· 

2022-10-25 Stormvogels 1-JO21 Telstar 2-2 (2-1)


2022-10-25 Stormvogels 1-JO21 Telstar 2-2 (2-1) (vr)


Bliksemstart van Stormvogels 1, levert 2 goals binnen de 1e minuut, maar late gelijkmaker van Telstar onder 21, levert alsnog een gelijkspel op, 2-2 (2-1).....


Bliksemstart van Stormvogels 1, levert 2 goals binnen de 1e minuut, maar late gelijkmaker van Telstar onder 21, levert alsnog een gelijkspel op, 2-2 (2-1).....


Zoals in de inleiding gezegd, waren de mannen van Telstar onder 21 om acht uur in de avond, niet echt wakker.  Binnen 49 seconden, wellicht een wereld record, was de stand al 2-0 voor het eerste team van Stormvogels. Gezegd moet worden dat de JO21 van Telstar nog nooit in deze formatie had gespeeld. Vanavond kregen eens andere spelers de kans om zich te laten zien, spelers die wat minder hadden gespeeld de laatste tijd, aangevuld met enkele jongelingen uit de JO18. Toch had ook dit elftal genoeg kwaliteit in zich om vrijwel direct terug te slaan, en daarna de touwtjes in handen te nemen. In de derde minuut viel ook al de derde goal van de wedstrijd, 2-1 door Lucas Harteveld.  Gaandeweg de eerste helft werden er nogal ruige overtredingen gemaakt, op de Telstar jongelingen. Toch moest juist een speler van de thuisploeg, na een pittig duel wat ik zelf niet goed kon waarnemen, met een blessure het veld ruimen. Maar ook aan Telstar kant bleef, in de rust, moest ook Tiago da Silva Patricio Gomes met een dikke kuit, aan de kant blijven.... Ongeveer in de 30e minuut was hij met een prachtig schot, op doel, waar hij loeihard de lat trof, bijna trefzeker. Gelukkig niets ernstigs...

 

De tweede helft, waarbij het team nog meer verjongde, met 4 a 5  spelers van de JO18 in het veld, was het gevoel bij het team, dat de achterstand alsnog ingehaald kon worden. De rushes over de flanken, waar de Stormvogels verdedigers ,in eerste instantie niet van onder de indruk raakten, werden vaker afgewisseld met nóg wat meer snelheid van de flanken.  Toch moest de gelijkmaker, pas rond de 85e minuut binnenvallen vanuit een scherp genomen vrije trap van Caner Demircioglu.  De naar voren gecoachte Damian van Dijk was het die het leer, met een fraaie boog, over de Stormvogels doelman liet binnen ploffen, 2-2...    Niet meer dan een verdiende stand, wat ook de eindstand zou worden, al was daar veel meer strijdlust voor nodig dan van te voren was verwacht.

 

Mijn MotM: ik heb zelfs bij deze kaarslicht fotosessie nog geprobeerd om een Man Of The Match te vinden. Mijn keuze is daarbij gevallen op de sterk verdedigende-en -coachende Damian van Dijk, die ook nog de gelijkmaker binnen lobte (RR)