·

2022-10-01 JO21 Hollandia-JO21 Telstar 5-1 (2-1) (C4)

JO21 van Telstar over de knie, na totale off-day, tegen simpel voetballend Hollandia, 5-1 (2-1).....

Een wedstrijd verslag hoort bij een wedstrijd, dus ook na een ruim verloren partij, moet er één op papier komen.  Het beginsignaal van de MIB was zaterdagmiddag 16:10u, één van de weinig zaken die soepel verliep bij de 25 acteurs van de eerste helft. Zelfs het eigen doelpunt van Telstar werd door de leiding op de verkeerde naam gezet.  Verder was het, op de eerste 25 minuten van het eerste bedrijf alleen maar onder eigen kunnen.....

Na een kwartier werd het, door twijfelachtig ingrijpen van de Hollandia-doelman, uit een mooi genomen vrije trap, nog wel 0-1 (14').  Echter ongeveer 20 minuten daarna werd het door twijfelachtig ingrijpen, van de normaal bijna onpasseerbare Telstar goalie, 1-1 (36')...  Tussen deze twee doelpunten hadden de Telstar aanvallers ruim de mogelijkheden gekregen om de stand met enkele doelpunten te verhogen. Echter niet alleen achterin, maar ook voorin was het vizier niet scherp. De tweede Hollandia goal (41') , ook weer out-of the Blue, was er één van Telstar voet, bij een Jaap-en-Dirk situatie in de eigen 5 meter, 2-1...  Zelfs met deze stand op het scorebord bij rust, was door het vertoonde veldspel van de Velsenaren, nog geen man over boord.  Iedereen had er nog het volle vertrouwen in om het, voor de bezoekers, om te bouwen in het tweede bedrijf.

Ook de tweede helft gingen de bezoekers weer vol op de aanval, echter het bleek al vanaf minuut 46 dat de Young White Cups, achter de feiten aan liepen, en bleven lopen.  Alles wat normaal in de voorgaande wedstrijden meeliep, liep vandaag ook tegen, Om wat feiten van het wedstrijdverloop achter elkaar te zetten, Toch duurde het nog 20 minuten voordat de Hollandia voorhoede de Telstar muur voor de derde keer kon slechten. Vanaf de 60e minuut wederom met veel balbezit van Telstar, werd er alles aangedaan om de stand enigszins een beter aanzien te geven, c.q. de stand om te buigen.  Een dekkingsfout voorafgaand, kon de rechterspits de bal cross, kansloos voor de doelman, in het Telstar net schieten, 3-1 (66').... In de  De 4-1 was eigenlijk de enige uitgespeelde goal van de Hoornezen, maar wel écht de doodslag voor de bezoekers. Nog één keer kon een inzet van Hollandia van de lijn worden getrapt, om het leed niet nog hoger op te laten lopen. Hollandia kon toch nog op 5-1 komen,ruim in blessuretijd, maar dat was voor de negatieve statistieken van vandaag.... Het enige positieve was dat er wel degelijk kansen werden gecreëerd. De plaats vervangers van vandaag, vielen in met een voldoende....  Beterschap voor onze tank, die nóg voor de wedstrijd begon, moest worden vervangen, en dat bleek lastig.....

MotM: ik heb ondanks het negatieve resultaat toch besloten om een MotM te kiezen.  Met een af en toe niet af te remmen inzet was  Rychaintello de enige waar de naam van is genoemd (RR)