·

2023-03-04 JO16 SC Heerenveen-JO16 Telstar 2-0 (C2)

Foto's KiKi de R, verslag Wouter Opgelder

Op een rustige winterse dag reizen de heren van Telstar onder 16 af naar het hoge noorden, met lichte regen arriveren de Witte leeuwen in Heerenveen, maar vertrekken helaas zonder de punten.... 2-0.

De wedstrijd begint beging 5 minuten eerder Om 12:55 is de aftrap van sc Heerenveen o16 tegen Telstar o16 De wedstrijd begint met een lichte tegen wind voor Telstar. Eindelijk mogen de heren weer een keer op echt grasvoetballen, dat was wel wennen met vorige wedstrijden. Na het de bal over en weer te spelen met dreigende kansen van beide kanten komt dan toch in de 10de minuut het eerste schot op doel van de wedstrijd voor Heerenveen. In de 13de minuut komt Heerenveen gevaarlijk voor het doel met een af vallende bal van de zijkant na een vrije trap. Telstar probeert zich terug in de wedstrijd te vechten door het opjagen van uit de spits en de buiten spelers. Heerenveen weet zich er nog tussen door te voetballen want in de 16de minuut zijn ze weer gevaarlijk met een schot rond de 16, keeper heeft de bal alleen niet klem, de keeper moet weer aan de slag bij de rebound gelukkig weet hij er een corner van te maken. Na een flipperkast in de 16 komt de bal aan de zijkant, met een goede voorzet voor doel weet Heerenveen het doel te vinden. 1-0 Heerenveen. Telstar blijft goed voetballen alleen kan nog niet tot een goede kans komen. In de 20ste minuut probeert Heerenveen opnieuw uit de 2de lijn de schieten na een overwinning op het middenveld. in de 27ste minuut is Heerenveen weer gevaarlijk in de 16 van Telstar, het eindigt in een doeltrap voor de keeper. Telstar vecht zich opnieuw goed in de wedstrijd met goed samenspel en kan steeds meer de 3 hoekjes vinden. In de 37ste minuut komt Telstar door goed samenspel tot een kans via de spits, helaas belonen ze zich niet. Het schot werd gekeerd en winnen alleen een corner. Heerenveen probeert voor rust de stand te verdubbelen met een vrije trap op een veel belovende plek. Gelukkig vind de bal het net niet, vliegt naast. Scheids fluit af voor rust. Telstar gaat met een 1-0 achterstand de rust in.

De 2de helft Telstar begint sterk aan de 2de helft en probeert zich zelf te belonen met kansen, Heerenveen staat alleen heel sterk achter in. De spits van Telstar heeft standaard iemand van Heerenveen bij zich. Helaas is het eerste schot op doel weer van Heerenveen. in de 46ste minuut door een duw fout van de verdediger van Telstar heeft Heerenveen een vrijetrap aan de zijkant van de 16. De bal eindigt in een vang bal voor de keeper. In de 49ste minuut komt Heerenveen er goed door aan de zijkant, en goede voorzet laag over de grond. Een verdediger van Telstar raakt de bal verkeerd en gaat met een boogbal naar de verre hoek. De keeper en de spits gaan samen voor de bal. Helaas mag het niet baten en gaat de bal er in. 2-0 Heerenveen. Telstar geeft niet op, ze blijven de combinatie op zoeken. Maar beide teams komen niet meer tot een scoringskans. In de 55ste minuut is eer vrije trap voor Telstar net boven de hoek van de 16. Door een overtreding van Heerenveen. Deze helft heeft Telstar wind mee. De aanvaller van Telstar snijd de bal te scherp aan en eindigt in het zijnet. Goede kans want keeper stond uit positie. In de 67ste minuut heeft Telstar weer een vrijetrap op een plek waar ze vorige wedstrijden en op de training al meerdere in mochten vliegen. Helaas schaaft de bal deze keer de verkeerde kant van de lat. Doeltrap voor Heerenveen. Heerenveen probeert nog verder uit te lopen, in de 70ste minuut komt Telstar 2x goed weg. Eerst werkt de verdediger de bal weg voor het doel, de bal blijft alleen nog wel hangen in de 16. Daarna keert de keeper de bal. De laatste 10 minuten proberen beide teams nog tot een scoringskans te komen door de goed veld spel. Alleen beide kunnen het net niet meer vinden. 80ste minuut scheids fluit af. 2-0 Heerenveen. Maar a.s. woensdag om 19:15 mag Telstar o16 thuis tegen Fortuna Wormerveer de volgende 3 punten pakken (WO)