·

2022-11-26 JO16 Telstar-JO16 RKsv DCG 7-4 (4-1) (C12)

Foto's en verslag Wouter Opgelder

Belangrijke punten in een doelpuntrijke wedstrijd van de JO16 van Telstar, tegen de gasten uit Amsterdam, 7-4 (4-1).....

Onder goede voetbal omstandigheden begint de wedstrijd van de JO16 van Telstar tegen de leeftijdgenoten van DCG, uit Amsterdam.

De wedstrijd begint goed met een aanvallend spelende Telstar die vroeg in de eerste helft zich zelf niet weet te belonen. Het schot werd van voor de lijn tegen gehouden door de verdediger van DCG. Maar in de 13de minuut weet Telstar zich wel te belonen met een doelpunt, goeie steekbal van Julian die Sven 1 op 1 met de keeper zet. 1-0 en door. In de 18de minuut komt Telstar weer dichtbij maar helaas stuit de bal er via binnen kant paal weer uit. In de 20ste minuut is het wel raak door een mooie actie via de zijkant. De voorzet kan de keeper nog pareren maar de rebound is voor Telstar, 2-0. In de 23ste minuut probeert DCG wat terug te doen via een vrije trap. Ze trappen de bal voor het doel, de Telstar-keeper komt uit, maar zit mis. De bal gaat voort in een soort van flipperkast en beland voor de voeten van een DCG-speler. Deze schiet op doel en treft alleen de paal en vliegt er weer uit. In de 27ste minuut loopt de verdediger van Telstar vrij op mag ver komen, geeft een steekbal op de spits en die haalt vol uit, keeper was kansloos 3-0 voor Telstar. We hebben weer een aftrap dat zal voorlopig ook nog niet de laatste zijn voor deze wedstrijd. Want in de 32ste minuut is het weer raak voor Telstar de spits zakt uit naar de buiten kant, waardoor de links buiten goed vrijkomt op randje 16 en heeft een geweldige boogbal in huis 4-0 voor Telstar. DCG blijft de lange bal proberen achter de verdediging van Telstar in de 34ste minuut is het wel raak voor DCG, keeper kwam uit alleen helaas net te laat voor de bal en de spits van DCG legt de bal in het net. DCG probeert meer in de wedstrijd te komen want ook in de 40ste minuut is er weer een dieptebal waar de aanvaller van DCG 1 op 1 met keeper wordt gezet. Door de goede reactie van de keeper blijft het 4-1 en is het rust.

2de helft.

DCG begint sterk binnen enkele minuten mag de keeper van Telstar de bal al uit het net vissen door een goede actie van DCG aan de zijkant legt de bal voor en scoort. 4-2. Telstar laat DCG vrij voetballen. Daar maakt DCG graag gebruik van. Met een afstand schot van DCG die onderkant lat er uit vliegt mag vrij rond stuiteren in het 5 meter gebied tot dat er een voet van DCG tegen komt. 4-3. We zijn nog maar 50ste minuut en het begint weer een wedstrijd te worden. Maar Telstar blijft vechten als leeuwen. In de 53ste minuut maakt Telstar weer een verschil van 2 doelpunten door een rebound goal 5-3.  Telstar maakt het zich wel lastig door in de 61ste minuut een eigendoelpunt te maken door een ingooi die rond het 5 meter gebied komt. Verdediger verwerkt de bal verkeert passeert om deze wijze de eigen keeper met een boogballetje 5-4. Telstar probeert de wedstrijd weer in eigen handen te krijgen in plaats van reactie voetbal te spelen. Zoeken zelf ook steeds meer de diepte met passen achter de verdediging van DCG alleen mag het nog niet baten. Daarin tegen komt Telstar wel in met een mooi afstandsschot weer op 2 doelpunten verschil 6-4. DCG in de 64ste minuut. DCG blijft nog wel strijden voor en zoeken naar een aansluiting. Telstar verweert zich goed en laat weinig los zo komt in de 75ste minuut de spits weer in scoringspositie en maakt zo de 7-4.

Telstar wint deze doelpunt rijke wedstrijd met 7-4 en is zeker dat ze volgend seizoen in de 4e divisie blijven (WO)