· 

2023-01-27 dag 9, djabièrnès vrijdag, Obese Beach, vreemde vogels, de Leguaan, zwembroek Punda, Brisa do Mar

2023-01-27 dag 9, djabièrnès vrijdag, Obese Beach, vreemde vogels, de Leguaan, zwembroek Punda, Brisa do Mar

Vandaag zou de route gaan naar daaibooi beach, het strandje waar ooit voormalig marinier Kees het scepter zwaaide. Iedereen die mijn blogjes al enkele jaren volgt weet dat wij hier altijd graag naar toe gaan, omdat de sfeer daar in het algemeen prettig is, en ongedwongen.  Nu sinds enkele jaren, en ik had destijds gehoord dat Kees ging minderen met werk, omdat hij in een "volgende leg" wat jongere kinderen had. Of het waar is heb ik hem nooit gevraagd, en "van horen zeggen lieg je", is mijn motto. Het is ook sterk gemoderniseerd, waardoor het ook een beetje haar charme kwijt was geraakt, maar daar zetten we ons graag overheen....

 

Door de drukte op de weg, en dat al rond 10:30u., veel files en daardoor een ietwat meer tijd nodig, om er te komen. Noopte me om onze planning aan tepassen, omdat je bij aankomst, met de billen in het zand terecht zou komen. Misschien voor de echte "Zandvoort ganger" geen probleem, maar in Nederland gaan we eigenlijk nooit naar een strand. Plannen aangepast, en wie let je, op naar BBB, Blue Bay Beach, het rich man strandje, waar ik regelmatig in voorgaande edities, de bekende Nederlanders heb gespot. Vandaag was het Obese day waarschijnlijk want de ene na de andere "Kilo knaller" kwam voor de lens, maar ja je kunt ook niet iedereen schaamteloos fotograferen.  Eigenlijk werd ik wel een beetje gesteund in mijn mening, nadat ik bij de bar, het personeel op dit "dure" strandje was namelijk niet zo loperig vandaag, mij vroeg waar ze de bestelling naar toe kon brengen. Ik zei: "we zitten achter dat beeld met die dikke kont", waarbij zij mij misvatte en vroeg:  "achter die dikke dame?" En ik lachend: "Nou zo mag je de klanten niet noemen mop"..... Maar even ter indicatie....

 

Ik lag lekker te lezen, en komt er prompt eronder mijn "lig gereedschap" een mooie "Iguana" onderdoor glijden, richting een groep duiven, mussen, trupials etc,  die het zand aan het zuiveren waren.  Natuurlijk voor de bezoekers een afleiding tot en met. Direct sprong er  een Amerikaan op met kleine stukjes kaas om dat beest niet te voeren, maar eerder te plagen. Mijn: Hé amigoe, these animals can be infected with rabiës". Hij wist niet hoe snel ermee te stoppen, dus het "wijze" advies aan te nemen. Nog geen 5 minuten later waren de "obese dames", die aan de patatjes zaten, hun restjes aan de leguaan te voeren. Ook haar verteld dat het misschien, voor haar of het beest, niet gezond zou zijn. Haar respons: "ik woon al een poosje op het eiland, en ik heb het nooit gekregen".  Dreche pé, moet je het zelf weten, maar ik denk dat ze nog nooit gebeten werd....

 

Na het strand was ik toch nog even naar Otra banda en Punda gegaan om een zwembroek te scoren.  Ook daar werd het hem niet.  De Speedo's, voor de tegenstanders ervan, de enge zwembroeken die ik normaal draag, zijn bijna niet meer te koop in de vakantieoorden.  Thuis maar in de 4 verschillende kleurenbroeken die ik heb, de binnenbroek eruit en een onderbroek eronder. Dat was wel de uitvinding. Kon je voorheen in die nieuwe zwembroeken, op het klokkenspel de tijd aflezen, nu was "de klok blijven stilstaan".

 

In de avond nog even met "Sjèrrul" en Skippy een happie eten bij Brisa do Mar, voorheen Pop's place. En het zelfde recept genomen, als vorige week met "Kokkie' en Betty.  Nu was er een local bandje, dat een serie heel bekende liedjes ter gehore brachten.  Het was weer even genieten.  Onze buurtjes waren eerder al met een leuk cadeautje voor de aankomende verjaardag gekomen.  Dus nu is ze dit jaar geen 3 dagen maar zelfs 4 dagen jarig.  Na terugkomst nog heel even met elkaar gezeten, en dan gingen zij de koffers inpakkken voor het vertrek van morgen (vandaag),  Morgen afgesproken met "Kokkie" en Betty om naar een strandje af te zakken, en daar weer het volgende avontuur te gaan ervaren....   Maar voor nu Bon droemie en Te mañan`dushinan.....