·

2022-09-03 JO21 Telstar-JO21 De Dijk 6-1 (4-1) (C1)

2022-09-03 JO21 Telstar-JO21 De Dijk  6-1 (4-1) (C1)

Telstar JO21 maatje te groot voor de mannen van De Dijk, en zijn een stapje verder dan de Amsterdam-Noorderlingen, 6-1 (4-1)....

Zaterdagmiddag 14:30u. trad de JO21 Telstar aan tegen De Dijk uit Amsterdam-Noord, in het BUKO. STADION. De voorbereiding was niet helemaal zoals het bij een BVO moet gaan, de ouders, en de bezoekers stonden namelijk voor een dichte (kantine) deur, echter de leden van de team staf hebben dit met een ware "Koek en Sopie" opgelost, en kon er toch nog enige service geleverd worden....  En dan had ik vorige week nog wel commentaar bij AFC, toen het "clubhuis" pas 10:30u, bemand werd.....

Het team begon furieus, en met enkele vlotte aanvallen werd de tegenstander terug gedrongen, rond de eigen "16".  Gesteund door een voortreffelijke keeper, wisten de Amsterdam-Noorderlingen, de eerste 6 minuten de 0  te houden. In de 7e minuut was het Jayden Turfkruier die een vrije trap op het hoofd van Luca Vaglica neerlegde, de bal viel niet goed maar kwam voor de voeten van Caner Demircioglu, die niet twijfelde en de bal binnen schoof, 1-0. Kort hierop was het linkerspits Luca Vaglica die op doel schoot maar de keeper op zijn weg vond.  Dan rond de 20e min. was het Aaron Missehouy die vanaf links naar binnen kwam en de bal in de verre hoek krulde, 2-0.  Dat De Dijk zich niet zomaar wilde laten afslachten was alleen maar te prijzen, want de komende minuten had de achterhoede van de "Young White Cubs", wat even alle zeilen bij moest zetten, nadat de Amsterdammers zich terug vochten tot 2-1.....   Na een goede 1-op-1 met de overigens wederom "top" keepende Lucas van Ingen, liet de Dijker-aanvaller de keeper kansloos.   Even hierop moest de goalie vanuit een vrije trap de bal in 3 keer verwerken, maar bleef de De Dijk aanval de baas.

Na een half uur een mooie wisselpass van Caner Demircioglu op Luca Vaglia, die naar binnenkomend, de bal met een flinke boog, in de verre hoek liet ploffen, 3-1.

Hierdoor kreeg de thuisploeg wat meer "lucht", en konden ze wat rustiger hun spelletje spelen. De 4-1 was waarschijnlijk de mooiste van allemaal.  Een corner in de "16" op linksachter Jair Bryson, hij twijfelde geen moment, en schoot de bal half-volley uit de draai achter de goede De Dijk doelman, 4-1.....  Dit was tevens de ruststand.....

De tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug, maar de bezoekers wisten toch niet tot een beter resultaat te komen.  Met wat wissels en omzettingen bij de Velsenaren, werd het spel niet minder, maar wel ietwat rommeliger. De tegenstander werd wat meer opgevangen direct buiten de "Dijker 16" maar toch duurde het bijna 20 munten voordat er weer door de thuisploeg werd gescoord.  Vanuit een slecht getrapte vrije trap van De Dijk, werd de bal opgevangen op het middenveld. De bal werd direct op de weg sprintende Caner Demircioglu diep gespeeld, na een mooie dribbel naar binnen wist hij de bal in de korte hoek te schieten, 5-1.....  Gezegd moet worden dat de mannen in de laatste lijn, Joey van de Velde en Damian van Dijk, steeds overtuigender gaan spelen, waardoor de opbouw Zaterdagmiddag alweer een stuk beter was. Dan was het als afsluiting Thijs Meereboer, die de 6-1 binnen schoot, en zijn goaltje meepikte, nadat deze met een goede "45" voor het doel werd gelegd....  Al met al een leuke- vermakelijke pot voetbal, waarbij de Velsenaren net overal een stapje eerder bij de bal waren, tegen een stugge ploeg, die wel bleven voetballen....

Mijn MotM: vandaag was het, naar mijn mening, wederom Tim van de Loo, die als een ware baas op het middenveld, de lijnen uitzette en met behulp van "de tank" naast hem steeds beter gaat presteren (RR)