· 

2023-01-17 Reserves/JO21 Telstar-ZSGOWMS 1 11-1 (5-1) (vr)


 

 

2023-01-17 Reserves/JO21 Telstar-ZSGOWMS 1 11-1 (5-1) (vr)

  

Telstar Reserves/JO21 flink maatje te groot voor Amsterdamse 2e klasser, rust 5-1 eindstand 11-1.....


Dinsdagavond 17 januari 2023, 20:00u. trad er een combinatie elftal, namelijk de Reserves/JO21 van Telstar, aan tegen het Senioren team van Z.S.G.O.W.M.S.. Een gerenomeerde fusieclub (1996), uit de Amsterdamse volkswijk Ookmeer.....

 

Het begin was direct één van schrik voor de jongelingen uit Velsen-Zuid.  De Amsterdammers hadden een zogenaamde "pik start", want al na 2 minuten werd het middenveld overlopen, en de bal achter Shaquille Eendragt geschoten, 0-1... De jongelingen aangevuld met enkele, niet zovaak spelende reserves van het eerste team, lieten het er niet bij zitten. De stand werd binnen een kwartier rechtgetrokken, in de 5e, 10e en 15e minuut was de stand helemaal anders, 3-1. Op het half uur werd de 4-1 (30') en 5-1 (32') binnengeschoten, en stokte de productie even. Er waren wel enkele mogelijkheden, die net niet werden benut. De 5-1 werd tevens de ruststand. Volgens mijn eigen waarneming door de lens,  heeft Koen Blommestijn er één gemaakt, en was Rein Smit koploper met 4......

 

Na de rust waren de 4 reserves van "1" geminimaliseerd tot 3 en werd ook de assistentie van de JO18 ingeroepen, waardoor het team nog jonger werd. In de nieuwe samenstelling moest weer even de balans worden gevonden, met het inbrengen van de nieuwe spelers. Na ongeveer een kwartier was het Zakaria Fatihi, die de 6-1 binnenschoot, van grote afstand. 8 minuten later was het Aaron Missehouy (45'voor Koen Blommestijn), die de keeper kansloos en de bal achter de ingevallen ZSGOWMS-goalie binnen tikte 7-1, op aangeven van Cas Dijkstra.  Ondertussen was het keeper Lucas van Ingen die met een fraaie zweefduik de bezoekers van een 2e doelpunt afhield.  Zakaria maakte de 8-1 en wederom op aangeven van Cas Dijkstra maakte Aaron ook zijn 2e goal en de 9-1...  Eindelijk mocht de aangever van 2 goals, ook van randje "16" zijn doelpunt maken, 10-1.., De 11-1 was weer voor Aaron Missehouy, die van dichtbij op aangeven van Stef Bleiji. Al met al was het voor de jongens heel prettig toeven op de "kunstmat", al waren er toch enkele spelers die met een blessure het veld moesten verlaten..... (RR)