· 

2022-11-12 JO21 SV Argon-JO21 Telstar 0-11 (0-4) (C10)


2022-11-12 JO21 SV Argon-JO21 Telstar 0-11 (0-4) (C10)


 

Zeer sportief SV Argon, niet opgewassen tegen de JO21 van Telstar, in twee duels 20 tegen 0 voor, uitslag vandaag 0-11 (0-4).....


Vanaf het begin deze zonnige Zaterdagmiddag was het duidelijk dat SV Argon ging proberen om de schade zo klein mogelijk te houden. Telstar dat druk zette en Argon dat achteruit loopt, - en speelt. In de 4e minuut was het Lukas Harteveld die de bal veroverd  de "16" in loopt, en de bal breed legt op Caner Demircioglu, die bekwaam scoort 0-1 (4'). De volgende die op de score-kaart komt te staan is Jaïr Bryson, die achterin bij de tweede paal geheel vrijstaand (zie foto) de bal met het hoofd binnen knikt, 0-2 (12'), dit uit een korte corner van Jayden "de Tank" Turfkruier  en Caner Demircioglu.  De eerst genoemde mocht voor de eerste keer aansluiten bij het eerste team, en gisteravond plaatsnemen op de bank. Ook spits Thijs "Pitbull" Meereboer was onderhand warm geworden, en op een prachtige steekbal van Jayden Turfkruier, kon hij alleen voor de keeper de 0-3 (38') binnenschieten. Hij was nog niet klaar want ongeveer twee minuten later was het wederom raak voor de "Pitbull" die op een voor gekopte bal van Jaïr Bryson uit een korte corner van het eerder genoemde duo, nu met het hoofd de keeper kon laten vissen, 0-4 (40') wat tevens de ruststand was.....

 

Ondergetekende was nog niet geïnstalleerd en miste daarom helaas voor de schutter en voor jullie de prachtigste goal van de dag.  Was het eerst bijna de spits die de bal intikte, uit een voorzet vanaf rechts, echter de bal ging voorlangs naar links. De opgekomen Stef Bleiji, gaf de bal prachtig voor en liet Lukas Harteveld uit een schitterende volley de bal onhoudbaar in de touwen schieten, 0-5 (46')...  was de volgende die weer raak mocht schieten.  Goed druk zetten van Tiago da Silva Patricio Gomes, de pass naar Thijs Meereboer, de spits behoudt het overzicht en liet Caner Demircioglu zijn tweede maken, nu in de korte hoek 0-6 (47')... Hierna laste de MiT even een plaspauze in, en kwam er plots een andere scheidsrechters assistent, Jorge dSPG uit de hoge hoed... 

Acht minuten lang wist de opponent van de Velsenaren het doel leeg te houden. De zeer actieve Done-Jill Lie-a-Kwie dribbelde vanaf zijn middenveld positie richting "vijandelijke 16". Hij drukte af, en de keeper kon de kunstleren kogel niet vasthouden.  De inkomende Tiago da Silva Patricio Gomes benutte de verkregen kans goed, en schoot hard achter de kansloze keeper, 0-7 (55')...  Het spel bleef zeer éénzijdig, maar was wel kwalitatief van een goed niveau, totaal geen verslapping, echter de focus moest er wel blijven natuurlijk. Tiago dSPG mocht een corner nemen.  Hij deed dit dusdanig dat Thijs Meereboer zijn krullende kruin ertegen kon zetten, en daarmee zijn derde kon binnen koppen, en de 8e voor het team (69')... 

 

Dit werd één van zijn laatste acties, want hij werd vervangen voor Aaron Messehouy.  De kleine dribbelaar liet er geen gras over groeien, want koud in het veld, maakte hij al direct zijn eerste goal van de middag.  Goed opjagen van de laatste verdediger leverde balwinst op en de bal met een fraaie krul in de verre hoek, 0-9 (72').  Twee minuten later was het wederom de kleine bal goochelaar Aaron Missehouy, die na een goede combinatie met Jayden Turfkruier, zijn volgende in de touwen trapt, 0-10 (74.)...  De afsluiter voor hem en het team was er ook een echte spitsengoal.  De strakke voorzet van Stef Bleiji werd op juiste waarde ingeschat en wederom, nu ook zijn derde scorend.  Vanuit de draai werd ook deze bal, door Aaron Missehouy in de kruising gekruld. 0-11 (77')...   De honger was gestild, en er kon een beetje achterover worden geleund. Het klinkt een beetje denigrerend naar de tegenstander, maar vandaag moest Telstar doelman Lucas van Ingen slechts één bal tegenhouden... Ook het Centrale duo Yamano Olfers en Joey v/d Velde werd geen enkel moment getest en speelden foutloos. Daarentegen voor Jelmar v/d Moolen werd het vandaag meer een atletiek- dan een voetbalwedstrijd, waarschijnlijk liep hij meer dan 10K. 

 

Fijn voor trainer Michael Dingsdag, dat blijkt dat de ingekomen spelers steeds beter in het spel mee gaan draaien, en de herstel(len)de spelers steeds krachtiger worden... Vandaag kwamen ook de volgende vervangers in actie: Jesse Lobbes voor Done-Jill Lie a-Kwie, die beiden een goede pot op de mat legden. Rydell Frankel kwam de tweede helft op links voor de vandaag ongelukkig spelende Luca Vaglica vervangen en deed het met verve.  Tim v/d Loo, Rychaintello Knoll en Zakaria Fatihi (ziek geweest) en Mauricio Morecone (keeper) kwamen niet in actie vandaag.

 

Mijn MotM: gebaseerd op de hele wedstrijd was in mijn ogen Lukas Harteveld vandaag The Man of The Match, Schitterende rushes, acties en voorzetten waren zijn inbreng vandaag (RR)