· 

2022-12-03 JO21 IJsselmeervogels-JO21 Telstar 3-2 (3-1) (C13)


2022-12-03 JO21 IJsselmeervogels-JO21 Telstar 3-2  (3-1) (C13)


Foto's: AmsterdamNed Photography .........Telstar werd tegengehouden met handen en voeten....
Foto's: AmsterdamNed Photography .........Telstar werd tegengehouden met handen en voeten....

 

 

"Aangepast" Telstar JO21 verliest, in de "Vissers-derby" bij IJsselmeervogels, 3-2 (3-1).....


Zaterdag middag waren de mannen van Michael Dingsdag met vandaag als staf de gebroeders Rolf- en Daan Muller aan zijn zijde, het eerste bedrijf van de "Visser's Clash" niet opgewassen, tegen het fysiek sterke IJsselmeervogels.  De Velsenaren werden dan weliswaar als een ware kampioen, met een bos bloemen onthaald,  maar daarna werden de kaarten op tafel gelegd. De JO21 was, in vergelijk met enkele weken terug, door vele pijntjes geminimaliseerd aan de start gekomen.  Toch stond er zeker een representatief elftal, voor deze strijd opgesteld.....   

 

Vanaf het begin was de koers van de Spakenburgers duidelijk. De bal op eigen helft, zo snel mogelijk veroveren, en met de snelle spitsen bedienen, die het dan zelf mochten uitzoeken.  Dat deden ze dan ook, want al na 4 minuten werd het eerste liedje al gespeeld, en stond de Telstar formatie met 1-0 achter, door de ervaren 50/50 JO21 spits  Kian Visser.  Dit kon gebeuren, nadat de bal werd onderschept, na een verkeerde breedte-pass, op het middenveld. Toch één van de basis "no-go's"  in het voetbal. Dan is er een langere periode dat Telstar probeerde druk te zetten op de Spakenburger achterhoede, maar zij zich redelijk eenvoudig overal onderuit kunnen spelen. Het duurde tot de 35 minuut dat het "doelpunten liedje", weer uit de speakers schalde. Uit een korte corner van Telstar, werd de bal overgenomen, en met rasse schreden was de IJsselmeervogels spits iedereen te snel af.  Het afgeslagen schot kwam, in de voor Telstar linkerzone van de "16", waar de bal via een Telstar been, onhoudbaar voor de goed mee keepende Jesse Vink, in het dak van het doel werd ingeschoten, 2-0 (35')... Tussendoor had hij al met enkele goede reddingen zijn talenten kunnen laten zien.  Dan in de 38e minuut kan Telstar terugkomen in de wedstrijd, na een snelle rush van Aaron Misehouy, die met "aanhanger" de bal beheerst binnen schoof, 2-1 (39'). Net als vorige week gingen de bezoekers met een 3-1 ruststand naar binnen, na slecht uitverdedigen op de linkerflank. De 50/50 spits liet daarna met een ferme kopstoot de Telstar-goalie in de 45e minuut kansloos.....

 

Na de rust, en waarschijnlijk een donder speech van de trainer, kwam het team, met één wijziging, en enkele omzettingen, weer op het veld. Rydell Frankel maakte plaats voor rechterspits Caner Demircioglu, waardoor meer druk naar voren werd gezet. Tim v/d Loo een positie naar achteren op r-CV, waar Rayyan Koubini, voor Aaron Misehouy in het veld kwam, en een uitstekende indruk achterliet.  Via beide flanken werd meermalen de aanval gezocht, waardoor de beide wing-backs, een uitdrukking van de laatste tijd, kregen het alsmaar lastiger.  En de ene na de andere voorzet werden op het Spakenburger doel losgelaten. Toch was slechts Thijs Meereboer, in de 66e minuut trefzeker, dit keer op een mooie lange pass van achteruit, werd hij weggestuurd. De uitgekomen keeper was te laat en hij kon redelijk simpel afronden, 3-2. Bij het neerkomen, na het maken van de goal raakte de "Pitbull" geblesseerd, aan de enkel, en moest hij geblesseerd het veld verlaten...  Ook na deze tegenslag was het voor IJsselmeervogels, die de boel behendig traineerden, billen knijpen.  Zo ook toen Caner Demircioglu de bal met zijn linker, op de verre paal krulde. De terugkerende bal werd met een halve omhaal, door Zakaria Fatihi, op de andere paal geknald, waarna het leer caramboleerde in de handen van de doelman... Jammer genoeg werd het verdiende gelijke spel niet behaald, waardoor de tweede nederlaag in successie een feit was. Enkele spelers van de JO18 kwamen gedurende de tweede helft in het veld, en speelden mee alsof ze al het gehele seizoen mee speelden...      

MotM: voor de Man of the Match is de keuze deze keer gevallen op  Tim v/d Loo, die liet zien dat hij van vele markten thuis is binnen het voetbalspelletje, en qua spel weer een ruime voldoende behaalde (RR)