·

2022-08-23 JO21 Telstar-JO23 BVC Bloemendaal 4-2 (1-1)

Winst bij generale repetitie, na inhaal race van de "Jongere Jonkies", in een fysieke pot, 4-2 (1-1).....

De mannen van Telstar onder 21 hebben er gisteren een spannende pot van gemaakt tegen de fysiek hardere onder 23 van BCV Bloemendaal.  Zo waren het in de 12e minuut de mannen  van BCV Bloemendaal, het eerste op het scorebord kwamen.  De bal onderschept op middenveld en wordt diep gespeeld op de rechtsbuiten van de Oranjemannen. Hij passeert ook de linker CV en pegelt de bal binnenkant paal, buiten bereik van de Telstar-keeper in het doel. De grensrechter vlagt echter voor buitenspel en doelpunt wordt afgekeurd. De man van het score-bord vergiste zich even en BCV Bloemendaal waande zich op voorsprong....  De counter vanaf de vrije trap voor buitenspel levert aan de andere kant bijna een 1-0 voorsprong op, nadat de bal door diverse verdedigers en de goalie van de lijn wordt gehaald..

In de 25e minuut is Telstar het team wat de voorsprong neemt. Het spel wordt verlegd van de rechterflank naar de linkerflank. Een goede dribbel van Luca tussen 2 man door, gaat de "16" in en schiet op doel. De uitstekende BCV B-keeper verwerkt dit keer de bal niet goed en Aaron is attent en tikt binnen, 1-0.....  In de 40e minuut komen de Bloemendalers verdiend gelijk, nadat de bal onvoldoende wordt weggewerkt voor de goal, 1-1 en daarmee de ruststand….

In de tweede helft neemt Telstar het heft meer en meer in handen. Na bijna een uur komen er wat jongere jongelingen in het veld, wat toch weer wat gebrek in de organisatie kostte.  Daarom komt BVC Bloemendaal, na een hoge bal in de Telstar "16" in een "neem jij of pak ik"  situatie tussen de verdedigers in de 56e minuut op een 1-2 stand.  Daarna werd het elftal nog meer verjongd, door wat aanvallende krachten van rond de 17 jaar en een lengte van rond de 1.95m. Zij brachten beide het gevaar, aangestuurd door een ontketende Thijs Meereboer, die als een ware stofzuiger over het hele veld, de ballen aan het oprapen was, en de beide lange mannen bediende.  Maar eerst was het Thiago die vanaf de linkerflank naar binnen sneed, en het kunstleer langs de goalie in het doel te jagen, 2-2 (66').  Het team van Michael Dingsdag en Rory Roubos gooide er nog een tempootje bovenop en daarmee werd de tegenstander ver teruggedrongen, en kon nog amper uit de verdedigende stellingen.  Ook werd er een Bloemendaler uit het veld gestuurd, maar de leiding van Telstar besloot dat het onzin is om tegen een 10-tal te oefenen.  De verwijderde speler, kon worden vervangen, en 11-tegen-11 werd er doorgespeeld.  Tien minuten na de 2-2 was het dynamische duo voorin van de JO18, die de show stallen. Eerst was het Sebastiaan die zijn lengte goed gebruikte en de bal in het doel kopte, 3-2 (77').   Een minuut later was het zijn kompaan Bram die, nadat Thijs in een 1-op-1 met de keeper strandde, de bal voor de voeten kreeg en rustig intikte, 4-2....  Hiermee was de wedstrijd in het slot gegooid, en konden de "Young White Cubs" proberen nog de stand op te voeren.... Dat lukte niet dus de eindstand werd met deze 4-2 bereikt.

Mijn MotM:  vanavond vond ik dat de na rust in het veld gekomen Thijs Meereboer, wederom het verschil maakte.  Dit was een goede generale voor de beker-clash tegen én bij AFC (RR)