· 

2022-10-29 JO21 De Dijk-JO21 Telstar 0-1 (0-1) (C8)


2022-10-29 JO21 De Dijk-JO21 Telstar 0-1 (0-1) (C8)


 

Lastig De Dijk voetbalt goed mee, met de JO21 van Telstar maar legt toch het loodje, 0-1 (0-1).....


Redelijk kort na high-noon stonden de mannen van thuisploeg De Dijk en JO21 van Telstar klaar om te starten. Fijn voetbal weer en windstil, en dat is op de Schellingwouderdijk, sowieso een unicum. Het beloofde een leuke pot voetbal te worden, en In de wetenschap dat De Dijk een zeer technische ploeg heeft, die weliswaar, ongelooflijk, maar waar op de één na onderste staan maar goed kunnen voetballen. Dus die gaan, als ze gewoon blijven voetballen best nog punten pakken, maar Telstar besliste, vandaag niet..... 

 

Voordat ik mijn werkelijke verslagje van vandaag start, wil ik eerst even rectificeren dat, niet Lucas Hardeveld de goal tegen Stormvogels 1 scoorde maar Tiago da Silva Patricio. Ere wie ere toekomt, maar mijn zicht bij kaarslicht was wat minder dan normaal.  Ik durf zelfs te zeggen dat als je, bij dat licht in een restaurant wilt bestellen, je zeker het verkeerd op je bord zou krijgen...

 

De eerste helft was zeker op punten voor de Velsenaren, het veldspel zag er verzorgd uit, en de bal ging goed rond. Daarentegen werd er fel, maar over het algemeen fair verdedigd. Je hoeft voor de tegenstander natuurlijk niet de rode loper uit te leggen.  Toch werden er enkele kansjes gecreëerd, die door de keeper uit Amsterdam-Noord bekwaam werden verwerkt. Toch was het vandaag goed en geduldig rond spelen van de Velsenaren, met de intentie om tot scoren te komen. Aan de andere kant moest Shaquille Eendragt, vandaag op de goal voor vaste doelman. Lukas van Ingen (mee trainen bij het eerste team),alleen bij twee corners de bal plukken, want tot mogelijkheden kwamen de Noorderlingen niet... Het duurde tot de laatste minuut van de eerste helft toen Telstar eindelijk over de linkerflank de bal opbracht, het was Jair Bryson die de bal feilloos voor het doel trapte, waar aanvoerder Zakari Fatihi, redelijk vrijstaand, de bal in de linkerhoek van de goal kon koppen, 0-1..... 

 

De tweede helft was er één die snel vergeten moet worden qua voetbal, echter vandaag bleek ook weer dat  de Young White Cups, uit Velsen-Zuid, niet alleen aardig kunnen voetballen maar dat het fysiek- en mentaal wel goed zit. En dat ze ook kunnen knokken om een overwinning over de streep te trekken.  Het spel was niet echt meer om over naar huis te schrijven maar daarentegen waren de duels die door beide teams werden uitgevochten een genot om te zien. Het was best pittig maar bleef te allen tijde fair. Het was voor De Dijk een groot geluk dat ze een werkelijk fantastische keeper (AJ !) op doel hadden staan, die de hardste schoten op zijn doel er fantastisch uit ranselde.... Gelukkig voor hem hebben we de foto's nog. Toch moest Telstar op de tellen blijven passen want aan de andere kant maakte Shaquille Eendragt het onnodig spannend. Waarschijnlijk was de focus even weg, toen hij zijn Rechter CV een ziekenhuis bal toespeelde. Joey v/d Velde, die trouwens vandaag ook weer weer net als zijn 16 jarige kompaan, Mano Olfers een bijna foutloze partij speelde, moest de bal direct verwerken maar stuitte op twee "Dijkers".  De Telstar doelman maakte direct zijn fout goed, om met een weergaloze save de het harde schot uit zijn doel te boksen.

 

De "MiY" uit Ilpendam liet ook bij kleine futiliteiten goed doorspelen, al liet hij Jair Bryson voor een blessure behandeling onnodig lang aan de kant staan wachten, waardoor het Telstar team,een poos met "10" moest spelen. Al met al weer een leerzame middag voor de Younsters.  Mannen blijf zo doorgaan...

 

Mijn MotM:  vandaag was mede omdat hij de winnende op het hoofd had, aanvoerder Zakaria Fatihi, die voorop in de strijd ging, en ook voetballend een goed niveau vast hield,mijn man van de wedstrijd (RR)