·

2023-02-18 JO16 Telstar-JO16 FC Volendam 0-4 (0-0) (C6)

Verslag van Jordi van Ewijk, foto's Kiki de Ruig.....

Zonder inzet en -het uitvoeren van de basis begrippen, wordt winnen lastig..... 0-4 (0-0).....

Vandaag stond de 4e wedstrijd uit de voorjaarscompetitie van de JO16 op het programma. Een thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het altijd winderige sportpark Zeewijk. Zo dus ook vandaag, maar voor de voetballiefhebber is het altijd voetbalweer!

We begonnen de wedstrijd heel erg sterk waarbij na 4 minuten een aanvallende middenvelder over de aanvalslinie door stoomt de 16-meter in, lijkt aangetikt te worden zonder dat de bal wordt gespeeld. De bal rolt over de achterlijn. Maar de leidsman besluit anders en dus geen strafschop.
Na ruim een kwartier spelen een diepe bal van de rechtsbuiten richting de rechtsback die erover heen gekomen is. De rechtsback schiet op doel, wordt gered door de keeper, corner. Uit die cornerbal wordt de bal richting het doel van Volendam gekopt… Op de lat!

Een kleine minuut later komt de spits van Telstar voor de keeper, hij schiet… maar zijn schot is te slap en de keeper van Volendam kan de bal makkelijk pakken.
Na ongeveer 25 minuten komt het eerste gevaar van Volendam die door Telstar wordt ingeleid… Een foute inspeelpass in de opbouw zorgt ervoor dat Volendam in balbezit komt. De voorzet komt vanaf rechts, maar kan niet worden binnen getikt en gaat voorlangs.  Een aantal minuten later krijgt volendam een vrije trap bij de zijlijn die uiteindelijk op het dak van het doel belandt.  Het rustsignaal klinkt en beide teams zoeken de kleedkamer op. Een eerste helft waarbij Telstar het dichtst bij een voorsprong was, maar het toch 0-0 was.

Na een paar minuten in de 2e helft krijgt FC Volendam een grote kans. Via Telstar gaat de bal over de achterlijn, corner. Deze wordt door de uitstekend keepende goalie van Telstar uit de hoek getikt, maar in 2e instantie is Volendam alerter en schuiven de bal in de verre hoek, 0-1.

Na 52 minuten weer een kans voor Volendam, maar door een weer uitstekende redding van de Telstar doelman, blijft het 0-1.  In de 68e minuut werd het 0-2. Te slap verdedigd, geen druk op de voorzet. De bal sloeg af en hierbij reageerde Telstar niet adequaat genoeg en dacht de speler van Telstar het afstandsschot te kunnen blokken met zijn hak.  In de 74e minuut was Volendam dichtbij de 0-3, maar door weer 2 prachtige reddingen van de Telstar keeper bleef het 0-2.

Na 77 minuten werd het dan toch 0-3. De bal leek over de achterlijn, kwam voor het doel en de inzet van Volendam werd wederom gepareerd door de keeper. In tweede instantie was Volendam er als de kippen bij en het doelpunt was daar!
En zoals het beeld van de 2e helft kortom samengevat was het voorbeeld bij de 0-4 in de 79e minuut. Een voorzet over onze linkerkant kon ongestoord gegeven worden en de speler van Volendam kon de bal tussen 2 spelers van Telstar gemakkelijk inkoppen. De spelers van Telstar stonden er wel, maar daar was ook alles mee gezegd.

Een wedstrijd die je snel als Telstar wil vergeten, maar waar genoeg leer uit te trekken valt. Je kan een fantastisch strijdplan als ploeg hebben, maar als de beleving, inzet en basis begrippen van het voetbal niet uitgevoerd worden, dan wordt elke wedstrijd een lastig verhaal! (JvE)