· 

2022-10-15 JO21 Telstar-JO21 IJsselmeervogels 3-1 (2-0) (C6)


2022-10-15 JO21 Telstar-JO21 IJsselmeervogels 3-1 (2-0) (C6)


UItblinker Rychaintello Knoll stoomt op langs de rechterflank....
UItblinker Rychaintello Knoll stoomt op langs de rechterflank....

 

Goed resultaat, in een wedstrijd met twee zeer verschillende bedrijven, eerste helft top, de tweede flop 3-1 (2-0).....


Wederom een pot, waarvan ik op voorhand het gevoel had van: "dat kan wel eens lastig worden"... Én als je zo met  die gedachte gaat zitten kan het wel eens mee-, maar ook flink tegenvallen.  Vol goede moed gingen gastheren dus ook van start.  Met de ene na de andere aanval, volle druk, met kleine- en wat grotere kansjes. Mede door de MiB vandaag, werd het een pittige wedstrijd, waarbij af en toe in het spel de randjes werden opgezocht.....

 

Het duurde slechts tot de 8e minuut toen Quinten "afgeschermd" van den Heerik de bal veroverde op het middenveld, zijn cross naar de rechterflank op Caner Demircioglu was mooi op maat.  De rechterspits zoekt de actie naar binnen en speelt de bal randje "16" naar Luca "afgeschermd" Vaglica, die twijfelde geen moment en schoot het leer achter de uitstekende IJsselmeervogels doelman, 1-0....  Ook de tweede Telstar goal is er één waarbij goed stoorwerk van Rein Smit de leidraad is van het vervolg.  Door deze actie komt Caner Demircioglu in balbezit, die op zijn beurt wederom een medespeler instaat stelt te scoren....   Nu was het Quinten "afgeschermd" van den Heerik die bij zijn wandeling in de "16" plots de bal, van de rechterspits in de voeten meekrijgt. Met een handige voetbeweging plaatst hij de bal achter de keeper in het doel, 2-0 (30') ... Aan Telstar zijde is ook Lucas van Ingen weer scherp, en hetgeen hij op zijn doel ziet afkomen, houdt hij goed tegen. Done-jill Lie-a-Kwie (J-T), net als vorige week geposteerd op het middenveld, krijgt vanaf de linkerflank, de bal mee van Jair Bryson.  Hij twijfelt niet en lost een schot op het vijandelijke doel.  Echter ziet hij dat de doelman de bal zeer acrobatisch, voorbij de tweede paal tikt. Quinten "afgeschermd" van den Heerik krijgt vlak voor rust, eigenlijk een nog mooiere kans, dan waaruit hij eerder scoorde, echter ook nu was de goalie de bovenliggende partij, geen doelpunt....

 

Na rust vergeet Telstar rap de stand op te voeren. Een drietal spelers gaan alleen op de keeper af, maar die is in alle gevallen de meerdere.  Opvallend was dat In de achterhoede het duo Joey v/d Velde en Mano Olfers goed op elkaar ingespeeld raakt, waarbij eerst genoemde haalde ook nog rond de 50e minuut een harde schuiver van de lijn haalde. Het Telstar strafschopgebied raakte bij vlagen wat aan de volle kant, en het thuisteam moest met een aantal corners genoegen nemen.  Eén van deze corners werd, in de 68e minuut niet goed verwerkt, waarna de bal bleef hangen in de "16", en voor de voeten van een bezoeker valt. Geen twijfel bij deze Vrije Vogel, en met een droge knal valt het kunstleer binnen, 2-1... De druk van de Vogels  blijft aan, en enkele billenknijp momenten ontstonden voor het Telstar doel. Vanaf de 70e minuut zette coach Michael Dingsdag het e.e.a om, en bracht enkele invallers in. Daarmee keerde de grip op de wedstrijd weer terug.  Jelmar v/d Moolen kwam als rechter wingback, waardoor Rychaintello Knoll  centraal op het middenveld kwam te spelen. Thijs Meereboer, nam de spits positie over, en Lukas Hardeveld kwam op de linkerflank te spelen. Toch had Telstar het zich een stuk makkelijker kunnen maken, wanneer het in de tweede helft de geboden kansen had afgemaakt.  Nu duurde het tot de 90+ minuut totdat de, na héél lang blessureleed en zéér sterk teruggekeerde- ingevallen Jessy Lobbes, de bal vanuit een scherp genomen vrije trap van aanvoerder Zakaria Fatihi, binnen knikte. De kopbal was er één vanuit het boekje, met een stuit via de grond, verdween de bal, over de keeper in het doel, 3-1....  Daarmee werd ook vandaag een lastige horde omzeilt, het ging zeker niet eenvoudig, maar wel op punten gewonnen...  Dit geldt natuurlijk ook voor de overige keeper en spelers Jesse Vink, Rydell Fränkel, Stef Bleije en Tiago da Silva Patricio, die vandaag niet in actie kwamen.....

 

Bij enkele namen is "afgeschermd" toegevoegd, reden hiervoor is dat hun naam op de KNVB site niet is ingevoerd. Dit is ook de plaats waar ondergetekende en de scouts hun informatie vandaan halen...!

 

Mijn MotM:  vandaag was naar mijn mening, Rychaintello Knoll de man van de wedstrijd, die met zijn rushes langs de lijn, het dichtlopen van de gaten, en hand-en-spandiensten  op het middenveld, een grote bijdrage had in de winst (RR)