·

2023-01-28 JO16 BFC-JO16 Telstar 2-3 (0-3) (C3)

JO16 van Telstar, met ruime voorsprong de rust in, maar geeft het bijna weg. 2-3 (0-3) .....

Op een rustige winterse dag met zonneschijn begon dan ook Telstar o16 aan het nieuwe seizoen. 7 minuten later dan gepland begint dat echt de wedstrijd van BFC ten Telstar. In het begin gaat het gelijk op, alleen in de 7de minuut komt BFC met een belovende wedstrijd. Telstar werkt de bal goed weg uit het eigen 16 en begint met een veel belovende counter. Helaas bleef de counter bij belovend. Maar een paar minuten later komt Telstar weer met een aanval en word tegen gehouden met een noodzakelijke sliding uit de 16. De witte leeuwen beginnen de overhand te krijgen maar BFC heeft er zelf ook nog geloof in. 3 minuten later ontspant Telstar door een fout in de verdediging waar door de aanvaller 1 op 1 op de keeper stond binnen de 16. Door goed teamwerk en 100% inzet werken ze toch de bal weg. Telstar maakt weer een fout en verliest langzamerhand hand de overhand, opnieuw komt BFC dicht bij het eerste doelpunt door een goede cross pass zetten ze de rechtsbuiten net buiten de 16. De bal gaat net naast. Telstar vecht zich weer terug in de wedstrijd en komt weer met een tandem via rechts met een pass voor het doel. De bal komt door een soort flipperkast voor zijn voeten en schiet binnen! 0-1 Telstar onder 16.

Telstar begint de wedstrijd nu te domineren want 3 minuten later is het weer bijna raak voor de spits, deze keer met een voorzet van uit de linkerkant alleen deze keer weet BFC de bal te keren Maar het is nog niet klaar door een duw fout van de verdediger van Telstar heeft BFC een vrije trap op het puntje van de 16 meter kant. BFC probeert het in 1x maar word een makkelijke vangbal voor de keeper. Telstar maakt een paar tellen later weer de zelfde duwfout op ongeveer de zelfde plek. opnieuw vangt de keeper de bal. Telstar is nog steeds opzoek naar de verlossende treffer. Telstar komt door een goed opgezette aanval tot een schot, het schot eindigt in een rolletje voor de keeper. BFC probeert nog de gelijkmaker te vinden voor de rust komt tot een schiet positie ondanks dat er 4 spelers van Telstar om heen staan, de bal gaat voor het doel langs. Telstar zet weer meer druk naar voren en blijft zoeken naar de volgende doelkansen. door een assist van de middenvelder zet hij de spits 1 op 1 op de keeper die uitkomt, met een boogbal gaat hij over de keeper heen en in het net! 0-2 voor Telstar. BFC probeert wat terug in de 37ste minuur maar de keeper keert het schot en gaat naar de zijkant. in de 40ste minuut vlak voor rust krijgt telstar een vrije trap net buiten de 16. Het schot op doel eindigt in een stuiterbal precies voor de handen van de keeper en Telstar gaat met een verdiende 0-3 de rust in.

Rust kan BFC een antwoord vinden op het voetbal van Telster. Na de rust begint Telstar weer sterk. BFC probeert zich een weg terug te vinden in de wedstrijd. Door een grote schietkans heeft BFC bijna de 0 van het scorenbord gewerkt. Het schot was recht op de keeper en keerde deze met moeite. Aan de zijkant merken we dat BFC nog niet verloren heeft en voor de 3 punten willen gaan ondanks de 0-3 achter stand.  Telstar begint de focus te verliezen in de wedstrijd waardoor BFC steeds meer ruimte heeft voor het voetbal wat zei graag willen spelen. Zo komen ze steeds meer in de wedstrijd. Door een voorzet van de zijkant is dan toch het doelpunt voor BFC 1-3. BFC blijft hongerig voor meer. Telstar probeert de wedstrijd nog te herpakken en komt zelf ook met goede kansen. helaas worden de balen gekeerd of eindigt de bal net naast het doel. BFC begint ook steeds meer druk naar voren te zetten en krijgt een corner waar vanuit ze aansluiter maken 2-3. Steve gaat wisselen met een nieuwe rechtsbuiten. Die word even later gevonden en gelijk weggestuurd, vanuit de sprint die begint op de helft van BFC recht op de keeper af is het eerste bal contact gelijk een schot op doel. Helaas houd de keeper de bal tegen.

BFC komt even later zelf ook bijna op gelijke hoogte door een goed opgezeten aanval, de bal vliegt helaas net naast het doel. De wedstrijd ligt steeds meer open, steeds meer ruimte voor de counters voor beide partijen. Gelukkig sleept Telstar de overwinning toch over de streep door de inzet en de focus ook zijn ze een paar keer goed met de schrik vrij gekomen! De eerste wedstrijd van Telstar o16 eindigt in een 2-3 overwinning tegen BFC. De weg naar het kampioenschap is begonnen voor de Witte leeuwen. (WO)