· 

2023-05-13 JO21 Telstar-JO21 VVV Venlo 1-2 (0-0) (C13)

2023-05-13 JO21 Telstar-JO21 VVV Venlo 1-2 (0-0) (C13)


 

In waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen, vist de JO21 van Telstar letterlijk achter het net, 1-3 (1-1).....


Gistermiddag was het genieten niet alleen qua weersomstandigheden, in het BUKO stadion te Velsen-Zuid, maar ook het voetbal, met bij vlagen perfect aanvalsspel, was heel goed verzorgd. In waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen, moest de JO21 van Telstar letterlijk achter het net vissen. Niet alleen ging deze wedstrijd verloren tegen de koploper, en sinds gisteren Kampioen van de 3e Divisie A, maar lijken ook de promotie kansen, alleen mathematisch nog te bestaan. Maar dan moet de JO21 een monsterscore behalen, en alle concurrenten ruim verliezen..... Helaas is dat een utopie, en gaat het seizoen, eigenlijk met een nachtkaars uit....   Jammer dat dit moest gebeuren in het eigen stadion, waar de tegenstander op een "Duitse" manier, met een zondags schot,  de overwinning binnen haalde.....

 

De eerste helft verliep zeer voorspoedig, met prachtige aanvalsgolven werden de heren uit Venlo volledig overklast. Echter ontbrak het aan het laatste tikkie, waar het in het voetbal omgaat, de doelpunten. Het begon al  toen Quinten van den Heerik, met een blok binnen de "16" de keeper onder druk zette en hem de bal ontfutselde. Echter de uitstekend fluitende REF besloot aanvallen van de keeper. vrije trap tegen. Kort hierop was het wederom de snelle aanvaller, die in een sprint naar het doel ging. Ook nu mocht zijn poging geen doorgang vinden, "buitenspel"...

De bus die voor het Venlose doel geparkeerd stond, ging in de eerste helft toch nog twee keer open. In beide gevallen was het doelman Lukas van Ingen, die in beide gevallen zijn 1-op-1 specialiteit, kon tonen en de baas was over de "buspassagiers".  Het spel was redelijk eenzijdig, en bijna tot in de "5"  werden de combinaties doorgevoerd. Toch kon Telstar het gaatje niet vinden, en met een zeer aantrekkelijke 0-0, werd de thee geserveerd....

 

De tweede helft kwam Jair Bryson voor de sterk acterende Tiago da Silva, die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Bij de bezoekers werden ook de achterdeuren van de "bus" opengezet, wat direct resulteerde in een knappe counter, en een vlammend schot op doel.  Ook nu was het wederom doelman Lukas van Ingen die met de vingertoppen, de bal nog net kon buiten tikken.  Telstar probeerde met aanvallen over de flanken de tegenstander direct onder druk gezet, en te houden. Deels lukte dit wel, maar bij tijd en wijle konden de bezoekers zich knap onder de druk uitspelen. en wat gevaar stichten. Toch moesten de mannen uit Velsen, precies op het uur, een goal incasseren, waarna de "Venlonaren", in een uitzinnige toren van Pisa veranderden, 0-1 (door één van de gebroeders afgeschermd)...  Met in de 61e minuut de aanvallers, Sebastiaan Hagedoorn voor Caïn Seedorf en Aaron Missehouy voor de "pitbull" Rychaintello Knoll, werd nog meer op de aanval gespeeld.  Met hernieuwd elan, richtten de heren uit Velsen-Zuid zich weer op en het spel van de eerste helft kwam bij vlagen weer boven drijven. Met mooie aanvallen over de flanken, steekpasses, omhalen, kopstoten werd het "vijandelijke" doel onder vuur genomen, maar de goalie was de baas. Toch duurde het nog ruim 20 minuten voordat Jaïr Bryson, de bal via de onderkant lat binnen kopte, 1-1 (81')... 

 

Nadat de vermoeide Caner Demircioglu was vervangen door Joey van der Velde, werd ook hierna de keeper bestookt met doelpogingen en kansen.  Zo ook toen vanuit een scherp genomen corner van Tim van der Loo, die perfect op het hoofd van de instormende Sebastiaan Hagedoorn kwam. Met een snoeiharde kopbal ging het kunstleer echter 10 cm, aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.... De keeper nam enige tijd om de achter bal te trappen, en het leek of Telstar hierdoor werd gehypnotiseerd. De uittrap volgde, de bal doorgekopt, en vanaf zo'n 35 meter werd de bal, door aanvaller Valerio in het kruis geschoten, 1-2 (88')... Wederom, voor de niet neutrale bezoeker een onthutsend lang durende "toren van Pisa" waar ook iedereen van de bank aan deelnam.  De laatste minuten werd er door de thuisploeg nog wel aangevallen, maar niet met de gewenste uitkomst. Na afloop was het feest voor VVV Venlo, dat met dit resultaat kampioen werd, en de langdurige  race uiteindelijk won van de Witte Leeuwen... Jammer voor deze aankomende toppers, maar de tweede seizoenshelft was net een brug te ver, om even in "Mei termen" te blijven.....  Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, in Rotterdam, bij Excelsior.

 

Mijn TotM: vandaag wil ik het team, dat speelde inclusief de invallers benoemen tot Men of the Match. Als team werd er gestreden, en als team zijn ze ook ten onder gegaan.  Lukas van Ingen, Jay Kruiver, Yamano Olfers, Tim van der Loo, Jonathan Mulder, Rychaintello Knoll, Achraf Madi, Caïn Seedorf, Tiago da Silva, Quinten van den Heerik,  Caner Demircioglu, Aaron Missehouy, Sebastiaan Hagedoorn, Jesse Vink, Rydell Fränkel, Rafhael Oyemah, Afwezig/blessures: Zakaria Fatihi, Damian van Dijk, Jessy Lobbes, Done-Jill Lie-A-Kwie, Stef Bleiji, Jelmar van der Moolen, Bjorn Jonker,  Lucas Harteveld, Jinroy Ramjanam.  (RR) 

2023-05-13 JO21 Telstar-JO21 VVV Venlo 1-2 (0-0) (C13)