·

2022-09-20 JO21 Telstar-RKvv Velsen 1 5-1 (1-1) (vr)

2022-09-20 JO21 Telstar-RKvv Velsen 1  5-1 (1-1) (vr)

JO21 Telstar draait na rust de rollen om, en RKVV Velsen kan niet meer mee in het tempo, 5-1 (1-1)....

Dinsdagavond waren de Young White Cups de JO21 van Telstar, in een vriendschappelijk duel, in het eigen BUKO stadion, gastheer van de plaatsgenoten uit Velsen, namelijk de mannen van RKVV Velsen 1.....  Deze wedstrijd was ingepland om voor enkele reserve spelers en de mannen van de JO21 het wedstrijdritme op peil te houden. En spelen lijkt me altijd leerzamer dan trainen....

Het spelbeeld van de eerste helft liet, naar mijn mening, mede door het inpassen van een 5-tal plekken van de "nieuwkomers",   veel te wensen over, en oogde nogal onwennig. Het waren ook de gasten die na een goede beginfase, maar toch op punten voor de JO21 was, toch het eerste echte doelpunt op het scorebord kon zetten.  Uit een spelhervatting vanaf de, voor Telstar de rechterkant, werd de bal voor het doel naar de verre paal getrapt. Daar was een speler van Velsen er als de kippen bij en met een "Bep Bakhuis" snoekduik, het kunstleer achter Telstar doelman Joey Houweling inkopte, 0-1...  Direct hierna was het team gewekt en ging het vol op de aanval. Het liep een beetje meer gestructureerd, dan voor de tegengoal, en het was na een mooie "overlap" van Tiago Da Silva Patricio Gomes,  (in het vervolg DSPG) op een sterk acterende Jelmar v/d Moolen, Rein Smit die de bal in het doel schoot, 1-1 (43').  En dit was tevens de ruststand.....

De tweede helft met enkele wissels aan de JO21 Telstar kant, werd het spelbeeld van de eerste helft direct omgedraaid. Met een zeer sterk spelende Tim v/d Loo als linker centrale verdediger, werden de heren van RKVV Velsen ver terug gedrongen, en werd de druk op het doel van de opponent sterk opgevoerd.  Dat het niet direct lukte om het doel te raken, was mede te danken aan de atletische doelman van RKVV Velsen. Toch duurde het nog tot de 61e minuut voordat de machine, qua doelpunten weer op gang kwam....  Het was met een afgeblokte bal op de doelman van Cas Dijkstra, die daarna voor de voeten kwam van Caner Demircioglu, 2-1... Het was daarna Niels van Wetten, een beetje ondergesneeuwd bij de eerste selectie, die met een prachtige vrije trap het publiek liet juichen, _-en de keeper kansloos liet, 3-1.... De volgende goal kwam van de voet van de kleine dribbelaar in de spits, Aaron Missehouy, die na een prachtige voorzet vanaf rechts van Caner Demircioglu, de bal beheerst bij de eerste paal binnenschoot, 4-1...  De 5-1 was van Pitbull Meereboer, Thijs ontving de bal wederom van zijn rechter spits, Caner Demircioglu, en wist ook nu weer op het scorebord te komen, door hard binnen te schieten....   Wederom een plaatje van een tweede helft, waar de eerste het aankijken niet waard was....  Helaas kwam het team ook vanavond er niet zonder kleerscheuren vanaf, nu moest in de laatste 5 minuten Jinroy Ramjanam geblesseerd het veld verlaten.... Hopelijk valt het mee.... .

MotM:  Mijn Man of the Match vanavond was het mede door het prachtige opkomen- en bal afpakken etc. van linksachter Jaïr Bryson heel opvallend en goed, daarom mijn keuze (RR)

(Druk op het Telstar logo, en ga naar de JO21 pagina)