· 

2022-08-27 JO21 AFC - JO21 Telstar 1-3 (0-1) Beker

2022-08-27 JO21 AFC - JO21 Telstar 1-3 (0-1) Beker


 

Werklust levert het TEAM Telstar de eerste overwinning in het beker toernooi op, bij AFC op Goed Genoeg..... 1-3 (0-1)


Zoals ik woensdag al schreef in mijn voorbeschouwing was het vandaag, high-noon de eerste echte krachtmeting tussen twee teams die er dit jaar alles aan willen doen om de lagere regionen van het K.N.V.B. voetbal achter zich te laten.  Deze ontmoeting was er één in het Beker-toernooi, waarbij dit voor Telstar de eerste ontmoeting was.  Het werd een pittig potje waarbij de duels niet werden geschuwd, maar het bleef allemaal redelijk binnen de perken van het toelaatbare.  Het team van AFC JO21 gaat komend seizoen uitkomen in de 3e divisie A van het jeugdvoetbal, t.o.v. de leeftijdgenoten uit Velsen-Zuid die moeten gaan beginnen één klasse lager, namelijk de 4e Divisie A.....   Als ik van deze wedstrijd een analyse moet maken, dan kan ik aangeven dat er bij beiden teams een positieve- en aanvallende speel trend viel te bemerken....  Het bezoekende team trok in deze frisse partij, verdiend aan het langste eind.....

 

Direct vanaf de aftrap begon de JO21 van Telstar druk te zetten op de achterhoede van de leeftijdgenoten uit Amsterdam. Dat resulteerde al snel in enkele mogelijkheden, die onbenut bleven. Beide teams gooiden hun ziel en zaligheid in de strijd, wat resulteerde in pittige- maar faire duels, onder leiding van de MIB  Van den Boogaard. Bij de thuisploeg stond een uitstekende doelman op goal, die in de 17 min. een 1-op-1 met Luca Vaglica, een bijna zekere goal tegenhield. Nog geen twee minuten later was het de boomlange spits die een prachtige kans kreeg, na een inschattingsfout centraal achterin. Echter werd deze over- en naast de goal geschoten.  Kort hierop werd de super snelle linker spits van AFC gelanceerd, luid aangemoedigd door de reeds gearriveerde eerste elftal spelers. Hij wist echter, door goed druk zetten van Joey van de Velde de uitstekend keepende Lukas van Ingen, met zijn kopbal niet te passeren.  Dan in de 32e min. de verdiende 0-1 voorsprong voor Telstar,  via het binnentikken van Zakaria Fatihi, op aangeven van Aaron Missehouy.  In de 36e min. was het de doelpuntenmaker die zijn volgende mogelijkheid net niet kon verzilveren, mede door goed ingrijpen van de AFC-achterhoede. Het spel bleef tot aan de rust over en weer gaan, maar echte kansen leverde het aan beide zijden niet op.....

 

De tweede helft een zelfde spelbeeld, waarbij Telstar de goede lijn van de eerste helft doorzette. Luca Vaglica had na een flitsende actie vanaf links, een mooi schot op de goal, welke net geen doel trof. Ook aan de andere kant bleef het oppassen. AFC kreeg in de 53e min. een vrije kopkans bij de 2e paal, waar de mandekking ontbrak, daarmee kroop Telstar door het oog van de naald. Dan weer een goed moment voor Telstar. Door het afjagen van de AFC-achterhoede, kwam Zakaria Fatihi in balbezit. Die twijfelde geen moment en schoof de bal hard in het AFC-doel, 0-2.... Even werd het billenknijpen voor de Telstar aanhang, want in de 64e minuut kon AFC scoren (1-2), maar kreeg 8 minuten later ook de kans op een gelijkmaker, die ze verkwanselden. Bram (JO18 en 1.95m),  die afgelopen dinsdag zijn entree mocht maken, was iets minder actief dan in zijn eerdere optreden, kreeg de mogelijkheid op 1-3.  Echter had, na een mooie kappen-draaien het geluk niet aan zijn zijde en schoot net over. Thijs Meereboer, in het veld gekomen voor Luca Vaglica , was ook direct op dreef en met enkele mooie acties, met de kont naar de goal, kreeg ook hij zijn kansjes.  Echter zonder het gewenste resultaat.  Dan toch in de 85e min. was het de kleine man met de grote motor, Aaron Missehouy, die aan alle onzekerheid een einde maakte.  Nu was het op aangeven van Zakaria Fatihi, dat hij de beslissende 1-3 achter de AFC-goalie kon jagen....   Dat de thuisploeg toch nog niet opgaf was te prijzen, echter was Lukas van Ingen in alle gevallen de meerdere over de AFC-aanvallers.... Al met al een prachtige prestatie van de Velsenaren, die de eerste echte vuurdoop achter de rug hebben en in de volgende ronde van de beker  de JO21 van NAC Breda zullen treffen.  Niet geheel onbekend voor de huidige trainer van Telstar onder 21, Michael Dingsdag, die meerdere spelers van de huidige eerste selectie bij NAC onder zijn hoede heeft gehad....

Volgende week de eerste competitie wedstrijd, tegen het altijd lastige De Dijk....   Een zelfde bereidheid om te knokken, dan moet het goed gaan....!!!

 

Mijn MotM: eigenlijk was het ondoenlijk om één MotM aan te wijzen.  Het was vandaag écht een team, waar iedereen zijn uiterste best deed, om tot dit resultaat te komen.  Dus daarom een TEAM of the Match.... (RR)