· 

2022-09-24 JO21 Telstar-JO21 Excelsior 3-3 (0-0)


2022-09-24 JO21 Telstar-JO21 Excelsior 3-3 (0-0)

De JO21 van Telstar vergeet zich te belonen, in een goede wedstrijd, tegen een dito tegenstander, 3-3 (0-0).....


Gistermiddag gingen de mannen van de JO21, wederom een oefenwedstrijd, nu tegen de Rotterdammers van Excelsior.  Een team dat een divisie hoger speelt dan de Velsenaren.  Dat dit zeker geen makkelijke uitvoering zou gaan worden, was eigenlijk van te voren wel te voorspellen.  Mede omdat trainer Michael Dingsdag, tegen veel van deze jongens in het verleden, met de jongere jeugd van NAC Breda heeft gespeeld, en dat de Excelsior teams veelal toen ook een zware dobber waren.... Ondergetekende kan dit beamen, ook deze wedstrijden staan nog als plaatjes op deze site....

 

Met wederom enkele "nieuwelingen" in het team, werd er afgetrapt.  Het was een potje waar het in eerste instantie alle kanten op kon gaan.  De vaste patronen werden minder automatisch gevonden, maar nadat de "intreuders" eenmaal waren gewend, ging het een stuk soepeler lopen.  De eerste helft waren er kansen, voor beide teams, waarbij keeper Shaquille Eendragt, fel coachend af en toe wat Rotterdammers voor zijn doel moest dulden. Toch was JO21 Telstar het dichtst bij een doelpunt. Een goede voorzet van Yahya Boussakou, uit een afgeslagen aanval, op Quinten van den Heerik, leverde twee kansen voor de prijs van één op.  De bal werd echter door de Excelsior verdediging van de lijn gehaald....  Met een 0-0 stand werd er dus gerust....

 

Na rust, met enkele wissels in het Telstar team, werd er beter gespeeld, en kwam de wedstrijd echt tot leven.  Met vernieuwde aanvalslust werd de draad opgepakt, na ongeveer 10 minuten in het tweede bedrijf, was het uitblinker Zakaria Fatihi, na een mooie steekpass van Yahya Boussakou, die voor het eerst de Excelsior keeper verschalkte, 1-0 (54') ....   Het duurde niet zo lang voordat de bal op de stip ging, aan de andere kant.  De "Pitbull"was even iets te druistig, en haalde met een lichte heupworp zijn tegenstander neer.  Dit cadeautje werd door Excelsior uitgepakt en de stand werd 1-1 (63')..... Binnen 4 minuten was de voorsprong door Excelsior omgebogen tot een 1-2 achterstand.  Een ingooi van de thuisploeg, kwam na een "flipperkast" situatie in de Telstar "16" bij de linkerspits terecht.  Met een simpele beweging gaf hij de bal voorlangs, en daar mocht de spits van de Rotterdammers, ongedekt, de bal binnen tikken, 1-2.... 

 

De gelijkmaker was er één van grote schoonheid. Vanaf de rechterkant was invaller Jelmar v/d Moolen, die de bal voor de pot gooide. Deze was net te hoog voor Thijs Meereboer, en de doorgeschoten bal kwam randje "16" voor de voeten van de ook zojuist ingevallen Luca Vaglica.  Een mooi kapbeweging, en de bal met een prachtige krul in het verre zij-netje, 2-2 (79')..... Nu was het zaak, om het betere aanvalsspel om te zetten in doelpunten.  Eerst was er een waarschuwing van Excelsior, waar de Telstar-keeper goed ingreep. om een doelpunt te voorkomen. Echter ook nu werd de waarschuwing in de wind geslagen, en kon Excelsior, met een prachtige Bep Bakhuis goal de 2-3 (84') achter de doelman te koppen. De MIP wees naar het midden en wuifde het vlagsignaal van ass.scheids Muller weg. Het was nog niet gespeeld, de energieke Lukas Harteveld kreeg de bal op rechts, van achteruit  opgedreven door Jelmar v/d Moolen.  Hij dreef de bal naar binnen, passeerde 3 man op rij, en met een geweldige uithaal met links, verschalkte hij de Excelsior-doelman in de verre hoek, 3-3 (86'). Sorry, ik drukte op tijd af, maar wist niet dat er een 3 spelers, jouw goal niet wilden laten zien.... Wederom een leuke pot mannen... (RR)

 Mijn MotM: mijn Man of The Match vandaag was Zakaria Fatihi, die de laatste tijd bewijst dat hij een bijna niet te missen schakel is binnen het team van de JO21 (Razende Reporter).

 (Druk op het Telstar logo om terug te gaan naar de JO21 pagina)