· 

2023-01-23 dag 5, djaluna maandag, zwembroeken, Mambo beach, buuf "Sjèrrul" kookt, en de Pegapega...


2023-01-23 dag 5, djaluna maandag, zwembroeken, Mambo beach, buuf "Sjèrrul" kookt, en de Pegapega...

Maandagochtend, op ons "Tropische Paradijs". was het wederom nat. Onze nieuwe buurman Derek, de helft van onze "nieuwe buren" Destiny, was al vroeg op, na de vlucht vanuit Nederland. Gebruikelijk is op de Antillen, of eigenlijk "tegentijds" vliegen is dat het lichaam even moet wennen aan de nieuwe omstandigheden. Na een paar dagen vroeg op, is het lichaam daar wel aan gewend, echter vind ik het persoonlijk jammer om in mijn bed te blijven liggen. Het fijnste is het zitten op de "porche" en dan het gekwetter van de, dit jaar massaal opgekomen vogels, te genieten....

Voordat we naar ons eiland vertrokken had ik een viertal zwembroeken gekocht, een iets groter model dan de gebruikelijke "speedo's", echter van deze modellen, heb ik na een paar dagen al flinke spijt. Niet alleen dat het niet prettig zit, maar het zijn ook een beetje "slakkie en puntmuts" modellen waar de hele "huishouding" in volle glorie te koop ligt...  Het plan was dus ook voordat we op het strand zouden afmeren om eerst even de Mambo Boulevard winkeltjes af te speuren naar wat nieuw zwemgoed. De eerste twee hadden alleen van die gigantische grote Amerikaanse surfbroeken, niet mijn smaak. De volgende twee hadden enkele kleine maatjes "Speedo's, echter mijn eega vond de Witte kleur, ietwat te opvallend, met in het achterhoofd dat die misschien wel een beetje konden doorschijnen. Dus nu (nog) even niet.....

 

Bij onze vaste tent Bonita's even een plekje zoeken. Een flinke opgaaf want het was al vroeg, heel druk.  Of dat misschien dit jaar iedereen "ons stekkie" als thuisbasis hadden uitgezocht.  Twee stoelen die gescheiden stonden bij elkaar onder een lekker jong palmboompje geplaatst, en de smeermiddelen te voorschijn gehaald. Éénmaal in ruststand het boek te voorschijn gehaald, en een heerlijke icecoffee besteld. Wel gevraagd of ik een "Cherry on top" kon verwachten. Bij mij was deze netjes op mijn échte slagroom geland, maar bij mijn wederhelft was dat niet gelukt. Zonder slagroom was dat ding direct naar de bodem gezakt, Dus een extra "Cherry on the Bottom"... Na een X-tijd ga ik meestal zoeken naar mijn Camera, en even een wandeling maken. Even naar het "Sea Aquarium" om wat plaatjes te maken. Onderweg bleek dat ze bij het Lions Dive hotel, de stoep, met groot geschut, aan het herstellen waren. Echter niet alle krachten leverden dezelfde inspanning, kan ik je vertellen." .  

 

Aan die kant van het strand bij "Hemmingway' was het heel erg rustig, ook was het Sea Aquarium redelijk leeg. Toch wat onzin plaatjes geschoten, om mijn quotum op peil te houden. Rond een uurtje of "3" was het wel weer leuk geweest, niet al te veel zon, maar een heerlijke temperatuur. Terug op het nest waren we de eersten, die terugkeerden. Even later kwam ook het team "Zandvoort" terug van weggeweest. Even met elkaar een drankje gedaan, waarna "Sjèrrul" het idee had om voor ons viertjes een Curry schotel te maken. Goed idee en een heel goed resultaat, top.

 

De avond met elkaar lekker zitten Chillen  en onderwijl druppelden onze overige buren binnen. Even echt kennisgemaakt met de L-bovenburen Koen en Maureen, de Wizkids werkzaam in Willemstad.  En daarna Destiny en Derek die ook nog even bleven hangen. Nu blijkt dat we en met D&D gezamelijke kennisen hebben, én met "Sjèrrul" en Martijn enkele vrienden. Misschien als ik Strandtent 6 op Zandvoort noem, dat er bij iemand op mijn facebook, met een zonge'bruin'd uiterlijk, wel een lichtje gaat branden....  Tijdens onze chillsessie was er constant een soort krakerig gekwaak te horen. Er bleken dat enkele gekkootjes, elkaar met een "paringsroep" aan het versieren waren. Ik heb deze beestjes, een soort mini hagedisjes, altijd ten onrechte Tortekki gnoemd, sorry daarvoor, het zijn namelijk Pegapega's.  Nog even een flitsje gemaakt van deze kleine deugnieten,  en dan aftaaien naar ons bed. "Bon droemi te mãnan dushinan.....