Ā Ā·Ā 

2023-02-05 dag 18, djadumingu zondag, wedstrijden kijken, afgekeurd, de binnenhaven "Charo's" huis, visite en Pop's

2023-02-05 dag 18, djadumingu zondag, wedstrijden kijken, afgekeurd, de binnenhaven "Charo's" huis, visite en Pop's

Vanmorgen kreeg ik al vroeg een appje binnen, van mijn liefste collega bij Telstar. Onze tijd 6:30u. trilde mijn telefoon op het nachtkastje, eigenlijk toch al laat genoeg om op te staan, en dat zal ze geweten hebben šŸ˜‰. Ā Ze had even buiten de vakantieplanning gerekend, en dacht dat we al terug waren, in het koude kikkerland. Onderwijl waren de wedstrijden in de Nederlandse competitie al vroeg op de buis. Onze IPTV, aangeleverd via onze ā€œlandlordā€ functioneerde goed en de beelden kwamen luid en duidelijk over. Eerst de ā€œAmsterdammersā€ in Leeuwarden, dan Feyenoord tegen PSV, en ook nog als toetje Groningen tegen FC Twente. Hiermee was het TV programma voor de ochtend tot ongeveer 12:00u. gevuld. O, ik vergeet te vertellen dat we vanaf ronde 4, naar een prachtig WK-cyclecross hebben gekeken, met van Aert en van der Poel, GEWELDIGā€¦..

Onderwijl was ik bezig met het collecteren van de data die ik binnenkreeg, om de Jeugd-fan-paginaā€™s te vullen, en daarnaast ook mijn dagelijkse ā€œzin en onzinā€ naar jullie te spuien. Dat was onder deze omstandigheden bepaald een sinecure, waar je snel aan kunt wennen. Want wie wil nu niet zijn werk doen, met deze heerlijke ochtendtemperatuur, het heerlijke Oostelijke windje, en dit uitzichtā€¦ De TV-beelden waren dan ook meer achtergrondruisā€¦..

Na de lunch had ik het idee om even naar de overkant van ons ā€œnestā€ te gaan om de boel te onderzoeken. Als wij namelijk richting ā€œJan Sofatā€ rijden, is er een afslag die we vorig jaar een keer hebben genomen. Dus even niet te ver van huis want we zouden vanmiddag bezoek krijgen van onze eigen ā€œDutch Tjoller ,The Hermanatorā€, en zijn gezinnetje. Zij zouden, mede vanwege hun zoontje niet te laat op het ā€œnestā€ komen. Die boy moet morgen ook weer gewoon om 6:00u. op en naar school. Dus een beetje bij huis blijven vandaag, en dan morgen de Westpunt in. Ā Dus de afslag genomen, waar we vorig jaar, boven aan de heuvel vrijwel direct door de local security aan de tand gevoeld. En dat terwijl ik in een flinke Pika door mijn lichte schoeisel, in mijn voet kreeg. Nu even de hele heuvel rondgereden, zonder dat ik in mijn bezigheden werd gestoord. Het bordje ā€œCampingā€ gevolgd en bij de volgende afslag, kwam ik bij een verwaarloosd ā€œvoetbalveldā€, omringd door Mundi en prachtigeĀ  bloemen. Bij deze aanblik werd mij wel duidelijk de wedstrijd van vanmiddag geen doorgang kon vinden, de maaimachine was enkele tijd geleden, overleden. Verder op het pad, kwam ik bij een hoog, en afgesloten hek, wat iets met kinderopvang te maken had. Terug de berg op, ontdekte ik een prachtig gelegen binnenhaven, aan het Spaanse Water, een watersportclub. De prachtigste boten waren daar afgemeerd. Verder omhoog de befaamde heuvel waar we de vorige keer werden onderschept. Even het voormalige huis van onze vriendin Charo L, waar we een paar keer zijn geweest, vanaf deze oever, op de plaat vastgelegd, en weer doorā€¦.

Ā 

Terug thuis had onze ā€œlandladyā€ de volgende handdoeken swap gemaakt, en daarnaast waren de ā€œnieuwsteā€ bezoekers van ons Mini-Resort, aangekomen. Michel uit Amsterdam-Noord en Simone uit Arnhem. Even een handje geschud, en wachten op de visite. Onderwijl kreeg ik een appje van Betty, om vanavond mee te gaan uit eten. Maar ja, ook zij was uitgenodigd, bij ons op visite wat ze misschien was vergeten. De beide stellen waren gearriveerd. De kleine man vermaakte zich best met wat waterspelletjes, en wij zaten fijn oude koeien uit de sloot te halen, om toch bij water te blijven. Na wat lessen in Papiaments, en wat gezelligheid vertrok het stel, omdat de kleine man wat moe was geworden. Betty had ondertussen een reservering afgezegd, maar ja er moest toch worden gegeten. Een aantal dingen voorgesteld, maar het werd toch Brisa do Mar, het voormalige Popā€™s Place. Muziekje erbij, weliswaar achterin de loods plaatsnemen, maar het werd best gezellig, en het eten was ook weer top. Al werden we weleens over het hoofd gezien, in de uithoek van het restaurantā€¦. ā€œKokkieā€en Betty zetten ons af op het ā€œnestā€, geen afzakkertje, want ook bij haarĀ  ging de wekker alweer om 5:30u. af. Wij nog even de Studio Sport gekeken, nu met wat meer aandacht, dan vanmorgen. Daarna weer naar onze "tampad", en lekker pitten.Te maƱan dushinan