· 

2023-01-21 dag 3, djasabra zaterdag, Curaçao4U ons nest, etentje bij Poppy's met de familie, en vuurwerk


2023-01-21 dag 3, djasabra zaterdag Curaçao4U ons nest, etentje bij Poppy's met de familie, en vuurwerk

We waren blij dat we gisteren onze "landlords" Henk en Myra weer in de armen konden sluiten.Het was alweer bijna een jaar geleden dat we hier afscheid van elkaar hadden genomen.  We hadden destijds álá minuut alweer de volgende vankantie besproken voor 2023, bij hun "geclaimed". Nu is het eigenlijk alweer de 5e keer in 6 jaar, het corona jaar 2021 niet meegerekend. Op ons "Mini Resort" Curaçao4U, was alweer veel veranderd. Aan de buitenkant, een nieuwe Witte coating, en het vervangen van de zonnepanelen valt op, In het interieur van enkele van de appartementen, "de vogels", heeft Henk heel veel werk verricht aan de keukens en badkamers, prachtig gedaan. . Degene die meer vakanties met ons hebben meegelezen, weten wat dit betekend. Alle appartementen zijn vernoemd naar de Tropische vogels, die op het eiland voorkomen. Gekscherend heb ik ze, in mijn blogjes weleens de "huis mus", "koolmees" etcetera genoemd. Maar "ons" huis, de spil van het mini resort, is de "Pelikaan", zo'n beetje een lompe vogel die met een schepnet onder zijn kin rondvliegt,  "Flamingo", zo'n roze Pino op één poot, de "Warwara" te vergelijken met een soort buizerd van de tropen, dan hebben we nog het "suikerdiefje", een soort geel/zwarte mus, de "Trupial", een Oranje/Zwarte  Spreeuw, de "Kolibri", (15 tot 80 slagen per seconde), een (meestal) groen 8-10 cm groot, nectar etend vogeltje,.....

Vandaag net als gisteren, overdag, niet op pad geweest. Mijn moppie was nog niet helemaal hersteld van een 9 en een half uur, durende "hoestbui", aan boord van de Blauwe vogel. De laatste maanden was iedereen om haar heen met verkoudheid, weleens geveld, zonder dat het haar deerde.  Nu twee dagen voor onze reis, kuchelen, en daarna alleen maar hoesten. Goede hoop dat we morgen ons "nest" kunnen verlaten en uitvliegen, waarschijnlijk na SC Heerenveen-FC Groningen (red..3-1) en Feyenoord-Ajax..


Het weer was zeer instabiel. en moesten we meerdere keren even van onze bedjes af, om te schuilen onder de luivel van het huis. Toch is dit hier minder onprettig dan dat dit in Nederland gebeurd. Het is altijd zo over en de temperatuur blijft gewoon heel prettig.  Even een grijze regenwolk dan weer een complete Blauwe lucht. Twee boeken mee waar ik in het vliegtuig al in was begonnen, maar nu twee dagen achterelkaar, wéér opnieuw ben gestart.  Morgen weer een nieuwe kans.  

 

Vanavond waren we even met "Kokkie" en Betty naar Poppy's, een restaurant aan de Caracasbaai. Géén super de luxe tent, maar wat je voorgeschoteld krijgt is echt super.  De tenderloin, spare rips, en de "Conch", schelp, voor Ruben waren perfect, en dat uit de mond van een veeleisende echte "chef". Apart, de tenderloin was aan een soort galg gehangen,   Ook was er weer een "Oil rig" die op de werf in onderhoud is. Komende weken zal ik wel een paar plaatjes maken bij daglicht, om de afmetingen te kunnen laten zien.  Ook werd ik door "Kokkie" erop geattendeerd dat er 2 "Kreeften vissers", duikers met grote lampen, bezig waren om hun kostjes te vangen.  Op de plaatjes zijn alleen wat Blauwe streepjes te zien. De afsluiting van ons etentje werd opgesierd door waar vuurwerk, ik heb het idee dat het speciaal was, om ons te verwelkomen, op het eiland....  Te mañan dushinan.....