· 

2022-11-05 JO21 Telstar-JO21 Hercules 1-0 (0-0) (C9)


2022-11-05 JO21 Telstar-JO21 Hercules 1-0 (0-0) (C9)


 

Telstar JO21 wint met 1-0 van een zeer goede tegenstander, met een apart randje....


Zaterdagmiddag werd in het BUKO.stadion een topper gespeeld in de Vierde divisie A van de KNVB, want het Utrechtse Hercules kwam op bezoek, bij de Young White Cups, voor de terug wedstrijd van deze competitie. Waar eerder dit seizoen in het Utrechtse, door de Velsenaren al een 2-3 overwinning werd behaald, zo zou deze wedstrijd weleens bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop van deze competitie. Wat op voorhand mijn voorgevoel was werd  wel bewaarheid, het werd een zeer spannende pot, waarbij af en toe van beide kanten goed voetbal-, en af en toe van beide kanten wat dommigheden werden vertoond. Toch was het spannende deel wat de boventoon voerde.....

 

Met in de opstelling dit keer op de rechterflank twee racemonstersRychaintello Knoll en Cain Seedorf, die een constante plaag waren voor de Hercules verdediging. Binnen 3 minuten hadden de mannen van Michael Dingsdag al met 1-0 voor kunnen staan, als laatstgenoemde het vizier iets scherper had gehad.  Nu kwam hij net naast de paal uit, waar het onmogelijk werd om het kunstleer binnen te schieten. Ook Quinten v/d Heerik, vorige week nog aanwezig als figurant, was er een paar keer dichtbij. en kreeg enkele goede kansen. Hij vond de, meer dan uitstekende Hercules-doelman,op zijn weg. Ook toen de naar links gepromoveerde Caner Demircioglu, weggestuurd door Cain Seedorf, de bal vanaf de flank prachtig voorgaf. Daarbij werd zijn inzet door de goalie geblokt. Toch moesten de Velsenaren goed op de tellen passen, want met de snelheid van tegenstanders linkerspits en een killer als spits, bleef het oppassen voor oplettende Joey v/d Velde en de immer koele Mano Olfers, om de linies dicht te houden. Ook Lukas van Ingen, moest bij enkele hoge ballen laten zien, dat hij ook zonder ticket kan vliegen, en de bal met de vuisten uit zijn doel kon weren, en een uitstekende wedstrijd speelde. Ook moest hij redding brengen toen de bal vanuit een voorzet, in de korte hoek binnen kon vallen, hij redde echter fraai....

 

De tweede helft was duidelijk een ander spelbeeld dan de eerste. Hercules proefde bloed, want Telstar vergat haar mogelijkheden af te ronden, en liet hierdoor het gevoel  voor de tegenstander, dat er iets te halen viel. Daardoor kwam de druk meer en meer op de middenvelders Jayden Turfkruier  en Tim v/d Loo en de achterhoede terecht. en door het zoeken van de lange bal door Hercules, moesten ook zij alle zeilen bijzetten. Enkele keren moesten Rychaintello Knoll en Jair Bryson flink achter de tegenstander aan, wat zij met verve deden. Één keer was het een close call toen een Hercules speler in de "16" onderuit ging, en een penalty werd geclaimd.  echter de rommelig fluitende leidsman, was Telstar dit keer, bij de vele valpartijen eens gunstig gezind en besloot "duikeling"... Knoll werd halverwege de tweede helft goed vervangen door Jelmar v/d Moolen, al in de eerste 10 minuten van deze partij een beukje had gehad.  Nadat de "Pitbull" Thijs Meereboer op rechts voor Caner Demircioglu, en op de linkerflank Luca Vaglica (voor Cain Seedorf) erin kwamen,kwam er ook weer nieuw elan in de ploeg. Zakaria Fatihi. wist ook nu weer de schijnwerpers op zich te werpen, want in de 81'min. was hij net als vorige week, als enige  trefzeker, en werd daarmee wederom de matchwinner.  De goal ontstond vanuit een scherpe corner van Jayden Turfkruier, waarbij de aanvoerder met een teenpuntje het kunstleer kon binnen tikken, 1-0..... 

 

Op het middenveld werd nog een wisseling toegepast, Tim v/d Loo werd nog uitstekend vervangen, door verse kracht Done-Jill Lie-a-Kwie.  Luca Vaglica was nog tweemaal dichtbij, eerst in de korte  hoek, en later in de kruising, echter de keeper was hem bij beide pogingen de baas.....  Na afloop toch nog even naar sfeertje op het veld, het uitstekende team van Hercules, reageerde zich nog  ietwat gefrustreerd af. Heel jammer want dat hebben deze goede voetballers niet nodig.....  Vandaag kwamen door de zéér uitgebreide selectie kwamen Lucas Harteveld, Damian van Dijk, Stef Bleiji, Jessy Lobbes, Jinroy Ramjanan en Aaron Missehouy, niet aan spelen toe..... Maar dat maakt hun zeker niet minder belangrijk voor het team....

 

Mijn MotM:  wederom net als vorige week, ondanks dat iedereen zijn stinkende best heeft gedaan, promoveer ik ook deze week aanvoerder Zakaria Fatihi, tot man of the match (RR)