·

2023-04-22 JO21 FC Den Bosch-JO21 Telstar 3-2 (2-0) (11)

2023-04-22 JO21 FC Den Bosch-JO21 Telstar 3-2  (2-0) (11)

De JO21 van Telstar stelt teleur, in Den Bosch, na een abominabele eerste-, en licht herstel in de tweede helft (2-0) ..... 3-2.....

Een wedstrijd waarvan je in de volksmond zegt, één om gauw te vergeten.  Dat je dit juist niet moet doen maar je lering uit moet trekken, is eigenlijk hetgeen je moet zeggen. De ontvangst door Marie, de tante van Frans Duijts, en de later op de avond ontmaskerde "drag queen", was hartelijk.  De ontvangst daarentegen door de JO21 van Den Bosch, op het veld was dat zeker niet.  Met volle kracht werden, dit keer de "Grijze Leeuwen", volledig terug gedrongen en afgejaagd.  Dit resulteerde ook in een 65-35 balbezit voor de plaatselijke FC. Het leek ook net of dat de mannen uit Velsen-Zuid speelden met het "angsthazen complex", ook wel genoemd  "met poep in de broek" terwijl dat helemaal niet nodig was.  Het lukte niet vandaag, en dan gaat de wet van Murphy gelden. Alles wat dan fout kan gaan, gaat dan ook fout . Zo ook toen de linkerspits de hele achterhoede zijn hielen liet zien. Lopend over de achterlijn,de bal  binnendoor stak bij de voorste paal, daarna de verre paal rakend, en dan de goal in, 1-0. En het Carnaval muziekje kon beginnen (38'). Nog geen 5 minuten later lag de bal er al weer in.  Bij de 2-0 wordt de aanval afgeslagen en over de Telstar linkerflank, De razendsnelle rechterspits gaat er als een haas vandoor met de bal,  legt de bal terug met een "45" pass, de bal wordt ingeschoten en uit de rebound scoort de Den Bosch spits. Even gaat Telstar zelf in de aanval, en uit een verdwaalde voorzet, wordt het nog zelfs gevaarlijk. Toch is de 2-0 ook de ruststand.....

In de rust zal het hebben gedonderd in de Telstar kleedkamer. Met twee wissels, die goed invielen, werd vanaf minuut 46 het veldspel nog niet direct beter, maar wel was de intentie waarmee gespeeld werd, een stuk hoger.  De tweede helft was duidelijk voor de uitploeg, en ook het veld overwicht was nu omgedraaid. De eerste helft werd vrijwel alleen op de helft van Telstar gespeeld. Toch was het lastig om op de helft van de thuisploeg, lang in balbezit te kunnen blijven, want als Telstar op de Den Bosch helft speelde, werd er weer afgefloten voor vermeend buitenspel, of een aanvallende overtreding.  Toch was het de thuisploeg die ook nog op 3-0 kon komen. Een onderschepping op de Telstar rechterflank, zorgde voor een knappe dribbel van de Den Bosch aanvaller, die hij met een mooi diagonaal schot, onhoudbaar voor de Telstar-goalie binnenschoot (67').  Eigenlijk leek het verder een kansloze exercitie te zijn, of te worden. Tien minuten had Telstar nodig om de druk nog hoger op te voeren, en de eerste binnen te schieten. Tim van de Loo onderschept de bal op middenveld en schiet de bal, vanaf de 16 meter bal in verre hoek, 3-1 (77'). Invaller Done Jill,  rukt op over rechts, en geeft de bal op de verre paal, Caner Demircioglu neemt de bal op de borst aan en schiet de bal hoog in het dak van het doel, in de korte hoek 3-2 (79')... Hierna breekt een waar spervuur van kansen los op de Bossche goal. Echter door veel onderbrekingen van de "LiY", dit keer een dame die floot, kwam het spel niet meer op gang. Maar ja het verlies lag niet aan de scheidsrechter, je moet de hand in eigen boezem steken natuurlijk.  Gezegd moet worden dat naast de kansen van Telstar, ook de thuisploeg nog een paar dotten kregen. Echter door goed ingrijpen van de vandaag ongelukkig spelende Telstar-sluitpost, werd nog erger voorkomen... Al met al een verdiende winst voor FC Den Bosch.  Alleen het tijdrekken, (totaal ongeveer 10 minuten) wat er later niet werd bijgetrokken was enorm hinderlijk... Nu maar hopen dat de concurrentie ook tegen wat minpunten zijn aangelopen....  Heren volgende keer moet het weer beter, veel beter.... Het tweeluik tegen FC Dordrecht.....

Mijn Motm: ik heb eigenlijk niemand die zich kon kronen, deze zaterdagmiddag, tot Man of the Match. Misschien dat niemand daar wakker van ligt, maar de inzet was vandaag niet niet slecht, nee het was dramatisch....  Niemand kon zich daaruit ontworstelen, en hiermee werd ook de trainer en staf in zijn hemd gezet... (RR)