· 

2022-11-08 Zaterdag 1 Ajax-JO21/18 Telstar 1-3 (1-2) vr


2022-11-08 Zaterdag 1 Ajax-JO21/18 Telstar 1-3 (1-2) vr


Foto: AmsterdamNed Photograpy...... helaaas was de focus niet goed vanavond, gelukkig wel bij de goal van Thijs Meereboer, 1-3...
Foto: AmsterdamNed Photograpy...... helaaas was de focus niet goed vanavond, gelukkig wel bij de goal van Thijs Meereboer, 1-3...

 

Combinatie van JO21 en JO18 van Telstar, te sterk voor Ajax Zaterdag 1, 1-3 (1-2).....


Dinsdagavond was een combinatie van de JO21 en JO18, de toekomst van Telstar, te sterk voor de mannen van "De Toekomst".  Deze wedstrijd was in een eerder stadium gecanceld met betrekking tot een incompleet Ajax team vanwege blessures, maar vanavond had de wedstrijd wel doorgang.  Voor de Telstar Youngsters, het was natuurlijk slechts een vriendschappelijke wedstrijd en stond er niets op het spel, maar toch kon je zien dat ze er wel zin in hadden....

 

Het begon iets anders dan twee weken terug in de avondwedstrijd tegen Stormvogels, waar de mannen binnen de minuut tegen een 2-0 achterstand aan keken.  Nu was het na twee minuten dat Thijs Meereboer oftewel de "Pitbull", die de Ajax-goalie kansloos liet, in een 1-op-1 en een schuiver in de hoek, 0-1....   Dat de heren uit Velsen er zin in had bleek wel uit het spelletje wat op de mat werd gelegd.  De bal ging door de rangen van voor naar achter en van links naar rechts, zonder dat de mannen van het Rood-Witte team er iets tegen konden doen.  Er waren deze eerste helft slechts enkele aanvallen over de Ajax linkerflank, die enige dreiging zouden kunnen opleveren. Maar door tijdig ingrijpen van de achterhoede werd het gevaar in de kiem gesmoord. Het was één van de jongelingen, die met de week beter wordt, Done-Jill Lie A-Kwie, die volgens mij op een steek-pass van Lucas Harteveld, in dezelfde hoek als de 0-1, de 0-2 binnen schoot...  Toch ging het team niet ongeschonden de rust in.  In de blessuretijd, was er een misverstand tussen de beide Telstar CV's nodig om Ajax de aansluiting te geven. De spits maakte dankbaar gebruik van het mistasten, en liet de rustig keepende Jesse Vink, kansloos 1-2.....

 

De tweede helft werd het team nog jonger, 4 man werden afgelost mede door enkele mannen uit de JO18.  Vanavond werd uit voorzorg Rychaintello Knoll, de gebruikelijke flank-flitser op rechts, uit het team gelaten.  Nu was het zijn jongere variant (16 jaar), die met enkele knappe acties liet zien dat ook hij goed over de gehele rechterflank uit de voeten kan. Met drie man achterop en twee op de snelweg, hield het team de druk goed op de opponent, zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen.  Daarentegen was de Telstar achterhoede, het ene foutje uitgezonderd, in ieder duel de meerdere van de geroutineerde tegenstanders. Het duurde tot ongeveer de 90e minuut, dat wederom Thijs Meereboer zijn waarde voor het team kon bewijzen. Met een goal ongeveer álá Luc de Jong tegen de Zondag 1 van Ajax, afgelopen weekend, echter was het hier op aangeven van Stef Bleiji, die na zijn rush over de linkerflank, de bal scherp voorgaf, 1-3....

Het werd een leuke exercitie voor de mannen van Michael Dingsdag en de JO18 van Rory Roubos, en ook zonder blessures afgesloten....  Zo kun je ook vriendschappelijk spelen..... 

 

Mijn MOTM:  vanavond heb ik gelegenheid aanvoerder Thijs "de Pitbull" Meereboer gekozen tot Man Of The Match, vanwege zijn twee doelpunten. En mede dat hij 90 minuten kon laten zien wat hij in huis heeft (RR).