· 

2023-01-14 JO21 VVV-JO21 Telstar 3-3 (2-2) (C1)


 

 

2023-01-14 JO21 VVV-JO21 Telstar 3-3 (2-2) (C1)

  

Telstar JO21 krijgt veel te weinig in een geweldig maar "vochtig" duel met VVV-Venlo..... 3-3 (2-2).....


Zaterdagmiddag 15:00 uur moesten de mannen uit Velsen-zuid het opnemen tegen de JO21 van  VVV-Venlo. Na een pittig aantal kilometers in de “benen” of achter de rug, welke moeiteloos door de chauffeur werden genomen, kwamen we aan bij een troosteloos Jeugdcomplex van VVV-Venlo. De dame die normaliter eigenlijk alleen de staf pempert, had voor het meegereisde  publiek, wel een bakkie leut over. Maar beide kantines op het complex waren niet beschikbaar.  Het team moest vandaag aantreden zonder de geblesseerde “DJ” Lie-a-Kwie en Jayden Turfkruier die weer minuten mocht maken bij “1” van Mike Snoei.

Dan de wedstrijd. In op zeker, de beste wedstrijd van het seizoen werden eigenlijk te weinig punten vergaard. Het was ook, nadat Telstar al een paar zeer goede aanvallen had vertoond, aan de andere kant in de counter Vvv Venlo dat de 1-0 scoorde(7’). Het goede spel hield aan en Telstar maakte in de 12e minuut alweer gelijk. Caner Demircioglu zette goed door op de rechterflank. En bij de verre paar kon Quinten v/d Heerik het “kunst” leer binnen werken(12’) Nog geen 5 minuten later was het wederom Quinten v/d Heerik, die de bal van de de voeten van een Geel/Zwarte  CV afplukte. In de 1-op-1 schoot hij de bal beheerst langs de keeper, 1-2(17’). Het formidabele veldspel van de mannen van coach Michael Dingsdag, was nog niet over. De ene na de andere oogstrelende actie werden, veelal over de rechterflank uitgevoerd. Maar meer doelpunten voor Telstar leverde het voor de pauze niet op. Eerst moest keeper Lucas van Ingen die een bal, aan de andere kant uit een corner, miraculeus redden.  Maar dan kregen de Venlonaren in de 30e minuut een vrije schop, na een minuscule overtreding. De indraaiende bal werd bij de verre paal door een ongedekte speler, vanuit de kluts, in het doel “gewipt”. 2-2…

De tweede helft was het in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. De Velsenaren veelvuldig in balbezit en VVV dat erachteraan moest.  Dat duurde ongeveer tot rond het uur, dat de thuisploeg zich weer eens kon laten zien. De bal werd door de VVV-spits geblokt op het middenveld, waarna een 1-op-1 situatie, in duel met de zeker keepende Lucas van Ingen ontstond. De Telstar sluitpost bleef daarin de winnaar en wist de poging, met een katachtige save, onschadelijk te maken.  Het spelbeeld kenterde voor enkele minuten, Telstar kreeg minder vat op het spel. Met de sterk ingevallen wissels, Aaron Missehouy voor Sebastiaan (66’) en Jessy Lobbes voor Quinten v/d Heerik (70’) zorgde ervoor dat het initiatief werd teruggepakt.  Met de supersnelle Caïn Seedorf nu vanaf links, zorgden de jongelingen van Telstar nu weer voor constant gevaarlijke "vleugeflitsen. Zo ook toen de QuickSilver vlugge Seedorf na sterk een duel de hele VVV achterhoede zijn hielen liet zien, en de bal genadeloos hard in het doel “peerde”, 2-3.  Kort hierop was dezelfde speler met een ietwat te korte lob, dicht bij de 2-4, echter de keeper kon de bal net plukken. Een afstandsschot van Zakaria Fatihi en een stiftbal van Lukas  gingen net naast en over. Na deze Telstar momenten ging de MiB met wat dubieuze acties  een eigen draai aan de match geven.  Dat leverde ook de penalty op voor de thuisploeg in de 90+ minuut, waaruit de 3-3 werd gescoord. De trainer wilde hier niet aan want zijn standpunt is “door de leiding krijg je geen doelpunten tegen”, de opvoedende taak bij zijn team leggend….

Mijn MotM:  vandaag was het team écht super, maar met als uitblinker Caïn Seedorf. Die zijn ervaring gebruikte om de mannen mee te nemen, in de strijd (RR)