· 

2023-01-07 JO21 Telstar-JO21 NAC 1-1 (1-0) (B2)


2023-01-07 JO21 Telstar-JO21 NAC 1-1 (1-0) (B2)


  De JO21 van Telstar speelt regulier gelijk maar moet toch haar meerdere erkennen in de JO21 van NAC Breda, na penalties 1-1 (1-0).....Gistermiddag stond de "clash" tussen de JO21 teams van NAC Breda en Telstar, voor de K.N.V..B. beker. Niet alleen omdat de huidige trainer van Telstar, Michael Dingsdag, ongeveer 6 seizoenen (1 jaar speler en 5 jaar als trainer) bij NAC op de loonlijst stond, maar deze wedstrijd tussen de najaars Kampioenen van zowel de 2e Divisie (NAC) en de 4e Divisie (Telstar) zich konden meten.  De opkomst van de mattadoren begeleid door vuurwerk was het sein voor het echte vuurwerk...  Natuurlijk was Telstar de "underdog" maar in het veldspel was daar niet zoveel van terug te zien. Telstar liet in het verloop van deze wedstrijd wel veelvuldig de bal (40/60%) aan de Bredanaars, maar wist met knap combinatie spel, de Brabantse achterhoede toch onder druk te zetten en te houden..... 

Succes bij een tweede BVO team, kan ook wel nadelen opleveren voor het team, Jayden Turfkruier, mocht door zijn progressie, de eerste seizoenshelft, bij het eerste elftal aansluiten. Zijn plaatsvervanger vandaag Done-Jilll Lie-A-Kwie, verving hem trouwens uitermate goed, in combinatie met Tim v/d Loo.  Naast de afwezige"Tank" , gefeliciteerd met jouw promotie, mocht ook aanvoerder Zakaria Fatihi op de bank bij "1" plaatsnemen.....

 

In de beginfase waren er enkele kleine mogelijkheden voor de thuisploeg, maar wisten vooralsnog geen doel te treffen. Het duurde lang voordat één van de teams écht gevaarlijk kon worden. Mede door goed veldspel van beide kanten, en goed verdedigend werk aan Telstar kant (Damian van Dijk en Joey v/d Velde), konden de spitsen onder controle worden gehouden. In aanvallend opzicht waren de "overlappers" Rychaintello Knoll (70' Raphael Oyemah) en Jaïr Bryson, die naast hun verdedigende inspanningen, met hun snelheid en kracht  veelvuldig de aanval konden zoeken.  Toch was er rond de 40e minuut een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Maar door goed keeperswerk van Lukas van Ingen werd dit gepareerd, en tot corner verwerkt. Nog geen 5 minuten later, vlak voor rust, was het aan de andere kant wel raak. Namelijk in de 42e minuut een scherp aangesneden vrije trap, van Caner Demircioglu ('70 Aaron Missehouy),  waarop de NAC-defensie apathisch reageerde, waarna de bal met een stuit in het doel belande, 1-0 (42)... Wat mede de ruststand was.

 

Na rust veranderde er weinig aan het spel van beide teams, NAC dat probeerde zo snel mogelijk de stand gelijk te trekken, waardoor het spel erg slordig werd. Telstar dat redelijk simpel achteroverleunend, de aanvallen kon pareren. Jessy Lobbes (75') kwam in het veld voor "DJ" Lie-A-Kwie.  De bezoekers kregen wel enkele mogelijkheden, maar de spitsen van dienst waren niet scherp genoeg.

Aan de andere kant moest de "branie doelman"  van NAC enkele keren op de doellijn worden geassisteerd.  Zo ook  bij de perfect genomen vrije trap van aanvoerder Zakaria Fatihi, die rond de 75e minuut, op de NAC-doellijn een "drie schoten voor een kwartje" situatie opleverde. Helaas voor de thuisploeg werd zoals gezegd de bal even zovele keren van de doellijn weggewerkt. Ook was spits Sebastiaan Hagedoorn die met enkele (geblokte)  schoten vanaf de "16" voor enkele hachelijke NAC-momenten zorgde. Ook kon Quinten van den Heerik het verschil niet brengen na een sprintduel met de NAC verdediging.  Er moest een foutje op het midden veld van Telstar aan te pas komen, om NAC aan een doorbraak in de Telstar defensie te helpen. De spits liet dit keer de Telstar goalie met een hard schot kansloos, 1-1 (81').  Toch leek het even of Telstar aan het langste eind zou trekken. In de 90e minuut kon z'n gedeflecteerd van Sebastiaan Hagedoorn voor de voeten belanden van Zakaria Fatihi, die het leer binnenschoot. De KNVB linesman stak echter zijn "vaantje" in de lucht en liet de MiG deze goal afkeuren (?)....   Penalties was het resultaat.  Beide keepers wisten er enkele tegen te houden, Wat tot een 3-4 resultaat leidde, na 12 penalties, voor NAC....

 

Helaas voor de Velsenaren was daarmee het beker toernooi van 2022-2023 over, maar konden ze met opgeheven hoofd, ietwat opgehouden, van het veld gaan....

 

MotM: voor de Man of the Match is de keuze deze keer gevallen op de zeer sterk spelende Damian van Dijk, die met zijn zeer sterke spel, bijdroeg tot een zeer goede en spannende wedstrijd. En onthoudt goed, wie niet waagt wie niet wint (RR).