· 

2022-11-26 JO21 Kon.HFC-JO21 Telstar 3-1 (3-1) (C12)


2022-11-26 JO21 Kon.HFC-JO21 Telstar 3-1  (3-1) (C12)


Foto: AmsterdamNed Photography  by Chris D.
Foto: AmsterdamNed Photography by Chris D.


Ondanks 3-1 verlies bij de Koninklijke HFC, wordt de JO21 van Telstar door hulp van 11 Spakenburger Vogels (5-0), toch najaar kampioen in de KNVB 4e divisie A..... 


Vanmiddag net na 12:30u stonden de mannen van de JO21 van Telstar iets meer gespannen op het veld dan gebruikelijk. Navraag bij de boys leverde steevast hetzelfde antwoord op, " Nee, hoor geen probleem....".  Dat dit een beetje bezijden de waarheid was, was direct te zien in het begin van de partij...   Het mag natuurlijk geen excuus zijn, maar de JO21 speelde noodgedwongen, mede door de nodige blessures, in een vreemde samenstelling. Het positieve daaruit is, dat invallers en de "bank", gevuld door de JO18 spelers, zouden kunnen laten zien, wat hun kwaliteiten zijn. Direct vanaf de aftrap ging het mis.  De linksachter van Telstar wilde de bal rond laten gaan, en speelde na 5 seconden de keeper aan.  Deze stond, zoals het hoort naast de goal. Echter de bal ging redelijk hard richting verre paal, buiten bereik van de goalie, 1-0 voor de "Koninklijke", 

 

Het gaat 30 minuten redelijk goed. De teleurstelling werd weggespeeld, en de Haarlemmers moesten alle zeilen bijzetten in de verdediging. Echter door goed verdedigend werk van H.F.C.'s-rechter verdediger Blijd, konden de mannen uit Velsen-Zuid (nog) geen doeltreffen. Dan een onnodige overtreding aan de Telstar-rechterflank.  Een vrije trap die blijft hangen bij de verre paal, en een scrimmage met als resultaat, de 2-0 voor Kon. HFC (33') . Nu herpakten de mannen van Michael Dingsdag zich zeer vlot.  Nog geen drie minuten later lag de bal er voor Telstar aan de goede kant in.  Na doorkoppen van Rydel Frankel, die zijn foutje een beetje goedmaakte, op "Pitbull" Thijs Meereboer, die het kunstlederen monster beheerst in de touwen schoot, 2-1 (35')...  Het "leed" voor het schier onverslaanbare team was nog niet over.  Vlak voor rust kon een verkeerd afgeslagen bal, hard achter doelman Shaquille Eendragt worden gejast, 3-1.  Een paar minuten eerder was de doelman, in een 1-op-1 wel de sterkere en hield hij de aanvaller van Kon.HFC van scoren af.

 

Het tweede bedrijf leken de Haarlemmers de schroom van zich af te werpen, en zette nu zelfs de Telstar achterhoede onder druk, en probeerden nu ook aan te vallen.  Het klinkt vreemd maar ondanks de 3-1 voorsprong, hadden zij namelijk weinig aan aanvallen gedacht, het eerste bedrijf... Het lukte Telstar vanmiddag van geen kant om tot een goede aanval te komen, en mochten zij erdoorheen komen, dan stond daar steeds de sterke Blijd. Dan werden de Telstar-supporters langs de kant, inclusief ondergetekende alsnog verblijdt, dat de nummer 2 in de competitie met 5-0 bij de IJselmeervogels hadden verloren. Met deze uitslag, waren de mannen van de JO21 Telstar alsnog najaar Kampioen van de 4e Divisie A, en gaan zij promoveren in het nieuwe jaar naar de 3e Divisie....   Spelers en staf, en natuurlijk ook diegene die de jeugdopleiding bij Telstar nieuw leven hebben ingeblazen, hartelijk gefeliciteerd met dit kampioenschap en deze promotie....    

 

Mijn MotM: vanmiddag was de man of the match lastig te kiezen, en niet omdat er deze keer een surplus aan klasse werd geventileerd. Thijs Meereboer krijgt daarom vanmiddag als doelpuntenmaker deze titel toebedeeld (RR)