2022-09-03 JO16 FC Volendam-JO16 Telstar

2022-09-03 JO16 FC Volendam-JO16 Telstar 2-2 (2-1) (C1)

'Steve Olfers (Telstar JO16): Uiteindelijk tevreden met een punt’, 2-2......

Steve Olfers (Telstar JO16): Uiteindelijk tevreden met een punt’

Telstar Onder 16 heeft een redelijk goed gevoel overgehouden aan de competitiestart. Het elftal van Steve Olfers speelde tijdens het Volendamse kermisweekeinde in en tegen FC Volendam gelijk (2-2). Volgens Steve, die blij is dat de kop eraf is en het seizoen is begonnen, had er meer in gezeten. ,,Ik denk dat wij deze wedstrijd hadden kunnen winnen en dat we onszelf tekort deden, omdat we te weinig scoorden uit de vele kansen. Maar uiteindelijk ben ik tevreden met een punt.”

De wedstrijd tegen FC Volendam in het KRAS Stadion begon drie minuten later dan gepland (14.33 uur) en dat was maar goed ook. Anders hadden veel supporters bij de bliksemstart van de Witte Leeuwen misschien nog niet eens op hun stoeltje gezeten. Uit een afgemeten vrije trap van Rojendro Oudsten belandde de bal op het hoofd van Tony van Noordenne die de bal in het zestienmetergebied keurig binnenkopte (0-1). Een ongelukkig moment net na de drinkpauze leidde de 1-1 van FC Volendam in.

Daarna deed Telstar zich – ondanks een bal op de lat van FC Volendam – tekort. Abdulghanie Ait Mouhou kreeg de bal van een tegenstander en bediende Julian Louwman, maar diens inzet ging over. En na een fraaie crosspass van Kyano Syed wist Tom Smit net niet te scoren. De grootste kans kwam tot stand door goed druk zetten van Sven Scheringa en de overname van Abdulghanie Ait Mouhou. Helaas bleef de treffer uit en tot overmaat van ramp kwam FC Volendam op slag van rust op 2-1.

Maar de Witte Leeuwen vochten als … tja … leeuwen. Na negen minuten in de tweede helft onderschepte Sven Scheringa de bal en gaf hij een assist op Tom Smit, die Telstar op gelijke hoogte bracht (2-2). Daarna ontspon zich open wedstrijd, hield Sem Mendel Telstar met twee goede reddingen op de been en besloot Steve te gaan wisselen.

Dante van der Vat kwam erin voor Rojendro Oudsten en Tom Smit verliet het veld voor Abel Vliegen. Telstar was een aantal keren gevaarlijk uit  corners, maar helaas wilde de bal er in de tweede helft niet meer in. Sven Scheringa werd na wat kramp vervangen door Illias Beneissa en Abdulghanie Ait Mouhou maakte plaats voor Berkantcan Poelgeest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Niet helemaal het gehoopte resultaat, maar er waren genoeg aanknopingspunten om het verdere seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Aankomende dinsdag (20.00 uur) spelen de mannen een bekerwedstrijd tegen Hoofddorp JO16. De wedstrijd is gratis te bezoeken op Sportpark De IJvelden.

Opstelling Telstar JO16 tegen FC Volendam: Sem Mendel, Kyano Syed, Tony van Noordenne, Matz Flipse, Jayden Sitabi, Milan Wilson, Rojendro Oudsten, Sven Scheringa, Abdulghanie Ait Mouhou, Tom Smit, Julian Louwman.

Wissels: Julian Kah, Ryan Boon, Issam Ait Kham, Dante van der Vat, Abel Vliegen, Ilias Beneissa, Berkantcan Poelgeest.