zich telkens knap onder de druk uit konden spelen.  Met een geweldig sterk middenveld waar Zakaria Fatihi, Jayden Turfkruier en Tim van de Loo, om beurten zorgden, dat de bal weer zo snel mogelijk vanuit de verdediging, bij de voorhoedespelers terecht kwamen. Zo ook in de 10e minuut toen Tim van de Loo, linkerspits Luca Vaglia weg stak, zijn voorzet bereikte Zakaria Fatihi, die de bal met het hoofd knap inkopte.  De DEM-keeper redde echter heel fraai, waardoor de goal uitbleef. Enkele mooie aanvallen volgden, maar telkens waren de DEM-verdedigers de aanvallers (nog) net de baas.   Dan in de 18e minuut Tim van de Loo, die een pass van Jayden Turfkruier in de loop meenam, zijn rush besloot hij met een schot vanaf de rand 16 op het DEM-doel, waarbij de keeper kansloos liet, 1-0....   De korte plaspauze leek het tempo iets te drukken, maar al ras werden de motoren weer opgestart, en ging het verder waar er was opgehouden....  DRAN zeggen in Tukkerland, en zo was het en werd deze wauw  wedstrijd voortgezet. 

 

Ondertussen bleef het spel over en weer golven, in een werkelijk verschrikkelijk hoog tempo.  De mannen DEM moesten alle zeilen bij zetten om niet op grotere afstand te worden gezet, maar met enkele formidabele reddingen van de DEM-doelman bespaarde hun voor een grotere achterstand.

De uitstekende leidsman  floot voor de rust  en de minimale, maar zeer verdiende, voorsprong bleef voor de Velsenaren op het score-bord staan.... 

 

Na rust een gelijk beeld, maar DEM-was met haar grotere geschut in het veld gekomen, waardoor de jongelingen iets meer onder druk komen te staan, en de momenten van onderuit spelen schaarser worden. . Ongeveer  de 63e minuut mocht DEM een corner nemen. Ooit mocht ik van Andreé Stafleu leren, dat een corner voor de tegenpartij, een counterkans voor jou kan betekenen.  Ook nu bleek zijn gelijk en vanuit de omschakeling waren de "Young White Cubs" met 3 man omgeschakeld.  de weggewerkte bal komt tot bij Luca Vaglia die met een mooie dieptebal Caner Demirçioglu wegstuurde.  De laatstgenoemde kapt zijn directe tegenstander knap uit, en de bal hard langs de uitkomende keeper schuift, 2-0....

De druk van DEM hield aan en het was op dat moment de voor Telstar ingevallen keeper Lukas van Ingen, die op dat moment zijn ploeg, met enkele formidabele reddingen, op de been hield.

 

Dan in de 85e minuut kon DEM toch iets terug doen. De fysiek sterke spits, die met veel power- en beweging in zijn spel liet zien dat, het toch af en toe jongens tegen mannen was, onderschepte de bal, vanuit een Telstar-counter, met iedereen aanvallend ingesteld. Hij liep door naar de Telstar "16" en schoot de bal feilloos binnen, 2-1....   Nog geen man over boord.  De meegekomen DEM-site boys, gemiddeld zo'n 12-14 jaar, dachten anders en voelden dat er meer inzat, en schreeuwden hun idolen naar voren.  Een minimale maar onnodige overtreding van Telstar zijde leidde tenslotte de gelijkmaker in. Zo was het diep in blessure tijd dat de mannen uit Beverwijk toch nog de zeer late 2-2 op het bord zetten.....

 

Een prachtige pot voetbal waarbij beide teams in staat bleken het hoge tempo gedurende de volle 90 minuten (misschien wel 100), vol konden houden.  DEM mag komende Zondag alweer aan de competitie beginnen, en lijken er klaar voor.... Veel succes mannen.... Voor de JO21 duurt het nog iets langer voordat de eerste partij op de rol staat, maar ook zij lijken er klaar voor....

 

Mijn MotM:  dinsdagavond was, naar mijn idee,  Tim van de Loo de absolute uitblinker, met veel bravoure wist hij een hoofdrol op het middenveld op te eisen (RR)