· 

2023-01-24 dag 6, djamars dinsdag, de Dutch Tjoller van Jan Thiel, "thuis" voetbal kijken en Kèkè

2023-01-24 dag 6, djamars dinsdag, de Dutch Tjoller van Jan Thiel, "thuis" voetbal kijken, Kèkè

Dinsdagochtend, weer een paar plasjes op de stoep en eerder ontwaakt, door het harde gekletter, op het platte dak naast ons. Dus op voorhand gewaarschuwd, dat het een natte start zou zijn. Nu zijn we alle jaargangen op het eiland wel een klein beetje water gewend. Maar nu begint het toch met een regelmaat van de klok, bijna iedere dag dus, vochtige vormen aan te nemen.  Net als in Nederland gaat dat gauw vervelen, kan ik je zeggen. Máár het voordeel van een Tropisch klimaat is, dat als de koperen ploert er even door komt, dan is het ook meteen bingo.  Heerlijk zonnig, en een heerlijke bries. Dat laatste is wat ik zo heerlijk vind, en misschien juist daarom, zo graag op het eiland verblijf, "een simpel windje". We hebben afgelopen weekend gehoord dat de wind wel, de komende tijd, zal gaan aanwakkeren, dus van het normale 3-4, naar een iets forsere 6-7. En dit voor dit kwartaal. Dus voor de vliegeraars op het eiland, is het wachten op de Quaresma, de  wind die in de periode van het Carnaval altijd opsteekt.....

 

De planning was dat we vandaag de Dutch Tjoller van Jan Thiel even een bezoekje gingen brengen. Achter bezoek staat je, omdat we wel weer op tijd terug wilden zijn voor de wedstrijd van Telstar om 15:00u. (20:00u. GMT), te bekijken op ESPN. "Ons jochie" mocht het samen met mede assistent, Uli L, vandaag van de geschorste hoofdtrainer Mike Snoei overnemen (5-3 winst op MVV)... 
Bij aankomst op JT-Beach kwamen we bij de poortwacht van Jan Thiel, en met een big smile begroete de "Roze lobbes" ons. Bon Bini amigoenan, kon ta bai, oftewel  "vrienden welkom hoe is het". Even een parkeerplekje zoeken, en in het hok van The Hermanator kijken of hij aanwezig was. Tegenwoordig hebben de van Jan Thiel onderhoudsmensen een mooi onderkomen, in Nederland noemen ze het ook wel een "werf" waar ze zowat alles kunnen creëren en repareren voor de eet- en drinktenten rondom. Niemand aanwezig, maar na een half uurtje hoorden we zijn fluitje, recht boven ons. "FF wat wegbrengen", zei hij, terwijl hij met 4 zojuist gezaagde plankjes in zijn armen stond.  En na een 10 minuten zat hij bij ons op het ligbedje. Hij ziet er de laatste jaren iets minder Tjoller-achtig uit, mede door de goede invloed van zijn eega Karin. We wilden vertrekken, maar eerst even de handjes afspoelen bij Scuba Do, de Duikschool waar we tegenover lagen. De onderhoudsman, zat bij ons dus ik kon meteen een klacht indienen, over een loszittende kraan. Zijn antwoordt: "Ja, dat weet ik, en ik had het aan Hannie al beloofd, om het te repareren".  Hannie is een vriendin uit Nederland, die enkele weken geleden op het eiland was. Álá minuut pakte meneer de "moordenaar" en zette de kraan vast...

 

Op weg naar huis even een reservering maken voor vrijdag bij Poppy's om een hapje te eten. En dán de wedstrijd kijken. Helaas had ESPN de keuze gemaakt, om 1 kanaal te gebruiken voor de ere-divisie, juist natuurlijk, maar kanaal ESPN 3 zwart te laten. Dus we waren voor JoJo vroeg  van het strand vertrokken. Misschien dat we ESPN verantwoordelijk kunnen stellen, voor de kosten van onze bedjes 😉.  Ivm een autoswap na de wedstrijd, even naar Kèkè onze local "afhaal Chinees", wat de naam restaurant niet mag hebben, maar waar het verschrikkelijk goed, én nog belangrijker vers is. De bestelling geplaatst, en door naar Wah Sang, om wat boodschapjes te doen. Terug bij China 1 de bestelling opgehaald, en héérlijk gesnaveld, van onze Tjau Ming (Chinese- of Surinaamse bami)....

Nog even in mijn vakantierol als semi-beheerder, de jaarlijkse verzekerings vignetten uitgedeeld, voor de vervoersmiddelen van het parkje. Daarna in chill-modus de avond doorgebracht op ons honk met "Sjèrrul en Skippy", waarna het weer snel laat werd.  Morgen maar eens voorzichtig richting Westpunt, waar ze mijn Blauwe zwembroek nog niet hebben gespot..... Te mañan dushinan.....