· 

2022-10-08 JO21 Telstar-JO21 Koninklijke HFC 4-1 (1-0) (C5)


2022-10-08 JO21 Telstar-JO21 Koninklijke HFC 4-1 (1-0) (C5)


Herstel van Telstar onder 21, na een lastige maar goede pot, tegen de "Royals" uit Haarlem, 4-1 (1-0).....


De beginfase waren de "Young White Cups" weer hot.   Met direct enkele goede mogelijkheden, c.q. kansen, was het voornamelijk de uitstekende Kon. HFC-keeper, die de mannen uit Velsen van scoren kon afhouden.  Zo waren Zakaria Fatihi, Caner Demircioglu dicht bij de opening van het bal, na prachtige voorzetten van Yahya Boussakou.  De 1-0 (24') was er één van Jair Bryson, die net als enige weken terug, het lijkt zijn specialiteit te worden, een rebound binnen kon schieten. Nu op een scherpe vrije trap van Zakaria Fatihi, die nadat Rein Smits, na goed druk zetten, onderuit werd gehaald.  Onbewust gingen mijn gedachten even uit naar vorige week, toen een soortgelijke 1-0 voor Telstar in Hoorn, op een nederlaag uitdraaide. Ook vandaag hadden de mannen van Michael Dingsdag meer met het gebodene moeten doen.  Want deze tegenstander was kwalitatief, naar mijn mening, van een ander niveau.... Dus de deksel op de neus blijft dan mogelijk. Even sloeg het noodlot weer toe, geen goal maar wederom een blessure op het middenveld.  Was vorige week Jayden Turfkruier al geblesseerd, nu was het mede sterkhouder, Tim v/d Loo die na drie porren op zijn ledematen, nog voor rust de pineut. De voor hem ingevallen Done-Jill Lie-A-Kwie ging, als ware J-en-T in één, te keer op het midden veld. De power van J en de souplesse van T, knap gedaan. De 1-0 stand was de ruststand...

 

Direct na rust een vlammend schot van Caner Demircioglu, maar de uitstekende doelman van Kon. HFC redde met een spagaat uitstekend. Daarna moest hij nog enkele fraaie reddingen verrichten op schoten van Luca Vaglica, Yahya Boussakou, en Rein Smits. Het duurde dus toch tot de 54e minuut dat de aanvoerder van Telstar de bal, achter de schier on-passeerbare goalie kon vuren. Hier ging een fantastische aanval aan vooraf.  Vanaf rechts een cross-pass naar de linker flank. Jair Bryson speelt spits Rein Smits in, daarna de kaats op Yahya Boussakou, hij zwiept de bal voorbij de verre paal, waar Caner Demircioglu teruglegt op Zakaria Fatihi, en het resultaat is bekend...

 

Geweldig was om te zien hoe ook Lucas van Ingen zich vandaag kon herstellen, met een fraaie redding in de eerste helft en een tweetal in het tweede bedrijf. Opvallend was het uitstekende coachen van de goalie en zijn rechter CV- Joey v/d Velde..... Naar mijn mening werd het werk van laatstgenoemd een stuk prettiger gemaakt met aan zijn zijde, een net de JO16 ontgroeide puber, Mano Olfers. Ongelooflijk wat deze jongeling allemaal uit de hoge hoed toverde, een lust om te zien... Toch werd het tweetal één keer bij een Kon.HFC counter gefopt, en daardoor moest de Telstar doelman vissen, 2-1 (63')... Op de rechterflank was de nimmer opgevende "beul"  Rychaintello Knoll weer van grote waarde, en wist naast het uitschakelen van de directe tegenstander, ook weer de opbouw in gang te brengen...   De 3-1 (67') van Telstar kwam op een mooi moment, juist na de 2-1.  Een afgeslagen corner kwam bij Yahya Boussakou, die niet twijfelde en de bal via een "ping-pong bal"  onderkant lat, binnen kegelde. Hierna kwam er nog meer ruimte voor de thuisploeg, en werd het wat simpeler voor Telstar om te combineren, want de tegenstander probeerde alsnog druk naar voren te zetten. Dan de 4-1 van Rein Smit, die in twee keer de bal in het doel kon kegelen..... 

Al met al een knappe overwinning van de thuisploeg.... volgende week weer er net zo tegenaan.... tegen de mannen uit het Vissersdorp aan het, de naam zegt het als IJselmeerVogels....

 

Mijn MotM: ik vond het zeer lastig om een keuze te maken, toch denk ik dat Mano Olfers, met zijn volwassen voetbal, vandaag mijn Man of the Match was.  Ondanks dat Rycaintello Knoll, met zijn power wederom een grote bijdrage leverde aan deze overwinning (RR)