· 

2023-02-11 JO18 Telstar-JO18 Kon. HFC 0-0 (C5) gestaakt.


2023-02-11 JO18 Telstar-JO18 Kon. HFC 0-0 (C5) gestaakt 70'

 

 Met nog 20 minuten op de klok, bij 0-0 gestaakt, vanwege blessure scheidsrechter.....


Zaterdag 11 februari stond de 5e wedstrijd van de voorjaarscompetitie voor de JO18 van Telstar op het programma en wel tegen Koninklijke HFC JO18.
Een bekende tegenstander die nog fris in het geheugen stond. Kon. HFC kwam namelijk vlak voor de winterstop op dinsdagavond 20 december op bezoek nadat de wedstrijd de zaterdag ervoor was afgelast. Deze wedstrijd eindigde in 1-0.

Vanaf het begin was gelijk te merken dat Telstar weer kwam te spelen tegen een verdedigend compact Kon. HFC die wachtte op hun kans door middel van een counter. Aan de zijkanten kwamen hierdoor ruimtes, maar door het lage baltempo en verkeerde keuzes werd dit door Telstar niet goed benut, waardoor je naar een wedstrijd zat te kijken met veel duels op het middenveld en weinig echte gecreëerde kansen.
Telstar besloot ook vaker de kansen te creëren door de bal in de 16 te slingeren maar ook deze ballen waren vaak te lang onderweg en niet dreigend genoeg.

Toen ook nog eens de middenvelder van Telstar na 33 minuten spelen volgens hem aan de handrem moest trekken na een verkeerde aanname en met zijn 2e gele kaart de kleedkamer op moest zoeken, werd het voor Telstar lastiger terwijl het juist de wedstrijd wel onder controle had en weinig weg gaf. De rust werd gehaald zonder een tegendoelpunt te incasseren.

In de rust werden de jongens bewust gemaakt door de trainer welke scenario’s er voor de 2e helft konden gebeuren. Er werd één wissel doorgevoerd.

De 2e helft stond Telstar verdedigend compact en dit werd prima uitgevoerd. Kon. HFC kon ondanks de man meer situatie weinig creëren en dit waren toch echt de verdiensten van de spelers die taak bewust aan het voetballen waren. Bij Telstar viel er nog een gele kaart in de 2e helft, waar de scheidsrechter de gehele wedstrijd al snel floot en weinig liet doorspelen. Dezelfde leidsman trok even later een sprintje waarbij deze geblesseerd raakte en al snel aan gaf niet meer verder te kunnen. Na een behandeling van de fysio bleek dit ook echt het geval te zijn en werd de wedstrijd gestaakt. De wedstrijd zal op een later te bepalen moment uitgespeeld worden met nog om een nabij 25 minuten op de klok (JvE).


Wissels:
‘46 Julian -> Christian

Kaarten:
‘30 Rayyan gele kaart
‘32 Rayyan 2e gele kaart
‘65 Dorus gele kaart

Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan
Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan