· 

2022-10-29 JO16 Telstar-JO16 FC Volendam 2-2 (1-1) (C8)


2022-10-29 JO16 Telstar-JO16 FC Volendam 2-2 (1-1) (C8)


Foto's en verslag van Teammanager KiKi de Ruig
Foto's en verslag van Teammanager KiKi de Ruig

"Wederom een gelijkspel voor de Onder 16 tijdens de Vissersderby in IJmuiden. Twee ploegen die erg gewaagd zijn aan elkaar." 2-2 (1-1)


Daar gaan we weer, de Vissersderby. Die wederom eindigt in een gelijkspel. (2-2) Dit keer komen de Volendammers richting het Vis en Staal van Velsen voor speelronde 8. Een wedstrijd waarin twee ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Dat zie je maar weer aan de eindstand.

De wedstrijd tegen FC Volendam begint om 12:00 uur, op de velden van Stormvogels, tegen de duinen aan. Telstar begint direct sterk. De jongens hebben afgelopen woensdag nog een goede oefenwedstrijd gehad in het stadion en spelen alsof zij op het zelfde grond met hetzelfde publiek aan het spelen zijn. In minuut 8 is het al raak. Julian Louwman schiet de bal binnen. De jonge Witte Leeuwen leiden. Er worden meer kansen gecreëerd. Maar dan is daar Volendam met de counter. Zeer gevaarlijk. Twintig minuten later staat het weer gelijk (1-1). Hier laten wij het natuurlijk niet bij. Twee minuten voor rust is het weer raak. Door een perfect afgemeten bal van Sem Mendel richting het 16 meter gebied van FC Volendam kan spits Julian Louwman de bal na de stuit wederom binnen schieten. Het team komt bij elkaar en het lijkt al of zij de wedstrijd hebben gewonnen..

Na de rust komt FC Volendam veel sterker de kleedkamer uit dan Telstar. Zij domineren dan ook de tweede helft. In minuut '55 scoren de Volendammers (2-2). De wedstrijd ontknoping is spannend. FC Volendam komt wederom met vele kansen. Maar onze keeper houd zich sterk. De laatste kans is dan ook voor FC Volendam maar de bal wilt niet in het net vallen. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af. En de wedstrijd is gespeeld. Beide teams een punt  (KiKi)

Aankomende zaterdag spelen de mannen een late wedstrijd uit tegen Fortuna Wormerveer, aanvang 17:00. Tot dan!