·

2022-10-15 JO18 Kon.HFC-JO18 Telstar 0-1 (0-1) (C7)

Foto's SJH Café

De JO18 van Telstar wint in een wedstrijd, waar een nadeel ook een voordeel kan zijn... 0-1 (0-1)

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Kon HFC op de rol. Altijd een lastige tegenstander voor ons, zeker wanneer het een uitwedstrijd is. Bespreking en voorbereiding waren goed en we stonden er direct toen de wedstrijd begon. Wij wonnen vrijwel alle duels en de duels die zij wonnen, werden in het begin veelal bestraft met een overtreding. Veel lange ballen over en weer, niet onze ideale speelwijze, maar de wedstrijd vroeg hier waarschijnlijk om. Een paar goede kansen van onze zijde, maar het vizier stond nog niet op scherp. Toch een beetje onderhuidse zenuwen in de constante strijd om het kampioenschap? Wie zal het zeggen, de mannen deden er in ieder geval alles aan om lekker te voetballen en de wedstrijd onder controle te houden. In de 33e minuut een mooie indraaiende corner, de min of meer in de kluts, dankzij een oplettende spits  (volgens KNVB.nl Damian van Dijk) van ons, in het doel werd geschoten. 1-0; heel fijn. Als we toen wisten dat dit het enige doelpunt zou zijn zeg. De 1e helft verdiende een goede voldoende voor de mannen en we gingen tevreden, maar toch een beetje onzeker de rust in.

De 2e helft begon zoals wij verwachten, met een tegenstander die meer druk ging zetten. Wij konden dit beter oppakken, door te gaan voetballen en geen lange ballen te geven, maar het werden langen bal. Wat ook werkte en wij kenden in de tweede helft enkele gevaarlijke momenten voor HFC en een paar meer voor ons. Beide partijen hadden voor- en nadeel aan de scheidsrechter, die de wedstrijd in grote mate beïnvloedde, door ff te vaak naar het zin van iedereen, het spel stil te leggen voor vermeende overtredingen. Waardoor de snelheid uit het spel ging. Maar goed, altijd veel respect voor de wedstrijdleiders en hoop oprecht dat hij een fijne zaterdag heeft gehad.

De herfstvakantie is begonnen, een beetje rust, geen wedstrijd volgende week en fijn wat energie tanken. De 29e staat de uitwedstrijd tegen Fortuna W'veer op het programma en vangen we aan met de 2e helft van onze najaarscompetitie (RG)