· 

2023-01-28 JO21 Telstar-JO21 Excelsior M. 3-1 (1-1) (C3)


 

 

2023-01-21 JO21 Telstar-Excelsior R. 3-2 (2-2) (C2)

 


Fotot's voor AmsterdamNed Photography van Jessisa van Dijk......  Superr en bedankt, ziet er perfect uit....
Fotot's voor AmsterdamNed Photography van Jessisa van Dijk...... Superr en bedankt, ziet er perfect uit....

 

Wederom een fijne overwinning voor de Telstar JO21, 3 punten levert een gedeelde 1e plaats op 3-1 (1-1)...


De tegenstander van vandaag, Excelsior Maassluis, was de trotse koploper, in de huidige 3e Divisie, van de K.N.V.B., de runner-up Telstar moest het ook nu maar weer laten zien, of ze uit het juiste hout zijn gesneden. Zonder de geblesseerde Jelmer v/d Moolen, die juist de laatste tijd, laat zien dat ook hij een aanvulling voor het team is, werd op het kunstgras van het BUKO. Stadion, een goede eerste helft afgewerkt, waar Telstar de bovenliggende partij was.
In de 8e minuut, een goede aanval over links. de opgekomen Jair Bryson geeft de bal voor, op Sebastiaan Hagedoorn, die op zijn beurt de bal weer teruglegt, randje 16 op Zakaria Fatihi, die hard schot op doel loslaat. De Excelsior M.-keeper weet echter de bal over zijn doel te tikken.

 

Toch zijn het de bezoekers die op een voorsprong komen, nadat ze een sporadische uitval, bij de Telstar "16" kunnen komen. In een soortgelijke situatie, als in de wedstrijd van vorige week waar een ingooi door de Telstar verdediging niet fijn werd verwerkt. Nu was het een getrapte bal die randje "16" terechtkwam, uit de draai laat de spits een niet onhoudbaar schot los, dat toch onverwacht achter de verraste Telstar-goalie terechtkwam, 0-1 (14')...  De thuisploeg laat het er niet bij zitten en met goed voetbal wordt Excelsior M. teruggedrongen. Telstar kreeg een goede mogelijkheid, nadat Rychaintello Knoll na een overlap situatie, de bal voor trapt. daarna het gewonnen kopduel tussen de keeper en Sebastiaan Hagedoorn, levert een kans op voor Quinten v/d Heerik, die de laatste tijd scorend goed op dreef is, maar nu wordt zijn inzet van de lijn weggewerkt ziet.  Dan toch de verdiende goal voor de Velsenaren. Een corner van Caner Demircioglu wordt door de kersverse (jeugd) International voor Suriname, Yamano Olfers, met een ferme knik, in het doel gekopt, 1-1 (45')...

Na rust was het georganisserde voetbal verdwenen, en meer een flipperkast geworden, waar beide partijen moeilijk tot kansen kwamen. Het duurt ook lang voordat Telstar weer tot scoren komt. Een vrijetrap van de thuisploeg vanaf rechts wordt door aanvoerder Zakaria Fatihi strak ingedraaid. De alerte Quinten v/d Heerik, duikt bij de verre paal op en tikt het kunst-leer beheerst, binnenkant voet, binnen, 2-1 (79')... Het slotstuk was wederom voor Telstar, dat er alles aandeed om deze overwinning over de streep te trekken. In de 89' minuut wordt de bal onderschept op het middenveld. Direct wordt Quinten v/d Heerik aan het werk gezet, en diep gestuurd. In zijn duel met de keeper in de 1-op-1 is hij de winnaar en rond het duel beheerst af, 3-1... En tevens de einduitslag.....

MotM:  Quinten van den Heerik, die de laatste wedstrijden, enkele doubletjes heeft gescoord, en daarmee heel belangrijk voor de ploeg is geworden (RR) 

Jessica van Dijk, bedankt voor de mooie foto's