· 

2022-08-20 JO23 vv Katwijk-JO21 Telstar 5-3 (4-1)


2022-08-20 O23 vv Katwijk-JO21 Telstar 5-3 (4-1)


 

De onder 23 van vv.Katwijk, in twee bedrijven sterker dan de JO21 van Telstar, 5-3 (4-1).....


In een werkelijke record tijd (ongeveer 6 seconden) was het Thijs Meereboer die een verkeerde genomen aftrap goed beoordeelde en de bal, in de 1-op-1 situatie, langs de uitkomende vv.Katwijk-keeper binnen tikte, 0-1 (1') .....  Nog nauwelijks "bekomen van deze snelle voorsprong", leek het of Telstar zoekende was ipv de ploeg die snel achterkwam.  Een overtreding  op een Katwijk aanvaller (5"), zorgde dat de thuisploeg een vrije trap mocht gaan nemen.  De bal, voor de goal getrokken, werd licht geschampt en viel bij de verre paal binnen, 1-1.  Na deze goal had Telstar echter weer een paar kansen om de stand weer in het voordeel om te buigen, echter de pogingen stierven weg in schoonheid, of de keeper van de plaatselijke VV wist de pogingen onklaar te maken. Een mooi schot van Tim van de Loo naar de bovenhoek (14') was daar één van. En drie minuten later was het een mooie combinatie tussen Stef Bliji en Thijs Meereboer naar de achterlijn, waarbij de voorzet net haar scherpte miste en Caner Demircioglu er niet bij kon (17').  

 

Een diepe bal van vv.Katwijk, over de rechtervleugel, werd verkeerd ingeschat door Telstar's linksachter, waarna de rechterspits naar binnen kon komen, en ook deze bal over de Telstar-goalie kon laten ploffen, 1-2 (28').  Zo zie je, maak je ze zelf niet dan doet de tegenstander dat voor je..... De 3e goal is helemaal een goal om snel te vergeten voor de Telstar-sluitpost.  Een poging de bal in het middenveld in te spelen, werd randje "16" opgepikt door een vv.Kawijk aanvaller. Hij twijfelde geen moment en schoot op goal. Hierbij had de goalie weinig mazzel, want het door hem geblokte schot verdween toch in de goal, 3-1....De gifbeker was in de eerste helft nog niet leeg, want een valpartij van een vv.Katwijk aanvaller werd door de leidsman gepromoveerd tot een penalty.  Deze buitenkans voor de thuisploeg werd beheerst ingeschoten, buiten het bereik van de atletische Telstar-doelman, 1-4 (44') ....

      

Na rust enkele omzettingen bij de Young White Cups, en enkele vervangingen. Dit leverde een spelbeeld op waarbij de bezoekers meer en meer het voortouw namen, en de wedstrijd naar hun toe trokken. Enkele fraaie mogelijkheden- en kansen werden gefabriceerd, maar de afronding bleef, net als de beginfase van de eerste helft, achterwege. Wel moest Telstar alert blijven, want in de omschakeling was de thuisploeg best gevaarlijk. Precies op het uur kon Telstar weer even een speldenprik uitdelen.  Aaron Missehouy onderschept de bal op het middenveld, en weet de hardwerkende ThijsMeereboer te bereiken, die met een fraaie schuiver de doelman kansloos liet, 4-2....  Ongeveer Tien minuten later was het de Oranje brigade weer die, na winst in een fysiek duel tussen spits en CV, de achterhoede de hielen liet zien.   Zijn breed legger werd door zijn meegelopen collega listig onder de goed keepende Lukas van Ingen getikt, 5-2  (70')....

Telstar maakte de tijd vol, tot aan einde wedstrijd, met een spervuur van aanvallen op het vv.Katwijk doel, wat resulteerde in slechts 1 doelpunt vanuit een penalty van Zakaria Fatihi.  Deze werd gegeven voor hands in binnen de "16",  5-3 (78).....  Kort hierna werd de doelpuntmaker speler zelf ook onreglementair ten val gebracht binnen de lijnen, echter wilde de MiB hier niet aan. In mijn optiek vielen veel 50/50 duels, vooral de eerste helft, niet in het voordeel van de bezoekers.....  Wel weer een leuke ervaring, en veel geleerd voor de jonge mannen uit Velsen-Zuid.....  Heren van vv.Katwijk, veel succes in de komende competitie.....

 

Mijn MotM:  Door het harde werken, niet opgeven- en twee goede doelpunten, wil ik vandaag Thijs Meereboer MotM maken.  Ik heb het idee dat hij een stijve nek moet hebben van het leunen door de twee CV's van vv.Katwijk.   Een zeer goede tweede plek voor Damian van Dijk, niet altijd even gepolijst, die liet zien dat verdedigen ook een vak is.  Ga zo door en dan komt het goed (RR)