· 

2023-04-08 JO16 SV Hoofddorp-JO16 Telstar 1-7 (1-3) (C7)


2023-04-08 JO16 SV Hoofddorp-JO16 Telstar 1-7 (1-3) (C7)


Foto's en verslag Wouter Opgelder
Foto's en verslag Wouter Opgelder

 

Volle winst met volle overtuiging binnen gehengeld, onder een strak Blauwe lucht, en een heerlijk zonnetje, 1-7 (1-3)...


Op een zonnige voormiddag met een strak Blauwe hemel, komt Telstar met een mooie diepte bal op de rechtsbuiten, direct tot een goede kans, nadat hij de bal voor het doel schoot. Helaas voor de bezoekers eindigt het in een vangbal voor de keeper. In de 6de minuut is het wel raak voor Telstar na dat de spits op avontuur gaat aan de zijkant van de 16, speelt de bal in de 16 aan een buiten speler die schiet goed binnen. 0-1 Telstar. Het duurde niet lang voordat Telstar de voorsprong kan verdubbelen via de zelfde weg komt de spits aan de zijkant, geeft de bal voor alleen deze keer werkt een verdediger de bal ongelukkig weg in zijn eigen goal. 0-2. 9de minuut krijgt Hoofddorp de kans voor een aansluitingstreffer na een hands bal in de 16 van een speler van Telstar. penalty, de bal beland aan de buitenkant van de paal en gaat over de achterlijn. Doeltrap voor Telstar. 13de minuut komt Hoofddorp van doeltrap die verlengd word in de middencirkel 1 op 1 op de keeper. Hoofddorp scoort en vind de aansluitingstreffer 1-2. 16de probeer Telstar verder uit te lopen van uit een afstand schot, keeper stond verkeerd maar de bal gaat net naast. 18de minuut een veel belovende aanval van Telstar alleen kunnen zichzelf niet belonen het eindigt wederom in een vangbal voor de keeper. Dan weer in de 24ste minuut komt Telstar weer goed voor de goal van Hoofddorp maar schot word geblokt in de 16. Dan is in de 28ste minuut Hoofddorp er goed doorheen. Na een ingooi loopt de speler door tot in de 16, gelukkig is een verdediger net op tijd en blokt het schot. Het gaat over en weer, wangt in de 31ste minuut komt de spits van Telstar tot een actie in de 16 alleen schiet hij de bal zacht en laag over de grond, waarna de keeper de bal simpel kan oprapen. Met een prachtige boog trapt de rechtsback van Telstar de bal vanaf de flank, over de keeper. 1-3. Dan in de 35ste minuut een vrijetrap voor het thuisteam. De bal word verlengd tot over de keeper, alleen kan de inlopende spits niks meer met de bal doen, en wordt het een doeltrap voor Telstar. In de laatste minuut van het eerste bedrijf probeert Hoofddorp nog de aansluitingstreffer te vinden maar gelukkig voor Telstar mag dat niet baten.

 

2de helft Telstar begint sterk aan de 2de helft in de eerste minuut krijgen ze ene vrijetrap mee. Hoofddorp kan de bal niet weg wegwerken na dat Telstar meerdere keren van afstond proberen te schieten. Telstar beloond zich zelf niet met een doelpunt. in de 49ste minuut komt Telstar gevaarlijk in de 16 van Hoofddorp lijkt op een flipper kast, Telstar komt toch nog met een poging op doel maar word van de lijn gehaald door een verdediger van Hoofddorp. 55ste minuut komt Telstar met goed veldspel en laten de bal het werk doen tot een doelpunt 1-4. 57ste minuut komt Telstar weer gevaarlijk tot een afstand schot na een crosspass over de breedte van het veld, de verdediger van Hoofddorp was snel bij de aanname van de middenvelder van Telstar anders had hij een vrije schietkans op randje 16. In de 20ste minuut probeerd Hoofddorp wat terug via een afstandschot, die gaat alleen hoog over. 25ste minuut vrijetrap Telstar, bal word in de 16 gebracht een verdediger van Telstar probeert de bal binnen te werken alleen raakt de lat, doeltrap Hoofddorp. 67ste minuut komt Hoofddorp tot een belovende actie in de 16, een verdediger van Telstar is er net op tijd bij en blokt het schot, corner voor Hoofddorp. 70 ste minuut komt Hoofddorp weer gevaarlijk in de 16 van Telstar deze keer via de zijkant alleen met het zelfde resultaat, schot geblokt en weer een corner voor Hoofddorp. 73ste minuut na een doeltrap van Telstar en de bal snel door spelen naar de opkomende rechts back die schiet de bal weer binnen 1-5 Telstar. 75ste minuut komt de rechtsback van Telstar goed op lopen geeft de bal voor in de 16, keeper kan de bal niet vast houden spits tikt de bal binnen 1-6. 78ste minuut door een goede actie van de spits zelf die zich zelf 1 op 1 zet op de keeper en schiet de bal om de keeper 1-7. Telstar blijft strijden tot het fluitsignaal want ook tot diep in de extra tijd blijft Telstar nog zoeken naar de 8ste die middag alleen mocht het niet baten of de keeper redt of een verdediger blokt net het laatste schot. Telstar wint met goed voetbal van Hoofddorp.

 

Zaterdag 15 april is de volgende wedstrijd van de competitie. aanvang 12:00 tegen AFC 34, de nummer 2 tegen de nummer 3. Tot dan! (WO)