· 

2022-12-03 JO16 Telstar- JO16 B.F.C. 3-0 (1-0) C13)


2022-12-03 JO16 Telstar- JO16 B.F.C. 3-0 (1-0) C13)


Foto's KiKi de Ruig
Foto's KiKi de Ruig

 

Spannende uitwedstrijd, beloofd een spannende return, 3-0 (1-0)...


Het is koud en een grijze dag. Telstar o16 speelt vandaag thuis tegen BFC. De uit wedstrijd was een spannende wedstrijd. Die eindigden in 3-3.  Vandaag kijken of het weer zo spannend wordt.

1ste helft
Telstar start lekker vel. Ze veroveren veel de bal. Goed in de duels maar komen nog niet echt tot kansen. Bij balbezit is Telstar slordig. Het druk zetten gaat soms goed maar BFC is er ook een paar keer doorheen gekomen. Ze hebben ook een paar gevaarlijk kansen gehad. Die werden gelukkig goed afgestopt. In de 8ste minuut word er dit keer wel goed druk gezet door het team. De bal komt aan de rechterkant van het veld. Mazin Lamalmi zorgt  ervoor dat de linksback de bal weer terug speelt naar de keeper. Abdulghanie Ait Mouhou stond daar op tewachten en zet uitstekend druk op de keeper. Hij deed dat zo goed dat de keeper uit paniek de bal naar de penalty stip schoot, waar Berkantcan stond tewachten om druk te zetten. Berkantcan Poelgeest pakte het cadeautje natuurlijk uit! Testar 1-0!!!
De Telstarspelers konden elkaar steeds beter vinden. Je zag mooie combinaties voorbijkomen. Er kwamen kansen langs  die eignelijk de voorsprong groter moesten maken maar ze konden de bal niet in het doel krijgen. Je kon wel zien  dat Telstar sterker was maar BFC deed wel aardig mee de eerste helft.

2de helft
Telstar kwam terug het veld op met 2 verse krachten.

Jayden Sitabi eruit Rojendro Oudsten erin
Abdulghanie Ait Mouhou eruit Julian Louwman erin

De afgelopen wedstrijden speelden Telstar maar 40 minuten goed en de andere 40 minuten kon het veel beter.
Vandaag begon de tweede helft ook wat minder. Het was toch een beetje zoeken  met de 2 verse spelers erin. BFC kwam ook scherp uit de kleedkamer. Ze kwam ook tot gevaarlijke kansen. Telstar stond goed dicht bij elkaar en konden zo met z'n alle en een paar uitstekende momenten van Mark Wolfe de 0 behouden. Na 10 minuten konden ze elkaar al wel weer beter vinden. Werd er goed naar elkaar gespeelt en kwamen ze een paar keer al gevaarlijk in de 16 meter van BFC. Minuut 55 wist Berkantcan Poelgeest weer te scoren door doorzettingsvermogen en hulp van de andere spelers wist hij aan de zijkant van het doelgebied de bal af te pakken van de verdediger in het doelgebied van BFC. Hij ging handig langs een andere verdediger en stond bijna op de achterlijn. Hij kon de bal aan twee spelers afgeven die om de bal aan het schreeuwen waren. Berkantcan wist toch nog een gaatje te vinden en schoot de bal langs de keeper in de korte hoek 2-0 !!! Na het doelpunt kwamen er weer 2 verse krachten erin

Mazin Lamalmi eruit Abel Vliegen erin
Issam Ait Kham eruit Kyano Seyd erin.

Ook deze wissels deden het goed. Telstar kwam tot meer kansen. Er kwam nog 1 wissel 65' Berkantcan Poelgeest eruit Ilias Beneissa erin.
Met de bloed snelle Ilias Beneissa kwamen er snelle aanvallen die gevaarlijk waren maar er kwamen nog geen doelpunt uit. Ilias Beneissa kreeg zelfs een hele grote kans die hij over het doel schoot. In minuut 76 wisten ze het net toch te vinden. Door een goeie lange bal van Mark kwam de bal in de diepte bij Illias terecht. Die liep iedereen eruit en  een goed oog had voor zijn meelopende medespelers.
Hij gaf een voorzet over de grond naar Abel Vliegen die aan de andere kant in de 16 meter kwam aan rennen. Abel Vliegen kon de bal zo lekker inschieten 3-0 !!!
Dat is de eindstand. Na een koude dag konden we toch nog warm worden van de mooie goals. Het spel van Telstar zag er vandaag leuk uit. Telstar heeft nog 1 wedstrijd te gaan. Uit tegen Waterwijk. Als ze deze winnen is er kans op de tweede plek. Hopen dat ze het net zo goed of misschien wel beter kunnen doen 17 december tegen Waterwijk.

 

 

Opstelling:
Mark Wolfe
Jayden Sitabi
Matz Flipse
Tony van den Noordenne
Issam Ait Kham
Dante Van Der Vat
Mazin Lamalmi
Ryan Boon
Abdulghanie Ait Mouhou
Milan Wilson
Berkantcan Poelgeest

Wissels:
Julian Kah
Kyano Syed
Rojendro Oudsten
Abel Vliegen
Ilias Beneissa
Julian Louwman