· 

2022-10-08 JO16 BFC-JO16 Telstar 3-3 (2-1) (C6)


2022-10-08 JO16 BFC- JO16 Telstar 3-3  (2-1) (C6)


Foto's:  Kiki de Ruig
Foto's: Kiki de Ruig


"Een wedstrijd waarin je meer tegen jezelf speelt", 3-3...


Telstar Onder 16 heeft een redelijke wedstrijd gespeeld tegen BFC. Het elftal van Steve Olfers speelde de 6de competitie ronde in Bussum een wedstrijd waar zij het betere team waren maar een wedstrijd tegen zichzelf speelde. Dit eindigde in een gelijkspel (3-3).

De wedstrijd tegen BFC begon klokslag 14:00 uur. Er worden direct kansen gecreëerd, de jonge Witte Leeuwen startten sterk. Helaas zonder resultaat. Kort daarna komt BFC met een aanval en de tegengoal valt in minuut 9' (1-0). Telstar laat de koppen niet hangen en de mannen antwoorden snel. In minuut 10' is daar Sven Scheringa met de goal en de wedstrijd staat weer gelijk (1-1) vanuit een de snelle counter. Dan is daar de eerste tegenslag voor het uit-team. Keeper Mark Wolfe moet vroeg het veld verlaten vanwege een blessure. Julian Kah zal zijn plek in het doel overnemen. Nog geen half uur gespeeld te hebben komt daar wederom een tegendoelpunt (2-1). De duels worden slapper, er moet meer passie terug komen. Zoals in het begin van de wedstrijd wel te zien was.

De tweede helft begint en de mannen komen sterk uit de kleedkamer. Direct is te zien dat Telstar weer wilt voetballen en de drie punten komen ophalen. Er is meer passie en ze gaan de strijd aan. Dat wordt beloond. We zijn nog geen twee minuten bezig en Julian Louwman brengt het team terug op gelijke hoogte (2-2) Hier begint de wedstrijd met het heen en weer spelen. BFC komt direct na het doelpunt van Julian met een antwoord. Het is in de 45' minuut alweer 3-2. Maar zoals er al gezegd werd, het heen en weer spelen is begonnen. Nog geen minuut later is daar wederom Sven Scheringa met een doelpunt (3-3). Zijn 4de van deze competitie. Hiermee is de wedstrijd gespeeld.

Telstar Onder 16 heeft vele kansen gehad om deze wedstrijd naar hun voet te zetten en met de winst naar huis te gaan. Maar zij liepen ook telkens achter de feiten aan. Ondanks het gelijkspel gaan zij tevreden naar huis met een punt. Door het verlies van Fortuna Wormerveer sv staan de mannen momenteel op de derde plaats in de competitie met negen punten.

Aankomende woensdag (19:15 uur) spelen de mannen thuis (Sportpark Zeewijk) een oefenwedstrijd tegen amateurclub DESTO. Deze wedstrijd is vrij te bezoeken.

Aankomende zaterdag is speelronde 7 aan de beurt waar de jonge Witte Leeuwen Waterwijk asc op bezoek krijgen in Velsen (Sportpark Zeewijk), Aanvang 12:00.