· 

2023-02-04 JO21 Fortuna Sittard-JO21 Telstar 5-1 (2-0) (C4)


 

 

2023-02-04 JO21 Fortuna Sittard-JO21 Telstar 5-1 (2-0) (C4)

 

 


Plaatje gesneden voor AmsterdamNed Photography uit beelden van Lars v/d Moolen
Plaatje gesneden voor AmsterdamNed Photography uit beelden van Lars v/d Moolen

 
In de C4 ronde van de najaars competitie, een flinke oorwassing, nu ook op speeldag C4, in Sittard, 5-1 (2-0).....


 

Al rap in deze wedstrijd bleek dat de JO21 van Telstar, met het verkeerder been uit bed was gestapt. Het tempo was aan de lage kant, en de precisie was er niet.  Wat normaliter geen problemen oplevert was vandaag, alles een brug te ver....

    Na een corner in de 2e minuut, die vrij eenvoudig weg te boksen leek, blijkt deze te lastig keeper Shaquille Eendragt. In het luchtduel verliest hij de bal, en de bal kan eenvoudig worden binnengetikt. Als het al tegenzit, dan zit het ook goed tegen. Rein Smit, die de laatste tijd furore maakt, moet al,  in de 9e minuut met een knie blessure van het veld, na een onschuldig duel wat zeker een aderlating is voor het team...

 

De tegenstander hanteert regelmatig, de lange trap naar voren. Hierdoor komt de verdediging bij tijd en wijle in de problemen. 

In de 26e minuut leidt een "overtreding", tot een makkelijk gegeven gele kaart voor RCV, Joey v/d Velde. Aan de andere kant, is Telstar zeker niet kansloos, en enkele mogelijkheden ontstaan. Zo ook in de 36e minuut, uit een goed genomen corner van Caner Demircioglu, kopt, Tim v/d Loo, bij de voorste paal, bijna perfect in. Echter de FS-doelman redt fabuleus. De blessure tijd, was net als in een eerder gespeelde wedstrijd.  Want in de 50e minuut kan FS nog een keer scoren. Niet adequaat ingrijpen op linksachter, levert een cross bal op naar de uiterste punt, van de "16". De daar aanwezige aanvaller twijfelt geen moment, en met een prachtige diagonaal ingeschoten volley, laat hij de Telstar-keeper voor de tweede keer kansloos, 2-0..... Tevens rust.....

 
De 2de helft een soortgelijk rommelig spelbeeld, gelijk als het eerste bedrijf. De wissel Tiago Silva Patricio Gomes voor Rayyan Koubini. 
In de tweede 50e minuut van de wedstrijd, een te korte bal, de speler FS komt er tussen en Shaquille redt, bij het schot in korte hoek. In de 62e minuut valt Lucas Harteveld in voor Jair Bryson, die hele week ziek was, Een heel makkelijk  gegeven vrijetrap op de middenlijn, levert in de 63e minuut een 3-0 achterstand op. De RCV Joey v/d Velde kwam net wat lengte te kort, en kan de bal net niet beroeren. FS ontvangt daardoor de bal binnen de "16", en de spits rond netjes af. Met nog een kwartier te spelen verliest Lucas Harteveld de bal op middenveld, nadat hij de te ver voor zich uit speelt. FS onderschept de bal, waarna de bal direct diep gestoken, de achterhoede staat niet goed, waarna de zeer ongelukkige spelend RCV een ultime sliding inzet, maar het leer niet kan keren. nadat de aanvaller van FS de Telstar-keeper omspeelt en inschiet, 4-0...  Dan toch even een lichtpuntje, Tiago Silva Patricio Gomes  opent vanaf rechts met een prachtige  cross-bal, de bal wordt randje "16" vrij gemaakt door Lucas Harteveld, en Quinten van den Heerik, scoort met een hardschot tegen, 4-1...Als dan ook alles tegenzit voor de RCV, in de 86e minuut krijgt hij een bal hard op de arm geschoten, en de pietluttige leidsman, deelt een penalty uit. Deze wordt door FS verzilvert en de 5-1 eindstand staat op het "bord"..... (info DM/adhv de beelden van Lv/dM, uitwerking RR,  waarvoor dank)