· 

2023-02-11 JO21 Telstar-JO21 FC Den Bosch 3-3 (2-0) (C5)


2023-02-11 JO21 Telstar-JO21 FC Den Bosch 3-3 (2-0) (C5)


Prachtige eerste helft afgewisseld door een mindere tweede, levert één punt op voor de JO21 van Telstar, 3-3 (2-0).....


Voor ondergetekende was het even een wennen in het BUKO. Stadion. Vanaf het tropische strand, waar je bijna de neus verbrand, tot langs de lijn, waar dezelfde neus ongeveer bevriest. Maar we konden er weer “fris” tegenaan. De JO21 van Telstar mocht, na de min of meer ontluisterende nederlaag bij Fortuna Sittard het nu opnemen tegen de mannen in het Blauw van FC Den Bosch.  Dat de bezoekers het de thuisploeg niet makkelijk zouden gaan maken bleek al in de eerste paar minuten. Met druk naar voren wilden ze Telstar verrassen, maar kwamen niet tot echt gevaarlijke momenten, voor het doel. Daarentegen lieten de Velsenaren zien dat ze uit het goed hout gesneden zjn.

Het werd daardoor vanmiddag een leuke en pittige pot voetbal, waarbij Sebastiaan Hagedoorn al na 8 minuten, door een min of meer mislukte sliding, het veld moest verlaten. Ook aan de FC Den Bosch kant moest ook een speler tijdelijk het veld ruimen, na een botsing met één van de Telstar middenvelders. De ene na de andere mooie aanval, over de flank ontspon zich, met in de 20 minuut ook een effectieve. Deze prachtige aanval, begint op links in de opbouw. Jaïr Bryson speelt Quinten van den Heerik in, die draait naar binnen en opent naar rechts op de sterk spelende Tiago da Silva Patricio. Hij twijfelt geen moment en opent naar de verre paal op Caner Demircioglu. Die neemt de bal de borst aan, en haalt met links hard uit, 1-0... Let op Leo D., wederom de 20e minuut, de omslag in de concentratie
😉. Dan in de 26e minuut, want dan wordt volgens de bekende commentator die als antwoord geeft, “net zo vaak gescoord”, de 2-0 gemaakt. De bal wordt diep over de FC Den Bosch verdediging gespeeld, op de lopende man Quinten van den Heerik, die de bal bekwaam meeneemt, na de inkomende verdediger en kansloos te laten, na een schot met links… De onbetwiste team topscorer, van dit moment, die wel nog in de omschakeling wat mag verbeteren…


FC Den Bosch probeert het wel maar komt niet echt meer in het spel, ondanks dat het enkele zeer sterke spelers in de gelederen heeft. In de 37e minuut wordt er wederom een mooi diepe bal gespeeld, nu op voor Sebastiaan Hagedoorn ingevallen Aaron Missehouy, hij draait en speelt de bal direct “45” op Rynchaintello Knoll. Op zijn beurt stelt hij Zakaria Fatihi in staat een schot te lossen op doel, wat maar rakelings naast gaat.  Nog geen twee minuten later krijgen de bezoekers de 2-1 in de schoot geworpen, nadat ze vanaf 11 meter mogen aanleggen. Dit nadat de glijdende middenvelder Tim v/d Loo, dan wel, dan niet een FCDB aanvaller heeft gevloerd… Met deze stand breekt ook de rust aan, want een vrijetrap van de in de eerste helft sterk spelende Caner Demircioglu, beland nog op de paal, ipv in de goal…..

 

Het Blauwe team begint, net als in het eerste bedrijf vurig en duidelijk scherper dan de Jonge Witte Leeuwen. In de 50e minuut komen ze dan ook terug tot 2-2, nadat een eerder geblokte voorzet, alsnog simpel bij de verre paal wordt binnengelopen… Telstar probeert het initiatief om te buigen, maar slaagt daar matig in. De power die in de eerste helft, over de rechterflank, nog kon worden ontwikkeld was grotendeels weg. Bijna kon FCDB een voorsprong nemen, nadat een soortgelijke kans als bij de 2-2, nu ruim werd overgeschoten. Vincenzo di Leva vervangt in de 55e minuut de vandaag soepel opererende Tiago da Silva Patricio.

 

De thuisploeg komt wederom op voorsprong, nadat Quinten van den Heerik foutief werd gestuit binnen de beruchte lijnen, en dus penalty. Deze buitenkans werd door Zakaria Fatihi bekwaam en hard in de linkerhoek geschoten, 3-2 (59e min.)… De meeste mogelijkheden waren daarna voor de bezoekers, die het team van Michael Dingsdag, het vuur aan de schenen legde, en terugdrongen. Het was dan ook enkele keren, door adequaat optreden van doelman Lukas van Ingen, en de verdedigers Joey v/d Velden, Damian van Dijk en Jaïr Bryson te danken, dat de mannen uit de “Bollen stad”, niet meer dan de 3-3 gelijkmaker binnen konden schieten. Want in de 70e minuut, kwamen de bezoekers, zeker niet onverdiend alsnog langszij. Over en weer kwamen er nog wat kleine kansjes. Maar daaruit werd niet meer gescoord… Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Volgende week weer een kans om bovenin mee te blijven draaien. (RR)

 

Mijn MotM: het schijnt dat niet iedereen het met mijn keuze(s) eens is, sorry maar daar trek ik me niet zoveel van aan. Er staat niet zomaar, Mijn man of the Match, en is mijn keuze dus.

Dit keer en daar zal iedereen het wel mee eens zijn, viel de keuze op Damian van Dijk, die met de week sterker wordt, en een explosieve vooruitgang heeft gemaakt dit seizoen. Zijn schouderduw ging als een WAUW door het stadion (RR)