· 

2023-01-28 dag 10, djasabra zaterdag, afscheid van Skippy en "Sjèrrul", Directeurs Baai met Oma, Romario gezien?

2023-01-28 Dag 10, djasabra Zaterdag, afscheid van Skippy en "Sjèrrul", Directeurs Baai met Oma, Romario gezien?

Zaterdag 10:45u. op weg naar Directeurs baai met "Kokkie" en de familie. We hadden afscheid genomen van "Sjèrrul" en Martijn, die vanavond weer naar de familie in Nederland op weg gingen. Het zal weer een stuk rustiger zijn zonder deze blonde spring-in-het-veld en haar bodyguard. Naar het strand dus, en ook Oma, en niet te vergeten de nieuwste aanwinst "Prince" mocht mee naar het strand.  Deze leuke- lieve viervoeter amper groter dan een flinke cavia, had geen last van plankenkoorts, met ferme (mini) passen bewoog de door mij gerenamde "Black Prince" zich onder en over het harde koraalstrand. Dat zo'n beestje best een afleiding voor ons, en ook voor de passanten een publiekstrekker is, wijst de weg vanzelf.....

Zangeres Jada van Dijk.....   Deze foto is van haar facebook pagina geleend....
Zangeres Jada van Dijk..... Deze foto is van haar facebook pagina geleend....

We hadden ons gesetteld bij de "holiday show" trap, waar iedereen die het strand  wilde betreden, of vertrekken langs moest.  Dus iedereen had ook een aaitje over, voor het Zwarte beestje. Ook toen een Curaçaose "Celeb" met haar familie óf misschien haar entourage van de trap kwam. Oma, die haar laatste aanwinst met haar leven beschermde, liet de mensen begaan, en het beestje de loftuitingen ondergaan. Het overigens lieve zangeresje, die bij mij onbekend was, maar op het eiland best "volle zalen" trekt, had overigens absoluut géén kapsones. Had Betty haar niet herkend, dan zou het voor ons een gewoon leuk meisje zijn geweest. Dus niet zoals de in Nederland omhooggevallen eendagsvliegen die als ze ergens komen optreden, een bak met alleen maar Blauwe Smarties in de kleedkamer willen. Het kunnen ook Rode zijn trouwens.De mannen van de groep hadden wel enkele lovende woorden over voor mijn plaatjes-schieter, en waren verbaasd over het bereik.....

Nadat ze ons hadden gegroet waren ze weer weg.  De volgende bekendheid diende zich aan. In een duikpak met de zuurstoffles op de rug, kwam Romario de sousa Faria, van de trap. Heftig gebarend wat zijn mede duikgast, allemaal zou moeten doen, in en onder water. Het stel was zeker  geroutineerd want in no-time waren ze vanaf de warterrand, in het Blauwe ruimesop verdwenen.  Wel nog even een fotootje gemaakt, want mochten ze niet bijtijds terugzijn, dat we dan de "water politie" in ieder geval het signalement konden doorgeven....  Dit zelfde nog even gedaan voor wat Amerikanen die wat onzekerder oogden. Maar alleen voor de zekerheid..... Of was het Romario nou niet?

Het kan altijd vreemder hier, als je op zo'n "verlaten strand" onder een heerlijke boom achterover zit te leunen. Nu weer zagen we een "mountainbiker' op een "stadsfiets" van de berg afdalen.  Even gevraagd wat hem in vredesnaam er toe bewoog om in deze bloedhitte, bijna onbeschermd, rond te "fietsen".  Simpel antwoordt van hem "hahaha, just for fun"....  Enkele kleine Nederlandse pyromaantjes, die bij mijn eega een aansteker wilden lenen, ism "Kokkie" de opper pyromaan, hun geholpen om een klein kampvuurtje te maken, waar ze heel blij mee waren. Rond 18:00u. redelijk aan de late kant, inpakken dus een heerlijk dagje aan het strand.... 

Even wat besteld bij Kèkè onze afhaal Chinees, en met "Kokkie" en Betty bij ons even wat zitten snavelen.  Na hun vertrek nog even Studio Sport gekeken, in de "nastoot", en dan maar weer eens een paar uurtjes slapen. Dus wederom wordt het een:  Bon droemie dushinan", te mañan.....